שתף קטע נבחר

צילום: AFP

חשש: דיון במועצת הביטחון יסתיים בגינוי ישראל

משלחת ישראל באו"ם מנסה למנוע אפשרות שמועצת הביטחון תקבל הערב החלטה נגד ישראל, לאחר שהמדינות הערביות פועלות להפוך דיון שנקבע מראש על פגיעה באזרחים באזורי עימות - לישיבה על הנעשה בעזה. במקביל החליט נשיא העצרת הכללית לכנס את העצרת מחר לדיון על עזה

במקביל לדיווחים על כך שחמאס הסכים לקבל את הפסקת האש - ממשיכים באו"ם לדון במבצע הצבאי בעזה: לוב פועלת לקבל עוד הערב (ד') הצהרה נשיאותית במועצת הביטחון שתגנה את הפעילות הצבאית של ישראל ברצועת עזה.

 

מועצת הביטחון תקיים הערב דיון חצי-שנתי בנושא "הגנה על אזרחים בעימותים מזוינים", שנועד לעסוק במוקדי עימות כאפגניסטן, עיראק וקונגו - אך המדינות הערביות מתכוונות להפוך את הדיון לישיבה על עזה ולגנות את ישראל בסיומה. משלחת ישראל באו"ם עושה מאמצים לבלום את האפשרות שבישיבה תתקבל החלטה אנטי-ישראלית.

 

שגרירת ישראל באו"ם גבריאלה שלו אמורה לנאום הערב בכינוס המועצה ותחזור על דברים שכתבה במכתב ששיגרה הלילה למזכ"ל האו"ם באן קי-מון שבו התלוננה על השימוש הציני שחמאס עושה בילדים ובמוסדות חינוך במלחמה נגד ישראל.

 

ואם לא די במאמץ במועצת הביטחון, הרי שנשיא העצרת הכללית של האו"ם, מיגל ד'אסקוטו ברוקמן, מתעקש לכנס מחר את האסיפה לכינוס חירום, כדי לדון במלחמה בעזה. ד'אסקוטו -הביקורתי מאוד בעמדותיו נגד ישראל, ביקש לקיים את הדיון ביום חמישי שעבר, אבל נאלץ לבטלו ברגע האחרון בשל כינוס מועצת הביטחון שנערך באותו ערב.

 

לרוב מכונסת העצרת הכללית כשיש מבוי סתום עקב הטלת וטו, או בנסיבות שבהן מועצת הביטחון אינה מצליחה לתפקד. ישראל - המתנגדת לכינוס העצרת - טוענת שאין הצדקה לכינוס העצרת.

 

להחלטות העצרת אין תוקף מחייב, אולם לכל אחת מ-192 המדינות החברות באו"ם יש שם זכות הצבעה שווה. מסיבה זו, למדינות ערב, למדינות המוסלמיות ולמדינות העולם השלישי יש בגוף זה רוב אוטומטי. כינוס העצרת מחר צפוי להפוך למצעד נאומי שטנה נגד ישראל, שבסיומו תיערך הצבעה ותתקבל החלטה נגד ישראל, הנעדרת כאמור כל תוקף מחייב. שגרירת ישראל שלו מתכוונת לנאום ומיד לעזוב את אולם העצרת במחאה על מה שקורה בה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מועצת הביטחון ביום חמישי שעבר
צילום: AP
מומלצים