שתף קטע נבחר

חמאס: נמשיך להבריח נשק - זו זכותנו הלגיטימית

דובר הארגון מושיר אל-מסרי תקף בחריפות את החלטתן של תשע מדינות, בהן ארה"ב, קנדה ומדינות אירופיות, לשתף פעולה נגד ההברחות לרצועת עזה: "זו מדיניות של איפה ואיפה. העובדה שהכיבוש נעזר במעצמות העולם היא רק הוכחה לפשיטת הרגל שלו"

למרות היוזמה הבינלאומית החדשה, חמאס לא מתכוון להפסיק את הברחת הנשק לעזה. ראש סיעת חמאס בפרלמנט הפלסטיני, מושיר אל-מסרי, הגיב היום (שבת) בתקיפות להחלטה מאתמול של תשע מדינות, בהן ארה"ב, קנדה ומדינות אירופיות, להילחם יחד בהברחת הנשק לרצועת עזה. לדבריו, "העובדה שהכיבוש נעזר במעצמות העולם כדי להפסיק את הכנסת הנשק לרצועת עזה היא הוכחה חדשה לפשיטת הרגל שלו".

 

אל-מסרי הוסיף כי "כל הניסיונות לבטל את זכותנו להתנגדות ייכשלו מול נחישותו של העם הפלסטיני. זכותו של העם הפלסטיני להתנגד לכיבוש, וזכות זו מעוגנת בחוקים הבינלאומיים ובערכיה של ההתנגדות".

 

אל-מסרי גינה את ההסכם מאתמול וכינה אותו "מדיניות של איפה ואיפה, ונטייה של ארה"ב ומקצת מדינות אירופה לטובת הכיבוש הישראלי". לדבריו, מדובר במדיניות של "חוסר שוויון בין הקורבן לתליין. מדיניות בינלאומית שכזו מוכיחה את נטייתה לטובת הכיבוש הישראלי ואת המוסר הכפול שלה, ועומדת נגד ההתנגדות הלגיטימית של עמנו וזכותו להגדרה עצמית".

 

פעילות ימית, שיתוף מידע ולחץ דיפלומטי

אמש סיכמו ארה"ב, קנדה ושבע מדינות אירופאיות לפעול יחד כדי לנסות לעצור את הברחת הנשק לרצועת עזה באמצעות פעילות ימית, שיתוף מידע ולחץ דיפלומטי. כך מסר דיפלומט בריטי.

 

 נציגי תשע המדינות, בהן גם בריטניה, דנמרק, צרפת, גרמניה, איטליה, הולנד ונורבגיה, הגיעו להסכמה בנושא בישיבתם בלונדון. הדיפלומט, שביקש להישאר בעילום שם, הבהיר עם זאת כי על פי התוכנית תשע המדינות לא יהיו מחויבות להשתתף באף פעולה ספציפית, וכלי השיט

הצבאיים שלהן שיהיו מעורבים בסיכול ההברחות לא יעשו שימשו בכוח.

 

 הדיפלומט הסביר כי התוכנית מניחה את קווי היסוד לצעדים שהמדינות יוכלו לנקוט, תחת מגבלות החוק הבינלאומי. "התוכנית מניחה את היסודות לצורה כלשהי של שיתוף פעולה מעשי", אמר. כל תשע המדינות, יש לציין, הן חברות הברית הצפון-אטלנטית (נאט"ו).

 

 לדברי הדיפלומט, התוכנית תיושם אך ורק במסגרת מגבלות החוק הבינלאומי. הוא אמר כי מאמצי הסיכול "עשויים לכלול חקירות, עלייה על סיפונן של אניות, ביצוע סריקות, עצירת כלי שיט, החזקתם וכל מאמץ אחר החיוני לשם מניעה של הברחת כלי נשק, תחמושת ורכיבים שעשויים לשמש לייצור כלי נשק".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
חמושי חמאס. ארכיון
צילום: איי אף פי
מנהרת הברחה ברפיח. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים