הבית הלבן: נמשיך לפרסם נאומים ב-YouTube
לאחר שפעילי פרטיות ביקרו את השימוש באתר המסחרי YouTube כדי להפיץ את נאומי אובמה, החליט הבית הלבן לערוך ניסוי עם נגן משלו. במקביל, הודיע דובר מצוות הנשיא, תימשך ההפצה גם ב-YouTube
הבית הלבן מכחיש כי שינה את מדיניות פרסום הסרטונים שלו ב-YouTube. לאחר שהרשת רעשה וגעשה השבוע, על כך שצוותו של הנשיא הטרי אובמה משעה את פרסום הנאומים השבועיים שלו באתר שיתוף הווידאו – הוציא הבית הלבן הודעת הכחשה.
"השינוי היה בסך הכל ניסוי", אמר ניק שפירו, מדוברי הבית הלבן, לבלוג Bits. לאחרונה החל הבית הלבן לפרסם את סרטוני הווידאו באתר whitehouse.gov במקום להטמיע סרטונים מ-YouTube. "פשוט בחנו דרך חדשה להציג את נאומי הנשיא, באמצעות נגן פנימי", הסביר שפירו, והבטיח כי הנאומים ימשיכו להתפרסם גם באתרי שיתוף הווידאו.
אך פעילי פרטיות עדיין מעקמים את אפם. כריס סוגהויאן, עמית מחקר במרכז בקרמן לחקר האינטרנט והחברה באוניברסיטת הרוורד, תקף בבלוג שלו את הקשר הבעייתי בין פרסום תכנים ציבוריים רשמיים לבין האתר המסחרי (YouTube היא בבעלות גוגל), השותל "עוגיות" מעקב אחרי הגולשים שלו.
לאחר שכתב על הנושא בבלוג שלו עוד בתקופת המעבר של אובמה, הכניסו בבית הלבן וב-YouTube מספר שינויים עבור השידור הנשיאותי: ב-YouTube בנו גירסה "מרוככת" של הנגן, ששותל עוגיה רק בעת הצפייה וחף מסממנים מסחריים, ובאתר הבית הלבן שינו את תנאי השימוש בהתאם. אך סוגהויאן טוען כי הצעדים הללו הם בבחינת "מעט מדי, מאוחר מדי".
עדיין ב-YouTube. אובמה
צילום: רויטרס
מומלצים