שתף קטע נבחר

למה תעריפי השיחות של בזק לא יורדים?

כינוס ועדת התעריפים מתמהמה זה שנתיים. גם למיזוג עם yes עשויה להיות השפעה על צרכני התקשורת

מדוע דוחה שר התקשורת, אריאל אטיאס, את הקמת ועדת התעריפים של בזק? הוועדה, שיכולה להוריד את תעריפי השיחות, היתה אמורה להתכנס כבר ב-2007 על מנת שהמלצותיה ייכנסו לתוקף ב-2008. 

 

ועדות התעריפים האחרונות - ועדת גרונאו ב-1998 וועדת גרונאו ב-2003 - הפחיתו את תעריפי בזק במאות מיליוני שקלים. ב-2003 נקבע כי הסדר התעריפים יהיה ל-5 שנים, ואחריהן ייבחן ההסדר מחדש.

 

אבל השר, כאמור, עדיין לא כינס ועדה זו, וגם אם ייכנס אותה כעת היא לא תסיים את עבודתה לפני מחצית 2009.

 

ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "השאלה האם להמשיך ולפקח על תעריפי בזק היא שאלת מדיניות, שאת התשובה עליה צריכה לספק ועדה ציבורית. עם אימוץ ההמלצות של הוועדות הקודמות על ידי השר, באוגוסט 2008 הכין המשרד טיוטה למיוני חברים לוועדה, ואנו ממתינים לאיוש מקביל מצד משרד האוצר כדי לקבוע תעריפים חדשים בהקדם האפשרי".

 

גם החלטת בית הדין להגבלים עסקיים ביום רביעי שעבר, שבה אושר המיזוג של בזק ו-yes עשויה להשפיע מאוד על צרכני התקשורת. yes מוחזקת כיום על ידי בזק - 49% יורוקום - 30%  ועוד בעלי מניות.

 

לבזק, שהלוותה בשנים האחרונות לא מעט כספים ללוויין, היתה אופציה לממש את ההלוואות במניות ולהביא את שווי אחזקותיה בחברת הלווין ל-58%. רשות ההגבלים העסקיים התנגדה למימוש האופציה, אבל בית הדין הכריע בשבוע שעבר בעד המיזוג - תוך שהוא מציב 5 תנאים, ובהם חובתה של בזק להשקיע ברשת NGN החדשה, כדי לאפשר שירותי תקשורת מתקדמים, וכן שמירה על הפרדה מבנית בין yes לבזק, כמו ההפרדה הקיימת בין פלאפון לבזק.

 

הסתייגות נוספת: בזק תתחייב להפעיל את yes עד 2016 ולא להפכה למיותרת אחרי שתושלם פרישת NGN.

 

משמעות ההחלטה היא כי בעתיד תוכל בזק לשווק חבילה משולשת (טלפון, אינטרנט וטלוויזיה), שתתחרה בהצעה הנוכחית של HOT. עם זאת, בכירים בענף אומרים כי כדי שיחול שינוי צרכני אמיתי יש להקל על הרגולציה ההדוקה שמתקיימת כרגע על בזק והחברות הבנות שלה.

 

הידיעה מתפרסמת היום במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ההוזלה מתעכבת
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים