שתף קטע נבחר
צילום: Gettyimages Imagebank

נפתחה שנת האסטרונומיה העולמית

ארגון אונסק"ו של האו"ם הכריז על שנת 2009 כשנת האסטרונומיה העולמית, לציון 400 שנה לתצפיות הראשונות של גליליאו באמצעות הטלסקופ האסטרונומי. ערוץ המדע ילווה את אירועי השנה עם עמוד מיוחד

אירועי שנת האסטרונומיה העולמית נפתחו באופן רשמי היום (15 בינואר), בטקס מפואר שערך הארגון למדע, חינוך ותרבות של האו"ם (אונסק"ו) בפריס. הארגון הכריז על שנת 2009 כשנה אותה יקדיש למדע האסטרונומיה, לציון 400 שנה לתצפיות הראשונות שערך גליליאו גליליי באמצעות טלסקופ אסטרונומי.

 

באונסק"ו מתכננים להפוך את שנת 2009 ל"חגיגה של אסטרונומיה", שתכלול אירועים ביותר מ-140 מדינות. אחד מהאירועים, שיתקיים בין ה-2 ל-5 באפריל, יכלול 100 שעות של צפייה מתוזמנת, בה ישתתפו אסטרונומים חובבים מכל רחבי העולם במקביל. בישראל יציינו האוניברסיטאות והמצפים את שנת האסטרונומיה בכנסים, הרצאות ותצפיות רחוב. בתאריכים מיוחדים, כמו בעת מטר מטאורים או במהלך 100 שעות הצפייה של אונסק"ו, יפתחו מצפי הכוכבים את שעריהם לאורך כל הלילה ואף יוציאו טלסקופים למקומות ציבוריים (כמו כיכר רבין ונמל תל-אביב), על מנת שכמה שיותר אנשים יוכלו לקחת חלק בחוויה האסטרונומית.

 


מיליוני אנשים ב-140 מדינות, לוקחים יחד חלק בחוויה האסטרונומית (צילום: באבאק טאפרשי, אונסק"ו)

 

האסטרונומיה נחשבת למדע העתיק מכולם. נדמה שגרמי השמיים הם הדבר הראשון המקיף את האדם, שעורר בו את היצר לשאול שאלות ולחקור. בידינו עדויות ארכיאולוגיות לעיסוק בחקר גרמי השמיים כבר בתרבות השומרית, סביב שנת 4,000 לפנה"ס. לאסטרונומיה נגיעה לרוב תחומי חיינו, החל מחילופי העונות ולוח השנה ועד לשאלות קיומיות כמו, כיצד נוצרנו והאם אנחנו לבד ביקום. ערוץ המדע של ynet ילווה את אירועי שנת האסטרונומיה בעמוד מיוחד, אותו אנו משיקים היום. לאורך השנה נגיש לכם כתבות, ערכים אנציקלופדיים, מצגות פלאש, סרטונים, צילומים אסטרונומים ודיווחים שוטפים על אירועים בשמיים ותצפיות. אנו מזמינים אתכם להיכנס וליהנות מכל מה שיש למדע המרתק והפוטוגני הזה להציע.

 

לעמוד שנת האסטרונומיה העולמית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
400 שנה לטלסקופ האסטרונומי הראשון
צילום: Gettyimages Imagebank
טקס הפתיחה בפריס
מומלצים