שתף קטע נבחר

פרץ: לקבוע מועד לבחירות על הנהגת העבודה

לנוכח התוצאה העגומה שהשיגה העבודה בבחירות לכנסת ה-18, קורא ח"כ עמיר פרץ לקבוע לוח זמנים לבחירות חדשות על הנהגת העבודה, והודיע שיתמודד שוב. הוא אמר ל-ynet שידרוש להקים צוות שינהל את המפלגה, יחד עם ברק: "הניהול הסוליסטי צריך להיפסק. הדרך של ברק נכשלה"

העבודה בדרך לקרב על ההנהגה: ח"כ עמיר פרץ אומר כי לנוכח התוצאות העגומות שהשיגה העבודה בבחירות, יש לקבוע לוח זמנים לבחירות חדשות על הנהגת העבודה. הוא אמר כי הוא מתכוון להתמודד שוב על ראשות המפלגה. "העבודה חייבת לקבוע לוח זמנים ערכי ומוסרי, ולהיערך להתמודדות חדשה שתוציא אותנו לדרך חדשה".

 

פרץ אמר ל-ynet שידרוש בימים הקרובים להקים צוות שינהל את המפלגה במשותף עם ברק, עד לקיומן של הבחירות. לדבריו, "הניהול הסוליסטי צריך להיפסק. הדרך שבה ניהל ברק את המפלגה נכשלה. בהתייחס לאפשרות שברק יסכים להתמנות לתפקיד שר הביטחון בממשלתו של בנימין נתניהו, אמר פרץ: "אני לא מעריך שזה יקרה, אך אם הוא יעשה את זה - יהיה זה גט כריתות ממפלגת העבודה. הצטרפות כשר ביטחון לממשלה של נתיהו יהיה מהלך לא ערכי ולא מוסרי".  

 

פרץ טוען כי חוקת מפלגת העבודה קובעת כי יש לערוך בחירות לראשות המפלגה תוך 14 חודשים מיום הבחירות בהן הפסידה המפלגה. עם זאת, ייתכן שהטענה לא מדוייקת. הוראת שעה שנקבעה עוד כששמעון פרס כיהן כיושב ראש זמני של מפלגת העבודה קבעה כי הבחירות ליושב ראש יתקיימו תוך 35 חודשים לאחר הבחירות. אפילו פרץ עצמו ניסה לעשות שימוש בסעיף לפני כשנה וחצי, כשמולו התמודדו עמי אילון ואהוד ברק. עם זאת, אנשיו של פרץ גילו את הסעיף מאוחר מדי, ולא ניתן היה למנוע את קיום הבחירות במועדן. בנוסף, הגוף המוסמך לקבוע אם יתקיימו בחירות ומתי במפלגת העבודה הוא מרכז המפלגה.

 

עד כה, רוב בכירי המפלגה התייצבו מאחורי ברק, מי בפומבי ומי בשקט, ואמרו כי העבודה צריכה להימנע מ"עריפת" ראשו של המנהיג לאחר כישלון. מאחורי הקלעים, הדברים נראים לגמרי אחרת. לא רק פרץ מתכונן למרוץ: גם יצחק הרצוג, אופיר פינס ואבישי ברוורמן לוטשים עיניים לתפקיד, ובמקרה של התמודדות לתפקיד - הם צפויים לנסות לכבוש את ראשות המפלגה.

 

פרץ מתח ביקורת קשה על הקמפיין שניהלה העבודה, "שני המסרים החד-ערכיים שהצגנו כשלו. הבלטנו את ההדחה של אהוד אולמרט והצגנו את תיק הביטחון כמסר יחיד. אלה מסרים שכשלו כישלון מוחלט". פרץ אמר כי העבודה חייבת להשאר באופוזיציה בכל מקרה, ו"לא משנה איזו ממשלה תקום כאן. אנחנו חייבים לשקם את עצמנו באופוזיציה, להוות אלטרנטיבה ולבנות דרך".  

 

יחימוביץ': בכירים במפלגה רוצים לזחול לקואליציה

חברת הכנסת שלי יחימוביץ' האשימה אמש בכירים במפלגת העבודה כי "הם מוכנים לשבת בקואליציה גם בתנאים המשפילים ביותר, רק כדי להציל את הכסא של עצמם. הם מחפשים את הדרך ואת התירוץ להיכנס לקואליציה".

  

במכתב ששיגרה לתומכיה ולפעיליה במפלגה, כתבה: "יש משברים שטומנים בחובם הזדמנות גדולה, כך גם המשבר הזה. התוצאה המשפילה של הבחירות אינה מאפשרת לנו לשבת בקואליציה. אף שלכאורה ברורים לכל ההכרה בחיוניות של הישיבה באופוזיציה, ושל הפאתטיות בזחילה כמפלגה קטנה נטולת כוח השפעה אל תוך קואליציה זרה לנו, המאבק על הישיבה באופוזיציה לא הסתיים". 

 

ברק, שניסה לאורך הקמפיין למצב את עצמו כמועמד לראשות הממשלה, נחל מפלה. העבודה זכתה רק ב-13 מנדטים, פחות מישראל ביתנו של אביגדור ליברמן שקיבלה 15 מנדטים.

 

בנאום התבוסה שלו במטה המפלגה, שידר ברק מסרים דו-משמעיים: "נשקול מה שטוב למפלגת העבודה, וחשוב יותר - מה שטוב למדינה. לא נשרת בממשלה שתקום שלא על פי דרכנו ולא על פי ה'אני מאמין' שלנו, וגם לא נירתע מללכת לאופוזיציה ולשרת את העם משם". בשיחות עם בכירי המפלגה, אמר ברק כי העבודה בדרך לאופוזיציה. במפלגה יש המעריכים כי לא היתה לברק ברירה אלא להודיע על כך, שכן אחרת היה מאבד את תמיכתם של בכיריה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרץ וברק. בקרוב שוב יריבים
צילום: מיכאל קרמר
לוטש עיניים. פינס
צילום: דודי ועקנין
צילום: דורון גולן
צפוי להתמודד. הרצוג
צילום: דורון גולן
מומלצים