שתף קטע נבחר

הרטרוספקטיבה למעצב אלי סיני עוברת להרצליה

תערוכה שסוקרת את עבודתו של מעצב הבמה והתלבושות המנוח תציג החל משבוע הבא באכסדרת אנסמבל הרצליה

רטרוספקטיבה לעבודותיו של מעצב התפאורות והתלבושות המנוח, אלי סיני, תוצג החל מהחודש ועד סוף מארס באכסדרת אולם התיאטרון של אנסמבל הרצליה. התערוכה, שאצר תלמידו, המעצב רוני תורן, כוללת סקיצות ורישומי עבודות לצד מודלים ואובייקטים ששימשו בהפקות תיאטרון בהן "ביקור הגברת הזקנה", "חתונת הדמים", "אמא קוראז" ו"רכוש נטוש".


תמונות בתערוכה. סיני עם מודל פרי יצירתו 

 

התערוכה החלה את דרכה בגלריית "החווה" בחולון וזוכה כעת לחיים מחודשים בהרצליה במלאת שנה למותו של סיני, שלא זכה להציג מעולם תערוכת יחיד בעודו בחיים. התערוכה משרטטת את התפתחותו האישית כיוצר ואיש תיאטרון ומתחקה במקביל אחר הביוגרפיה ההיסטורית של הבמה הישראלית על תקופותיה וסגנונותיה המשתנים.

את התערוכה מלווה קטלוג עשיר, שרואה אור בתמיכת המועצה לתרבות של מפעל הפיס, וכולל תמונות מהפקות ומאמרים.

 

עבודתו הבימתית של סיני משלבת בין ריאליזם פרטני, חד ומדויק לפיוט לירי על גבול הסוריאליסטי. סיני, יליד אירופה, התאהב בנופים ובצבעים של ישראל כמו גם בחומרים שהיא מציעה ובשפע כמו גגות פח חלוד, צינורות גומי, קירות לבנים מתפוררים אותם שיחזר לבמה במינון מדויק.

 

רכיבי התפאורות שלו עשו שימוש בחומרים מן המציאות החוץ תיאטרונית אבל על הבמה, נותקו מהיומיום וזכו לחיים חדשים. וכמו שכתב רוני תורן על התערוכה שאצר: "תפאורותיו לא באו לפאר את הבמה אלא לסייע בפענוח המחזה. עבודתו כמעצב נשענה תמיד על ניתוח מדוקדק של הטקסט ויכולת מופלאה לדלות פרטים מכל הערה ומשפט שכתוב בו".

 

אופירה הניג, המנהלת האמנותית של האנסמבל, שהיתה מתלמידיו של סיני אמרה: "אלי אהב את התיאטרון אהבה שלמה וטוטאלית ודרכו הגעתי לתחושה שאינה עוזבת אותי גם כיום, לנוכח התקופה הקשה בתיאטראות, תיאטרון הוא קודש קודשים. אלי סיני לימד אותי איך לעשות תיאטרון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אלי סיני. שנה למותו
צילום: יחיעם גל
אנה כריסטי. סקיצות של תלבושת
איור: אלי סיני
לאתר ההטבות
מומלצים