שתף קטע נבחר

פרסי התיאטרון עוברים דרומה

האקדמיה לתיאטרון החליטה להעביר את טקס הפרסים לבאר שבע, זאת לאחר שלא קיבלה תקציב מעיריית תל אביב. "זו מחווה לתושבי הדרום", אומר מנכ"ל עמותת הפרס

השבוע בישרה האקדמיה הישראלית לתיאטרון כי את אירוע הדגל השנתי שלה, טקס פרסי האקדמיה, המציין את הישגיו ורגעי שיאו של התיאטרון הישראלי, היא מתכננת לערוך בבאר שבע, בירת הנגב. ממש כשם שלפני שלוש שנים נערך האירוע בעיר חיפה, כמחווה פוסט מלחמתית לתושבי הצפון, החליטה הנהלת האקדמיה הפעם להפגין הזדהות גם עם הדרום שסופג מזה שנים - וביתר שאת במהלך החודשים האחרונים - קסאמים ורקטות גראד.

 

על פניו, מדובר במחווה של רצון טוב, אך מסתבר שלא רק. הטקס, שנערך באופן מסורתי בעיר תל אביב, ספג השנה מכה כשמִנְהלת חגיגות ה-100 לעיר, החליטה שלא לאשר את בקשת הנהלת האקדמיה לתקציב של 200 אלף שקל. "היינו בקשר עם מנהלת המאה מתוך רצון לשתף פעולה", אומר ל-ynet איתמר גורביץ', מנכ"ל עמותת הפרס. "אכן ביקשנו 200 אלף שקל ובמנהלת אישרו לנו מחצית הסכום ואז הצטמצם גם סכום זה. בסופו של דבר, פנינו לדרום. זו מחווה לתושבי הדרום ועל הדרך אנחנו גם חוגגים עם תיאטרון באר שבע את חנוכת האולם החדש".

 

ומי יתקצב את האירוע בדרום?

 

"כדי לקיים את הטקס בבאר שבע, אנחנו מנסים לגייס 400 אלף שקל מגורמים שונים, בהם הרשות השנייה, "רשת" שתשדר את הטקס, מפעל הפיס, אמנות לעם, מנהל תרבות, עיריית באר שבע, הרשות לפיתוח הנגב והדרום ואחרים".

 

מדובר בסכום כפול ממה שביקשתם ממנהלת חגיגות המאה.

 

"התקציב הבסיסי של הטקס אינו מאפשר שידור טלוויזיוני, אלא רק טקס בימתי. בעבר, ערוצי הטלוויזיה המשדרים מימנו חלק גדול של הכסף ואנחנו דאגנו לגיוס חסויות נוספות, כדי שנוכל להגיע לשידור. עם השנים, השתתפות הגופים המשדרים הלכה והצטמצמה והיום, 'רשת', במאמצים גדולים, מוכנה לשדר את הטקס ולהשתתף בסכום מזערי, כשאת השאר אנחנו צריכים לגייס. במקביל, ברור שקיום האירוע בבאר שבע מייקר את העלויות. זו חשיפה טובה לא רק לתיאטרון אלא גם לבאר שבע וישובי הדרום".

 

חלק הארי של העלויות הוא, כאמור, במימון הפקת הטקס והשידור הטלוויזיוני שלו. גורביץ' אומר כי "תקציב העמותה הוא מיליון שקל, ומתוכו 700 אלף שקל עלות הטקס". לדבריו, מנהל התרבות, שבשנה שעברה תמך בסכום של 90 אלף שקל, התחייב השנה להגדיל את היקף התמיכה לסכום של 200 אלף שקל.

 

אגב, כשנשאל מדוע מעדיפה העמותה להקצות מאות אלפי שקלים לשידור טלוויזיוני של הטקס במקום, למשל, להעמיד פרסים ליוצרים ושחקנים (כפי שננהג בטקס פרסי הבמה של תיאטרון הילדים והנוער) גורביץ' לא מתחמק. "בימים טובים, הרייטינג של השידור הגיע ל-15% ובשנים רעות קיבל 8% צפייה", הוא אומר. "בכל מקרה, מדובר בעשרות אלפי בתים. היתה מחשבה לקיים השנה את הטקס בלי טלוויזיה ולתת לו חשיפה שתסתמך על סיקור חדשותי בלבד. אבל בעקבות מה שקרה בדרום, אמרנו שזו הזדמנות לחלוק כבוד לתושבים ולבניין התיאטרון החדש".

 

גם אחרי מלחמת לבנון השנייה, כשהוחלט לקיים את הטקס בחיפה, גויסה העירייה לתמוך באירוע, בסכום לא מבוטל של 390 אלף שקל. "סכום הכסף העיקרי הוא לשידור הטלוויזיוני וזה יתאפשר עם תמיכה של גופים שמעוניינים בעשייה בפריפריה, בין אם זה אמנות לעם, מפעל הפיס או מנהל תרבות, שרוצים להשקיע בפרויקטים תרבותיים", אומר גורביץ'.

 

מלשכת הדוברות של עיריית תל אביב נמסר בתגובה: "אנו שמחים שטקס פרסי התיאטרון מתקיים השנה בבאר שבע. לדעתנו זו בחירה ראויה, נכונה וחשובה וחבל שזה מוצג כברירת מחדל ולא כבחירה ראשונה וערכית, כפי שנכון היה לעשות. מנהלת שנת המאה, במהותה, אינה גוף נותן חסות אלא ארגון שתכליתו יצירת מערך אירועים לחגיגות המאה של העיר תל אביב יפו, ובכללם, אגב, גם ייזום אירועי תיאטרון כמו פסטיבל בינלאומי, שיתארח בתיאטרון הקאמרי העירוני".

 

טקס פרסי התיאטרון יתקיים ביום שישי, 3 באפריל, בהיכל אמנויות הבמה בבאר שבע, המשמש כאולם הבית של התיאטרון העירוני. זו השנה ה-14 בו ייערך הטקס, שמטרתו להביא לחשיפת היצירה התיאטרונית המגוונת בישראל ולהביאה למרכז הבמה הציבורית. המועמדים הסופיים לפרסים, המוענקים ב-19 קטגוריות, יוכרזו ב-23 בחודש פברואר. את המועמדים הסופיים בוחרים 120 חברי אקדמיה, ובכללם נציגי איגודי היוצרים, במאים, שחקנים, מעצבים מוזיקאים, נציגי תקשורת ומרצים באוניברסיטאות. במסגרת הטקס השנה, יצוינו חגיגות ה-20 להקמת תיאטרון היידישפיל בישראל על ידי שמואל עצמון.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפרס. הזדמנות לחלוק כבוד לתושבים ולאולם החדש
לאתר ההטבות
מומלצים