שתף קטע נבחר

צילום: AP

המצב בעזה: אבו-מאזן ישתתף בדיון באו"ם

הנשיא הפלסטיני רוצה להשתתף בישיבה כדי להפגין שהרשות הפלסטינית היא הגוף הדואג באמת לשלומם ולרווחתם של תושבי עזה ולא החמאס

הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, ושרי חוץ של כמה מדינות ערביות, יוצאים לניו-יורק כדי להשתתף בישיבה מיוחדת של מועצת הביטחון של האו"ם על המצב בעזה. ייתכן שהישיבה תתקיים בלילה שבין שישי לשבת, אבל סביר יותר שהיא לא תכונס לפני יום שני, על-מנת שיתר הנציגים הערבים יספיקו להגיע אליה ובהם השגרירים של מצרים, סעודיה, ירדן ומרוקו וגם של סוריה ולוב הקיצוניות יותר.

 

ברור כי שעון החול הדיפלומטי יתחיל לפעול מסוף השבוע, עם תום חופשת ראש השנה האזרחית, בכפוף כמובן להתפתחויות בשטח, ובעיקר לצילומים מעזה שיוצגו ברשתות הטלוויזיה בעולם.

 

אבו-מאזן רוצה להשתתף בישיבה כדי להפגין שהרשות הפלסטינית היא הגוף הדואג באמת לשלומם ולרווחתם של תושבי עזה ולא החמאס. גם המצרים, הסעודים והירדנים רוצים להפגין בישיבת מועצת הביטחון שדאגתם נתונה לתושבי עזה.

 

על הפרק עומדת טיוטת החלטה קיצונית שהציגה לוב, שהיא נציגת קבוצת המדינות הערביות במועצת הביטחון, בישיבה שכונסה אור ליום רביעי. לוב ביקשה כינוס דחוף של המועצה כדי לכפות הפסקת אש מיידית.

 

אולם מדובר בהצעה קיצונית, ש"מגנה בתוקף את כל הפעולות הצבאיות והשימוש המופרז בכוח בלא פרופורציה ובלא אבחנה של ישראל, הכוח הכובש, שהוביל למותם ופציעתם של אזרחים פלסטינים חפים מפשע, לרבות נשים וילדים". ההצעה הלובית, הקוראת להפסקת אש מיידית, אינה מזכירה את ירי הרקטות של החמאס לעבר ישראל. שגרירי ארה"ב ובריטניה אמרו בדיון הקודם שמדובר בטיוטת החלטה מאוד חד צדדית.

 

בעקבות הדיון הועברה הטיוטה לבירות של החברות במועצת הביטחון לקבלת הנחיות והלילה תכונס

 ישיבת מומחים של מועצת הביטחון, שבה יישבו היועצים המדיניים של השגרירים באו"ם כדי לדון בטיוטות אחרות להחלטה, כל זאת כהכנה לקראת ישיבה של מועצת הביטחון שתדון במצב.

 

בישיבת המועצה הקודמת כיהנו חמש מדינות שהוחלפו ב-1 בינואר. ההרכב משתפר קלות לטובת ישראל, אבל לא בצורה משמעותית. את מקומן של דרום-אפריקה ופנמה, שהשמיעו נאומים ארסיים נגד ישראל, תופסות מכסיקו ואוגנדה היותר נוחות. יפן מחליפה את אינדונזיה המוסלמית כנציגת אסיה. אוסטריה וטורקיה באות במקומן של איטליה ובלגיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו-מאזן. השפעה באו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים