שתף קטע נבחר

צילום: AFP

עצרת האו"ם קראה להפסקת אש מיידית בעזה

ברוב של 142 תומכות מול תשע נמנעות וארבע מתנגדות החליטה העצרת הכללית לקרוא להפסקת אש מיידית בעזה. כמו בהחלטה 1860, גם כאן לא מוזכר חמאס

העצרת הכללית של האו"ם קראה הלילה (שבת) להפסקת אש מיידית ובת-קיימא ברצועת עזה ולנסיגת כוחות צה"ל. 142 מדינות תמכו בהצעה, בהן מדינות האיחוד האירופי, תשע נמנעו וארבע התנגדו. ההחלטה, לה תוקף הצהרתי בלבד, אינה כוללת אזכור לחמאס ולירי הרקטות לעבר ישראל.

 

הלחימה בעזה - כל הדיווחים:

 

במהלך הדיונים על הנוסח ההחלטה נתגלע פיצול בקרב המדינות הערבית, כאשר המדינות המתונות תמכו בהצעה ואילו המדינות הקיצוניות יותר דרשו נוסח החלטה נוקשה יותר. בין הנמנעות - קנדה, אוסטרליה, חוף השנהב וניגריה. סוריה, איראן ואקוודור נמנעו בנימוק שההחלטה "רכה מדי". ישראל, ארה"ב ונאורו התנגדו גם כן, וכך גם ונצואלה שטענה כי ההחלטה אינה מספיקה.

 

מדובר בהקשחה של נוסח החלטת מועצת הביטחון 1860, ובעקירת החלקים המאוזנים שבה והעברת האחריות למתרחש על ישראל. בתום יומיים של דיונים נתקבלה ההחלטה שהיא הצהרתית ולא מחייבת. האירופים הכניסו שני תיקונים בנוסח הסופי בדבר הצורך בהגנה על האוכלוסייה הפלסטינית והישראלית. תיקון שני קורא לחיזוק ליישום החלטת מועצת הביטחון 1860.

 

לא היה נעים להיות ישראלי באולם העצרת הכללית, שבו הושמעו ביומיים האחרונים נאומי אנטי-ישראלים, אבל לאחר שעות של דיונים התקשו הערבים להציע נוסח מוסכם עליהם. המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנצור, אמר כי למען העם הפלסטיני יש צורך בנוסח יותר חריף, אבל הסכים לבסוף לטקסט מתון יותר כדי להגיע להסכמה רחבה יותר, וכך רתם את האירופים.

 

התוצאה הסופית, רוב של 142 מדינות, אינה חורגת מהרוב שיש נגד ישראל בהצבעות אחרות. השגריר הסורי באו"ם, בסאם ג'עפרי, האשים כי "היינו צריכים לתת לעם הפלסטיני ניצחון, אבל בגלל פילוג לא נתנו לו את

התמיכה הראויה". שגריר אוסטרליה, רוברט היל, לשעבר שר הביטחון של ארצו, הסביר את הימנעותה של אוסטרליה בכך ש"אם רוצים לדבר על שלום ועל פיוס אז הניסיון לבודד את ישראל, זו לא הדרך".

 

מס' 2 במשלחת ישראל לאו"ם, דני כרמון, אמר ל-ynet כי "העצרת הכללית הוכיחה שוב שהיא מנותקת מהמציאות של המזרח התיכון. הפתרון יושג בפתרונות שישראל שותפה להן ולא בהכפשות". שגרירת ישראל, גבריאלה שלו, הגיעה למושב העצרת רק כדי לשאת נאום תקיף, שבו האשימה את נשיא העצרת בזימון מושב בניגוד לחוק ועזבה את המקום. בעת ההצבעה ייצגה את ישראל דיפלומטית אחרת במשלחת, מרב אילון-שחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עצרת האו"ם (ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים