שתף קטע נבחר

סרי לנקה: קרב אווירי בין הצבא למורדים בבירה

הנשיא טען החודש שמלחמת האזרחים קרובה לסיום, אך "הנמרים הטמילים" ממשיכים להוכיח שהם לא נשברו. מטוסים של המורדים הטילו פצצה בעיר קולומבו ונקלעו לקרב אווירי מול מטוסי קרב. אדם אחד נהרג ו-43 נפצעו, גם שני הטייסים נהרגו

ממשלת סרי לנקה ממשיכה לטעון שהיא קרובה מתמיד לחיסול ארגון "הנמרים הטמילים", אך המורדים הוכיחו אמש (יום ו') כי המלחמה טרם נגמרה. שני מטוסים של המורדים הטילו פצצה בבירה, קולומבו, וניהלו קרב אווירי נגד מטוסי קרב של חיל האוויר.

 

המורדים שיגרו שני מטוסים לשמי קולומבו ואלה הטילו לפחות פצצה אחת. גורם רשמי ציין כי היעד שהותקף הוא מבנה ממשלתי בלב העיר. אדם אחד נהרג ו-43 נוספים נפצעו בתקרית. עדי ראייה דיווחו על פיצוץ נוסף שהתרחש באזור נמל התעופה הבינלאומי בבירה. בצבא לא אישרו את הטענות.

 

מחיל האוויר של סרי לנקה נמסר כי בעקבות ההפגזה של "הנמרים הטמילים" הוזנקו לאוויר מטוסי קרב כדי "לטפל בנושא". כעבור דקות ספורות הודיעה הממשלה כי חיל האוויר יירט את אחד המטוסים שהתרסק לקרקע. צוותי הצלה שהוזעקו למקום ההתרסקות חילצו את גופת הטייס מבין שרידי המטוס. בהמשך התרסק גם המטוס השני, כשגם הפעם לטייס לא נותר סיכוי.

 

ממשרד החוץ בירושלים נמסר כי בקולומבו שוהים ככל הידוע שני ישראלים ושלומם טוב. השניים אמורים היו לצאת בטיסה לישראל, אך בשל האירועים נתבקשו להישאר בבית המלון שבו הם שוהים. שגרירות ישראל בהודו מטפלת בנושא ונציג מטעמה נשלח לקולומבו.

 

המורדים הוכנעו? לא בטוח

בשנה האחרונה הוביל צבא סרי לנקה מתקפה נרחבת על מעוזי המורדים, ושלב אחר שלב, כבש עד כה כ-98 אחוז מה"מדינה" שהקימו המורדים בצפון האי. על פי גורמי הסיוע הבינלאומיים, כ-250 אלף אזרחים עדיין לכודים באזור הקרבות.

 

נשיא סרי לנקה, מהינדא רג'פאקסה, טען בתחילת החודש כי מלחמת האזרחים קרובה לסיום. אולם בינתיים נראה שהמורדים לא הוכרעו סופית, והם ממשיכים לנהל מגננה אחרונה מהאזור שהם עדיין שולטים בו - הג'ונגלים בצפון-מזרח המדינה, ששטחו כמה עשרות קילומטרים רבועים.

 

על רקע הקרבות האחרונים, מתעוררת סערה סביב אופן הטיפול של ממשלת סרי לנקה בכ-200 אלף פליטים שנמלטו מאזור הקרבות. הממשלה מואשמת

על ידי גורמים טמילים וארגוני זכויות אדם כי המחנות שבהם היא מתכננת להחזיק את הפליטים הטמילים, שהקהילייה הבינלאומית התבקשה לסייע במימון הקמתם - אינם אלא מחנות ריכוז.

 

המורדים נלחמים בממשלת סרי לנקה מאז 1983 בדרישה להעניק עצמאות למיעוט הטמילי המונה יותר משלושה מיליון איש. לטענתם, הטמילים סובלים שנים רבות של אפלייה ודיכוי מצד הרוב הסינהלזי. הסכם הפסקת אש שנחתם בין הצדדים ב-2002 קרס אשתקד, כאשר סבב לחימה קשה פרץ בין המורדים לצבא.


פורסם לראשונה 20/02/2009 19:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבא סרי לנקה (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים