שתף קטע נבחר

טיבי: "יום הבחירות יהיה הנקמה על הטבח בעזה"

פוליטיקאים ונציגים ערבים נפגשים עם נציגי שגרירויות זרות, ביוזמת מרכז "מוסאוא" שמזהיר מפני ירידה בשיעור ההצבעה של ערביי ישראל. הירידה תתבטא כנראה בעיקר בהצבעה למפלגות הציוניות, שהתמיכה בהן בציבור הערבי צנחה בחדות

"יום הנקמה והניצחון על מפלגות הציוניות יהיה ב-10 בפברואר". זה המסר שמתכוונים להעביר הבוקר (יום ה') פוליטיקאים ואנשי חברה ערבים ל-40 אנשי הסגל הדיפלומטי הזר, שעמם ייפגשו בתל-אביב. את המפגש יזם מרכז "מוסאוא", על רקע ההקצנה בעמדות החברה הישראלית, לקראת הבחירות. בכנס יוצגו שתי מגמות עיקריות בדפוסי ההצבעה של הציבור הערבי: ירידה חדה בהצבעה למפלגות הציוניות, והתחזקות המגמה של החרמת הבחירות לחלוטין.

 

על-פי הנתונים שיוצגו, במהלך השנים האחרונות

 נרשמה מגמה מתמשכת של ירידה בשיעורי ההצבעה במגזר הערבי. בסקרים שערכו בשבועות האחרונים עולה כי אם בבחירות ב-2006 הצביעו 56% מקרב האוכלוסייה הערבית בישראל, הרי שהפעם יירד שיעור ההצבעה ל-50%. עוד עולה מהנתונים כי אחוזי ההצבעה למפלגות הציוניות, בהן העבודה, הליכוד, מרצ וקדימה הולכים ומצטמקים.

 

 

יו"ר רע"מ-תע"ל, ח"כ אחמד טיבי, אמר ל-ynet כי "בימים האחרונים אני דווקא שומע יותר ויותר אנשים שמתכוונים להצביע. רק אתמול הייתי בחוג בית גדול וקם אדם דתי שבחיים לא הצביע, ואמר כי אי הצבעה הפעם תמלא אחר מאוויו של ליברמן. ציבור הבוחרים הערבי ינקום בגלל הטבח בעזה".


ח"כ צרצור (במרכז), עם פרופ' רמזי סלימאן וג'עפר פרח (צילום: עופר עמרם)

 

ואילו ח"כ איברהים צרצור (רע"מ-תע"ל) אומר כי "מהנתונים שלנו עולה כי אם ב-2006 הצביעו למפלגות הציוניות כ-40 אלף בוחרים, הרי שהפעם הם לא יקבלו יותר מ-10,000 קולות. מימי לא ראיתי בשלות כזו בקרב האוכלוסייה הערבית לנקום במפלגות הציוניות ולומר להם 'לא' גורף, משום שהביאו להידרדרות במצב ולמרחץ דמים בעזה".

 

עאידה תומא, מועמדת מס' 5 של חד"ש, שהגיעה אף היא לפגישה, מסכימה עם הדברים ואומרת: "ציבור הבוחרים יעניש את המפלגות הציוניות. זו מגמה מאוד ברורה, אם בתחילה במהלך המלחמה אנשים דיברו על חרם כללי ורצו להעניש את כל המערכת, עכשיו זה מתחלף בגישה של 'נצא ונצביע וכך נעניש את המפלגות הציוניות, בכך שנחזק את הכוח שלנו'".

 

"לא ניתן לגיטימציה לכנסת שאישרה הטבח"

המלחמה בעזה יצרה התעניינות גוברת בקרב הקהילה הבינלאומית בעמדות הערבים בישראל, הן לגבי המלחמה והן לגבי הבחירות. במהלך ימי המתקפה נפגשו נציגי האוכלוסיה הערבית עם נציגי שגרירות בכירים, ממספר רב של מדינות.

 

מנהל מרכז מוסאוא, ג'עפר פרח, מסביר מדוע החליט להיפגש עם הסגל הדיפלומטי הזר: "הקהילה הבינלאומית מודאגת מסיבוך המצב במזרח התיכון כתוצאה מהתנגשות בין יהודים וערבים בישראל. אנו נבקש להזהיר היום ממגמת ההסתה כלפי המיעוט הערבי, נבקש שילוב של הנושא של האוכלוסיה הערבית בישראל בכל שיח שיקיימו עם ממשלת ישראל. בנוסף, נציג בפני הסגל הדיפלומטי הזר את ההתחזקות במגמה של החרמת הבחירות, וחיזוק הנתק בין האוכלוסיה הערבית למפלגות הציוניות כנקמה על מה שקרה בעזה".

  

אנשי מרכז מוסאוא ונציגי המפלגות יספרו על הניסיון לפסול את בל"ד ורע"מ-תע"ל ועל התנגדות המפלגות הערביות למלחמה בעזה. הם יקראו להתערבות בינלאומית.

 

רג'ב אגבריה, נציג תנועת "בני הכפר", הוזמן גם הוא למפגש אולם בחר שלא להגיע. "לא אשב עם אנשים שתמכו בטבח של בני עמי בעזה", הוא מסביר את החלטתו. אגברייה ותנועת בני הכפר מובילים גם בבחירותה אלה מהלך הקורא להחרמת הבחירות. הם הוציאו כרוז שבו הבהירו כי לא ייתנו "לגיטימציה לכנסת הציונית שאישרה את רצח בני עמנו". בנוסף, הם קוראים להקמת גוף שלטוני נפרד לאוכלוסיה הערבית, ומבקשים מאלו שכן בוחרים להצביע, "לנקום" במפלגות הציוניות.

 

בהכנת הידיעה השתתף דניאל אדלסון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נקמה, טיבי
צילום: עופר עמרם
צילום: רויטרס
קלפי ביישוב ערבי. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים