שתף קטע נבחר

עזה: "איך להרגיע ילד, כשאתה רועד כולך?"

בעזה נמנו כבר 500 הרוגים, והתושבים לא זוכרים רגעי חרדה כאלה. "הפעם ברור שזו מלחמה, לא פלישה נקודתית", הם אומרים - אבל מסרבים למתוח ביקורת על חמאס

"אני מחזיק את הטלפון והיד רועדת, כי כל שנייה פיצוץ, כל שנייה תקיפה, פגזים מהאוויר, וירי וחילופי אש. אין לנו מה לעשות אלא רק להתפלל לאללה. אין לנו נשק, אין לנו כוח ואין לנו מה לעשות כשהפצצות נוחתות מכל עבר". כך אמר היום (א') ל-ynet אחמד נופאל, בעל אטליז מג'בליה שברצועת עזה.

 

לדבריו, בני המשפחה מנסים כל הזמן רק להרגיע זה את זה. "המבוגרים מנסים להרגיע את הילדים, אבל תאמין לי - גם אנחנו המבוגרים לא רגועים בעצמנו, והילדים מזהים את זה. איך תרגיע ילד כשכולך רועד ואתה בקושי מוציא מילה מהפה מרוב פחד ודאגה?", תהה נופאל.


"איך תרגיע ילד כשאתה בקושי מדבר?" (צילום: רויטרס)

 

למרות הרבה תקופות של לחימה, ברצועה לא זוכרים רגעים כאלה. "כשזה קרה בפעמים הקודמות, גם אצלנו בג'בליה או בבית להיא או בבית חנון - הבנת שזו פעולה מוגבלת, גם אם היא היתה קרקעית. אבל עכשיו זו מלחמה, לא פעולה, לא פלישה נקודתית", מספר בעל האטליז.

 

הוא מדגיש שהאפשרויות להרחיק את הילדים והנשים אפסו. "לא נשארו מקומות בטוחים, מי שהספיק לצאת מהצפון הספיק ומי שלא - נמצא במצב הזה.

מי מבטיח שהאש לא תגיע גם לאזורים שמעבר לעיר עצמה לכיוון הדרום? רק תפילות ועוד תפילות לאללה שזה ייפסק".

 

"מתפללים שייגמר"

במרכז ובדרום הרצועה עוקבים בדריכות אחרי ההתפתחויות בעיר עזה ובצפון השטח הפלסטיני, תוך חשש שהמתקפה הקרקעית של צה"ל תגיע גם לאזורים האלה. מוחמד אבו דקה, תושב חאן יונס, מספר כי התושבים מרגישים לפי שעה בטוחים יחסית, "אבל אנחנו שומעים חדשות כל הזמן ומתפללים שזה ייגמר".


חיילים בשטחי הרצועה (צילום: רויטרס)

 

אבו דקה מספר כי האנשים מסתופפים במאפיות, כדי לאגור מזון לתקופות רעות יותר. לדבריו, "עשרות אנשים מחכים בתורים לקנות לחם. התמונה חוזרת על עצמה גם בחנויות, אנשים מתדפקים על הדלתות כדי לקנות מצרכי מזון בסיסיים".

 

הפלסטינים מספרים כי החיים משותקים בכל מוסדות הציבור, גם באזורים שאליהם צה"ל לא נכנס. "אין יותר מוסדות ואין יותר משרדים - הכל הרוס, שום פקידים. המוסדות היחידים שפועלים הם משרדי אונר"א (רשות האו"ם לטיפול בפליטים), הצלב האדום ובתי החולים", אמר פעיל זכויות אדם עזתי.

 

הוא גם הביע חשש שלאחר שהאש תירגע, יתברר אומדן הנפגעים האמיתי - שעלול להיות גבוה יותר מ-500 ההרוגים שנספרו עד כה ו-2,400 הפצועים. "אין מצב שלחימה כזאת מתנהלת בשטח כמו הרצועה מבלי שחפים מפשע ייהרגו".

 

העזתים מקווים כי בשעות הקרובות תפתח מצרים את המעבר ברפיח, כדי לאפשר יציאת פצועים לטיפול. בתי החולים מדווחים על מחסור כבד בציוד ובתרופות בסיסיים, מעבר למחסור במיטות לטיפול במאות הפצועים.

 

למרות התלונות, בעזה מסרבים תושבים למתוח ביקורת גלויה על חמאס. "הפעולה הזו אינה פוגעת רק בחמאס, גם אם ניתן להטיל עליהם את האחריות. מי שנהרגים ומי שנפגעים זה כל האנשים מכל הארגונים ומכל הקבוצות של האוכלוסיה. זו מלחמה על כל העם הפלסטיני", אמרו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדה פלסטינית שאחיה נהרג
צילום: AP
פצוע בעיר עזה, הבוקר
צילום: רויטרס
"כל שנייה פיצוץ"
צילום: AFP
מומלצים