שתף קטע נבחר

תעמולה ירוקה: הצביעו לכרוב!

לא משנה למי אתם מצביעים בקלפי, בכל מקרה כדאי לכם לבחור בכרוב. הוא דל קלוריות, עשיר בסידן וויטמינים ומשפר את העיכול. פיליס גלזר עם שני מתכונים שישכנעו אתכם

היום אנחנו ניצבים בפני בחירה חשובה, ומי יודע איך היא תשפיע על חיינו בשנים הקרובות. לא משנה איזה פתק אתם שמים בקלפי, מה שבטוח הוא שבפעם הבאה שאתם בסופר, כדאי לכם לבחור בכרוב. מדובר בבחירה מצויינת לא רק בגלל שהוא זול מאוד עכשיו (אני קניתי ב-1.99 שקלים לק"ג), אלא גם בגלל שהוא טרי (מדובר

בירק חורפי) ומלא ביתרונות בריאותיים.

 

הכרוב דל קלוריות ועשיר בסידן, זרחן, ויטמין A, ויטמין 3B וחומצת פולית. בנוסף הוא מכיל גם חומרים אנטי-סרטניים, ובריא במיוחד כשהוא לא מבושל או מוחמץ, כדי להוציא רעלים מהקיבה. הוא משפר את העיכול ומעודד צמיחת חיידקים חיוניים בקיבה.

 

כרוב אדום, כרוב ירוק, כרוב ניצנים, כרוב סיני ואפילו כרוב משולש, (כן, כן) הם מפלגה של ירקות בריאים, טעימים, זולים ושימושיים. אז אל תהיו ראש כרוב ותלכו להצביע.

וביתר הימים זכרו שכרוב הוא בהחלט בחירה מצוינת.


(צילום: ירון ברנר)

 

סלט כרוב בתחמיץ ג'ינג'ר

מתכון של השפית מיקה שרון, מתוך הספר "מיקה, תל אביב"

 

להכנת מי הסוכר מערבבים כמויות שוות של סוכר ומים, ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהרוטב מצטמצם בשליש.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

1/4 כרוב אדום

1/4 כרוב לבן

2 גזרים

2 בצלים ירוקים

לחתמיץ ג'ינג'ר:

3/4 כוס חומץ אורז

1/4 כוס ג'ינג'ר מוחמץ כולל הנוזלים, קצוץ או מרוסק במעבד המזון

2 כפות מי סוכר

1 שן שום קצוצה

1 כף שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים דק את הכרובים. חותכים את הגזרים למקלות דקים ופורסים את הבצלים באלכסון לחתיכות קטנות, ארוכים ודקות.
  2. התחמיץ: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון או טורפים במטרפה. טועמים ואם הרוטב אינו מלוח דיו, מוסיפים עוד מעט סויה (אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד 4 ימים).
  3. יוצקים את התחמיץ על הירקות, חצי שעה לפני ההגשה.


(צילום: ויזואל/פוטוס)

 

כרוב ממולא בבשר

מתכון של חוסאם עבאס ממסעדת "אלבאבור", מתוך הספר "טחינה, נענע, צנובר, כבש"

 

כדי לשפר את הערך התזונתי אפשר להשתמש באורז בסמטי לבן או מלא ותערובת עוף והודו. אם רוצים להשתמש באורז מלא עגול יש לבשל אותו 20 דקות במים רותחים, לשטוף במים קרים ולסנן לפני שמוסיפים לבשר. אני אישית מכינה את הכרוב בדרך אחרת: מוציאה את גבעול-ליבה של הכרוב , תוקעת מזלג ארוך לתוך החור שנוצר ושמה את ראש הכרוב במים רותחים לכסות. העלים משתחררים כמעט לבד אחד אחד,והמזלג מסייע בהוצאת הכרוב כל פעם בכדי לקלף את העלים. בעזרת סכין חדה מוציאים פיסה מעובי הגבעול בגב העלים הגדולים כדי להקל על הגלגול אחר כך. את המים הרותחים אני שומרת ומשתמשת בחלקם לבישול העלי הכרוב הממולאים. מכסים את העלים כמעט עד הסוף - לא צריך לגמרי.

 

המרכיבים (4-6 מנות):

1 ראש כרוב גדול

2 כוסות אורז

200 גרם בשר טחון גס

6 שיני שום

1 כפית מלח

1 כפית אגוז מוסקט (או יותר לפי הטעם)

1/2 כפית תערובת בהרט או פלפל אנגלי

מספר תרמילי הל

 

אופן ההכנה:

  1. נועצים סכין חדה ליד גבעול הכרוב וחותכים מסביב לליבה כדי להקל את פירוק העלים. מסירים בזהירות את העלים מהקלח ושומרים שלא יתפרקו.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את עלי הכרוב. מבשלים 5 דקות, מוציאים ומסננים (כמובן אפשר לקרר את המים ולהשתמש בהם כבסיס למרק, לבישול ירקות או להשקות את העציצים פ.ג.). מצננים.
  3. שוטפים את האורז ומסננים. מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הבשר והתבלינים, לא כולל השום.
  4. פורסים עלה כרוב על השולחן ומניחים כף אחת מהמילוי. מגלגלים היטב כך שגם קצוות העלים יהיו מקופלים פנימה ולא יאפשרו למילוי לצאת.
  5. מסדרים את הממולאים בסיר ומפזרים ביניהם את שיני השום. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות. בכף מחוררת מעבירים את העלים לצלחת ומגישים חם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים