שתף קטע נבחר

ביקורת: חסר בשר ב"רוטיסרי מרקט"

ב"רוטיסרי מרקט‭,"‬ הסמוכה לשוק הכרמל בתל-אביב, לא תמיד תמצאו במה לנעוץ שיניים, למרות שמדובר במסעדת בשרים. יותר מדי ירקות מסוגננים ופחות מדי נתחים נאים שטופלו היטב, הפכו את הביקור לחוויית אווירה מעוצבת אך לא מספקת

הצהרת הכוונות שהקדימה את הופעתה של הרוטיסרי-מרקט עוררה חשד קל: מסעדה עממית חדשה, הממוקמת בקרבת שוק הכרמל ופועלת תוך זיקה מנטלית עמוקה אליו, כשהיא מגישה גם חצאי מנות, במחירים שהותאמו במיוחד לימי המיתון?

 

הביקור במקום כבר הפך את האג'נדה למשעשעת: אם לרגע האמנו שנגיע למסעדת פועלים פשוטה ונסעד בחברתם של בעלי מלאכה מיובלי מבע מדרום העיר, מצאנו את עצמנו נדחקים על הבר, כתף אל כתף, בין כבוד המנכ"ל לאשת הפרופסור, בעוד מקדש בורגני-למהדרין, שבו האוכל והאלכוהול תופסים את מקומה של התוכנית האמנותית.

 

רוטיסרי היא כל מסעדה הפועלת סביב תנור גדול, הצולה בשר לאיטו. כאן יש שני תנורים גדולים ויפים, ובהם מסתובבים עופות, צלעות חזיר, נתחים שונים כמו שייטל, חזה אווז ואפילו פרגיות. החלל מחולק לשתי קומות ונראה שמאמץ רב הושקע ביצירת אווירה בלתי רשמית ונעימה עד מאוד, בעיקר בזכות השירות הקשוב והאכפתי.

 

מתוך מגוון הראשונות, הכולל איקרה עם בצל סגול, קלמרי כבוש, בורקס חצילים קלויים ובולגרית, הלכנו על נקניקייה, סבורים שמדובר בבחירה הגיונית במקום שעיקר גאוותו על הבשרים. הנקניקייה הסתמית הוגשה עם סיפור כיסוי של צלפים, כוסברה ועגבניות צלויות (שהיו צריכות להמתין בבאסטה לפחות עוד חמישה ימים עד שיבשילו‭.(‬ לחמנייה קטנה וחרדל משובח היו מתאימים יותר. גם הראשונה השנייה - סלט רוסטביף - סבלה מאותו עודף כוונות: היו בה פלפלים קלויים, עגבניות שרי, פרוסות של ארטישוק ירושלמי נא וכמובן, כוסברה, שנועדה כנראה להדגיש שוב את הקשר האותנטי לסמטאות השוק. בתוך כל אלה קשה היה לגלות שהבשר עצמו דווקא טעים מאוד, וחבל שהוטבע תחת עומס הירקות.


אווירה בלתי רשמית ונעימה עד מאוד (צילום: צביקה טישלר)

 

מבין העיקריות בחרנו שתיים: חזה ברווז שניצלה בתנור אחרי ששרה במרינדה של סילאן חם, שתובל באניס ובכוסברה והוגש עם מגוון ירקות שורש אפויים. החזה עצמו היה עסיסי מאוד, אבל לא טעים במיוחד, והירקות גנבו בקלות את ההצגה: ביו השאר היו שם בטטה ובצל, והפתעה - קולורבי, שהיה מצוין.

 

המנה השנייה, צלעות חזיר, איכזבה מאוד: רוטב המייפל שזיגג אותן בתחילה נחרך ויצר עליהן מעין ציפוי נוקשה והן היו קטנות ויבשות. התנחמנו בתוספת של קוביות תפוחי אדמה אפויים ובידיעה שהסתפקנו רק בחצי מנה.

 

למזלנו, אחד הברמנים הבחין באכזבתנו וצ'יפר אותנו בנתח שייטל קטן ולוהט שנשלף מהתנור והוגש לנו במידיום-רר מדויק. הנתח הזה, המכונה גם ראמפ סטייק, אינו מצטיין ברכותו, ולכן הוא טעון יישון ממושך. כאן הוא זכה לטיפול טוב, אבל הוגש משום מה תחת מעטה של רוטב דומיננטי מאוד, שנרקח מחרדל ופלפל שחור, והעיב על טעמיו.

 

קינחנו בפאי לימון שהוגש בכוס זכוכית גדולה והיה חמצמץ וקריר. לצערנו, הנהיגה הצפויה הביתה מנעה מאיתנו להתענג על מגוון האלכוהול המשכנע מאוד של המקום. על כל אלה שילמנו סך של 200 שקל, כולל שירות.

 

  • "רוטיסרי מרקט", אחוזת בית ‭,1‬ ת"א. ‭.03-5171333 ‬

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים