שתף קטע נבחר

רכות מתוקה: קראנץ' שמרים עם חלבה ושוקולד

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגה ביתית ממולאת בשילוב מנצח של חלבה ושוקולד, ובעלת במרקם רך במיוחד

קראנץ' שמרים, חלבה ושוקולד

מתכון באדיבות פרח פריזנט מקונדיטוריית "פרח" ביהוד

 

המרכיבים (ל-2 עוגות):

20 גרם שמרים טריים

2/3 (150 גרם) כוס חלב פושר

1/2  (100 גרם) כוס סוכר

שלוש וחצי כוסות (500 גרם) קמח

גרידה מלימון אחד

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל טהור

‭1/2‬ כפית מלח

120 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

למלית:

250 גרם ממרח חלבה משובח

3/4 כוס (100 גרם) שוקולד צ'יפס או נטיפי שוקולד מריר בגודל 1 ס"מ

לסירופ:

‭3/4‬ כוס ‭180)‬ מ"ל) מים

‭1/2‬ כוס ‭100)‬ גרם) סוכר

‭1/2‬ כפית תמצית וניל

1 כף ליקר אמרטו


(צילום: רונן מנגן)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה קטנה את השמרים עם ‭1/3‬ כוס חלב ו‭1-‬ כפית סוכר. מערבבים ומשהים בצד להתססה, כ‭10-‬ דקות.
  2. בקערת המיקסר שמים את הקמח עם הסוכר שנותר ועם גרידת הלימון, ומערבבים במהירות נמוכה בעזרת וו הלישה.
  3. בקערה בינונית טורפים את הביצים במטרפה ומוסיפים פנימה את החלב שנותר, את הווניל והמלח.
  4.  מוסיפים את הביצים לתערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה.
  5. תוך כדי עבודת המיקסר מוסיפים את תערובת השמרים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. ממשיכים להפעיל את המיקסר ומוסיפים את חתיכות החמאה עד שהן נטמעות בתערובת.
  7. מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש ‭10-8‬ דקות, עד לקבלת בצק רך, קטיפתי ומעט דביק.
  8. מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומשהים להתפחה במקרר למשך הלילה.
  9. מחלקים את הבצק לשניים. מעל למשטח מקומח מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בגודל ‭34x25‬ ס"מ.
  10. בעזרת מרית מורחים ‭1/2‬ מממרח החלבה על המלבן הראשון בשכבה דקה, ומשאירים שוליים בעובי 1 ס"מ מכל הצדדים.
  11. מפזרים מחצית מהשוקולד צ'יפס מעל ומגלגלים לגלילה, לאורך.
  12. חוצים את הגלילה לאורך וקולעים את שתי הרצועות שנוצרו לצמה. באותה צורה מעצבים את המלבן השני.
  13. מניחים כל זוג גלילות קלועות בתבנית אינגליש קייק משומנת, מכסים ביריעת ניילון ומשהים להתפחה בטמפרטורת החדר כ‭40-‬ דקות, עד מעט פחות מהכפלת הנפח.
  14. אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-40 דקות, או עד שהעוגה תפוחה וזהובה.
  15. ‬הסירופ: מניחים בסיר בינוני את המים והסוכר, ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מעל ללהבה בינונית.
  16. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ‭8-‬ דקות על אש בינונית.
  17. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הווניל והליקר.
  18. מיד בתום האפייה מברישים את החלק העליון של העוגה בסירופ.
  19. מצננים בתבנית על רשת כ‭20-‬ דקות, ואז הופכים וממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים