שתף קטע נבחר

"העולם צפה בנו במשך שבועות. עכשיו נמאס"

בניגוד לעבר, העניין של התקשורת הבינלאומית בבחירות בישראל מצומצם למדי. נציגת אגודת העיתונאים הזרים מסבירה כי הסיבה העיקרית היא המלחמה בעזה, שאחריה אין לאף אחד סבלנות אלינו. ומה מכל זאת מעניין אותם? ניחשתם נכון - ליברמן

אירועי השבועות האחרונים הצליחו לעורר מעט את מערכת הבחירות המנומנמת לכנסת ה-18. הזינוק של ליברמן, מרזל כיו"ר הקלפי באום אל פאחם, מאמצי ההפחדה ההדדיים של ציפי וביבי - בכל זאת יש קצת אקשן. אבל ראייה מעט רחבה יותר מחזירה אותנו לפרופורציות: סיקור אדיש למדי מצד התקשורת הבינלאומית מעלה את החשד שמא, אולי, אנחנו בכל זאת לא הרבה יותר מגרגר אבק מזרח-תיכוני פרובינציאלי על מפת העולם.

 

 

"לתקשורת בעולם אין עניין במערכת הבחירות הנוכחית", מסכמת בפשטות נציגת אגודת העיתונאים הזרים בארץ, גלניס שוגרמן. מאז החלה את עבודתה העיתונאית ב-1982, ככתבת של תחנת הרדיו הממלכתית של דרום אפריקה, הספיקה שוגרמן לסקר כבר כמה וכמה מערכות בחירות ישראליות.

לדבריה, הבדל בין הסיקור בעבר והיום מורגש. "ההתעניינות של התקשורת בעולם לגבי האזור הסתיימה עם המלחמה בעזה. העולם נשא עיניו למה שקרה פה במשך כמה שבועות, ועכשיו נמאס", היא אומרת בשיחה עם ynet. "קורים גם דברים אחרים בעולם. כישראלים אנחנו לא תמיד רואים את זה, אבל אנחנו לא מרכז העולם. יש פה גם שיקול כלכלי, אחרי שהרשתות שלחו לפה די הרבה אנשי צוות במערכה האחרונה, עכשיו הן חוסכות בכוח אדם".

 

נקודת האור היחידה היא כמובן ליברמן. "אם יש עניין במערכת הנוכחית, זה אך ורק בגללו. ליברמן מושך תשומת לב בגלל השנאה, הטינה והפחד שהוא מעורר. מובן שהוא מעורר עניין בעולם. תופעה כמוהו היתה מעוררת סערה גם בכל מדינה אחרת. אפשר רק לדמיין איך התקשורת בישראל הייתה מגיבה אילו היה עולה מנהיג כזה במדינה אחרת. היא לא הייתה שותקת".

 

"כלום לא השתנה במזרח התיכון"

ערוץ France2 בישראל לא קיבל השנה תגבורת של אנשי צוות וכתבים. "הבחירות האלו לא מעניינות את הצרפתים", אומר שרל אנדרלין, נציג הערוץ. "יש להם נושאים בוערים בהרבה להתעסק בהם, כמו הסופה החמורה שמשתוללת בדרום המדינה, המשבר הכלכלי, האבטלה, דברים

שנוגעים באזרח הצרפתי באופן אישי. בכלל, באופן כללי החדשות מישראל פחות מענייניות. אנשים מאבדים עניין, מרגישים ששום דבר לא משתנה, שהמזרח התיכון הוא בסיס לקיצוניות".

 

עד עתה שידר שרל שתי כתבות בלבד על הבחירות - "אחת כללית ואחת על ליברמן, שמכניס קצת עניין לצופים כי הוא מסמל את החברה הישראלית שפונה ימינה בשנה האחרונה. אי אפשר להשוות את החשיפה למערכות בחירות קודמות, ובטח שלא למלחמה האחרונה".

 

ואישה אחת שמתמודדת מול חבורה של גברים-גברים לא מכניס עניין מיוחד? "בצרפת לא מתרגשים מנשים שמתמודדות על תפקידים בכירים. יש לנו את מישל אליו-מארי, ראשידה דאטי וסגולן רויאל".

 

CNN בעקבות הממשל החדש

אבל כמו תמיד בזמנים קשים, אנחנו יכולים לסמוך על הדוד סם שיבוא לעזרתנו. "הבחירות האלו בהחלט מעניינות את הצופה האמריקני", אומר קווין פלאוור, ראש מערכת החדשות של CNN בישראל. "זאת הכותרת העיקרית שלנו היום, והקונפליקט בעזה רק הגביר את החשיבות שלו. הלחימה המחישה עד כמה הסכסוך במזרח התיכון משפיע על העולם. אחת הפעולות הראשונות של הממשל החדש היתה לטפל בסכסוך, ובבחירות האלו יקבע מי יהיה בעל הכוח, מי ישתף פעולה עם ממשל אובמה. לכן, למרות שהנושא מתחרה על זמן אוויר עם המשבר הכלכלי, הממשל החדש ועוד נושאים חשובים אחרים, הוא עדיין 'טופ סטורי'".

 

הרשת השקיעה משאבים חסרי תקדים לצורך סיקור המערכת. "מלבד כ-20 אנשי צוות שמסקרים את המערכה, הבאנו לפה את אחת השדרניות הבכירות ביותר של הרשת באירופה, פינולה סוויני, וגם את הפרשן הפוליטי הבכיר מארה"ב, ביל שניידר. זה רק מוכיח עד כמה הנושא חשוב בעיננו. הקדשנו לבחירות האלו יותר משאבים מאשר מזו של 2006".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוקד העניין היחיד. ליברמן
צילום: AFP
גנבה את כל תשומת הלב. עזה
צילום: AFP
מומלצים