שתף קטע נבחר

קונכיות מפתיעות: בצל במילוי בשר טחון

הישראלים אוהבים ממולאים בשלל סוגים וטעמים. השף סהר רפאל מגיש את הגרסה שלו, עם קונכיות בצל ממולאות בבשר טחון ואפויות ברוטב סויה וטימין

קונכיות בצל במילוי בשר טחון

מתכון באדיבות השף סהר רפאל, מסעדת "כרמים"

 

"אמא היתה ממלאת בצלים, קישואים ופלפלים בבשר ואורז", אומר השף סהר רפאל. "אצלי במטבח אני ממשיך למלא ירקות במגוון מילויים ותבלינים, וקונכיות הבצל הן דוגמא לאחת מהמנות האלה. אני חושב שהקהל הישראלי מאוד אוהב את המנה, כנראה שכולם מתגעגעים לממולאים של אימא".

 

המרכיבים:

3 בצלים בינוניים

למילוי:

2 בצלים קצוצים דק

400 גרם בשר בקר טחון (רצוי לשלב גם בשר טלה)

1 כפית בהרט

חצי כפית הל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כף שום כתוש

1 כפית אבקת מרק עוף

לרוטב:

2 כפות סוכר

4 כפות סויה

1 מקל קינמון

1/2 כוס ציר עוף/בקר (אפשר גם מאבקה)

2 ענפי טימין


(צילום: דן פרץ)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את בצלים ועושים חתך עמוק לאורך הבצל, עד חציו.
  2. מבשלים במים רותחים כ-5 דקות ומעבירים למי קרח.
  3. גלדי הבצל אמורים להפתח מעצמם והבצל יתפרק לקונכיות.
  4. מעבירים את הבצלים בזהירות לנייר סופג.
  5. המילוי: במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבצל הקצוץ, עד שהוא מזהיב.
  6. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, 4-5 דקות, עד שהבשר מאבד את הצבע האדום.
  7. מוסיפים את הבהרט, ההל, המלח, הפלפל השחור, השום ואבקת המרק, ומטגנים עוד כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב במזלג.
  8. לוקחים פלח בצל מבושל וממלאים בתערובת בזהירות. מניחים בתוך תבנית רחבה, בשכבה אחת.
  9. הרוטב: מפזרים את הסוכר מעל הקונכיות. יוצקים באופן שווה את הסויה והציר.
  10. מוסיפים את מקל הקינמון וענפי הטימין ואופים בתנור, שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-10 דקות. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים