שתף קטע נבחר

ראשונים בקלפי: בצה"ל ובמג"ב נפתחה ההצבעה

ראשוני אנשי כוחות הביטחון החלו במימוש זכותם הדמוקרטית, באמצעות מעטפות כפולות. המערך כולל 700 קלפיות ניידות ונייחות. בין המצביעים - אנשי מילואים של מג"ב, שיוצבו ביום ג' במשימות אבטחה. ספירת הקולות: לכל המאוחר עד יום ה'

קולות החיילים אולי נספרים אחרונים, אבל חלק מאנשי הביטחון דווקא מצביעים לפני כולם. יומיים לפני שרוב אזרחי המדינה הולכים לקלפיות כדי להכריע את הרכב הכנסת ה-18, נפתחה כבר אמש (מוצ"ש) ההצבעה בכמה בסיסי צה"ל ומשמר הגבול. הראשונים להצביע עם צאת השבת היו מספר מצומצם של אנשי צבא שיצאו לחו"ל במסגרת תפקידם.

 

סגנית קצין הבחירות בצה"ל, סגן-אלוף ארמונה ברוך, הסבירה בשיחה עם ynet כי בצה"ל נערכים לבחירות כבר מספר שבועות והכל ערוך ומוכן לפתיחת רוב הקלפיות, מחר. לדבריה ההצבעה בצה"ל נפרשת למספר ימים, כדי שגם החיילים שלא יוכלו להצביע ביום שלישי יזכו לעשות זאת.

 

בחירות 2009 ב-ynet: כל הדרך אל הקלפי

 

הליך הבחירות בצה"ל יתבצע באמצעות כ-700 קלפיות, חלקן הגדול נייחות וחלקן ניידות. הקלפיות יהיו פרושות בבסיסים רבים ברחבי הארץ ואילו הקלפיות הניידות יוסעו על גבי רכב בציר תנועה שנקבע מראש, יגיעו למספר נקודות, יאפשרו לחיילים להצביע וימשיכו משם לנקודה הבאה.


הפתקים מוכנים ומזומנים, המפקד! (צילום: רויטרס)

 

בצה"ל מצביעים באמצעות מעטפות כפולות, על מנת למנוע הצבעת חיילים גם במקום מגוריהם. לדברי סא"ל ברוך, לחיילים הובהרה חומרת העבירה של הצבעה כפולה. "היו בעבר חיילים שניסו להצביע יותר מפעם אחת וכמובן שהגענו לזה והצבעתם נפסלה".

 

לגבי ספירת קולות החיילים, אמרה סא"ל ברוך כי בים שלישי ב-22:00 ייסגרו הקלפיות ויחלו לזרום לוועדת הבחירות המרכזית - שם ייבדקו המעטפות מול רשימות החיילים וייבדק שלא הצביעו פעמיים. לאחר מכן יוכנסו המעטפות הפנימיות, עם הפתקים, לספירה הכללית. תהליך ספירת קולות החיילים צפוי להימשך עד יום רביעי בערב, או לכל המאוחר עד יום חמישי.

 

חיילים מצביעים יותר

בכל יחידה נבחר קצין בחירות אחראי. סא"ל ברוך ציינה עוד כי לאחרונה נערך כנס שבו הוכשרו חיילים לשמש כיושבי ראש ועדות קלפי, כמו גם חברי קלפי. "מדובר בחיילים בשירות חובה, עד דרגת סמל-ראשון - שיישבו בקלפי וישגיחו כי ההליך מתקיים באופן מסודר. הוספנו גם חייל נוסף שיהיה כוח עתודה".

 

ככלל, שיעור ההצבעה בקרב חיילי צה"ל גבוה מהשיעור באוכלוסיה. אחד ההסברים לכך - העובדה שחיילים מצביעים לראשונה בחייהם.

 בבחירות 2006 הצביעו 62 אחוזים מכלל החיילים, אך הנתון לא כולל את אלו שהיו בחופשה בביתם, ולפיכך מידת ההשתתפות גבוהה יותר. 

 

"הנחנו את כל המפקדים לאפשר לחיילים להצביע. נאפשר זאת בכל מקום גם למתגייסים חדשים, גם לכאלה שמשתחררים, נמצאים באימונים ובפעילות מבצעית ובקורסים. כל אחד שירצה יוכל להצביע ללא כל הפרעה", הבטיחה סא"ל ברוך.

 

במג"ב, הליך הבחירות החל כבר - בין היתר בשל סיבות מבצעיות. במהלך יום הבחירות, במסגרת ההיערכות המוגברת של המשטרה, יפעלו אנשי מילואים של מג"ב לאבטח את אזור קו התפר ועוטף ירושלים. עם גיוסם היום, הוחלט לאפשר להם להצביע - וקלפיות הוצבו בשלושה מוקדים: גן-נר שבגלבוע, אייל שליד כפר-סבא ויד-מרדכי בדרום.

 

ממחר יתחילו להצביע חיילים במוצבים קטנים ומבודדים ביהודה ושומרון בקלפי נודדת. מחר גם יצביעו לוחמי מג"ב בקלפיות באזורי יהודה ומנשה - באחריות המשטרה - ובשאר הקלפיות ביהודה ושומרון, תחת אחריות צה"ל. ביום שלישי, יום הבחירות, יצביעו לוחמי מג"ב ביתר הבסיסים ברחבי הארץ.

 

אנשי כוחות הביטחון הם הראשונים שמצביעים בישראל. עם זאת, ב-90 נציגויות

ישראליות ברחבי העולם כבר הסתיים תהליך ההצבעה לפני כעשרה ימים. כ-4,500 בעלי זכות בחירה היו רשומים בקליפות השונות והצביעו במעטפות כפולות.

 

המצביעים בעולם היו עובדי מדינה - נציגי משרד החוץ, משרדי ממשלה אחרים, קציני ביטחון, וכן עובדי אל על ונציגי הסוכנות - וגם ילדיהם, אם גילם אינו עולה על 20. כמה מהנציגים סיפרו בהתרגשות כי היה עליהם לנסוע מרחקים גדולים כדי להגיע לנציגות הישראלית  ולממש את זכותם. שיעורי ההצבעה היו גבוהים מאלה שבישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לוחם מג"ב מצביע ביד מרדכי, היום
צילום: AFP
מומלצים