שתף קטע נבחר

קנדה נגד חבר הפרלמנט הבריטי שתומך בחמאס

רשויות ההגירה בקנדה החליטו למנוע מחבר הפרלמנט הבריטי, ג'ורג' גאלוויי, להיכנס לקנדה בשל תמיכתו בארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה. שר ההגירה לא התערב. ארגונים יהודיים מברכים

ממשלת קנדה מסרבת לאפשר את כניסתו של חבר הפרלמנט הבריטי השנוי במחלוקת, ג'ורג' גאלוויי, בשל תמיכתו המוצהרת בחמאס. גאלוויי אף ביקר באחרונה בעזה בראש משלחת סיוע. הנימוק הרשמי לאיסור כניסתו לקנדה: סכנה לבטחון המדינה.

 

שר ההגירה בממשלת אוטאווה, ג'ייסון קני, הודיע כי לא יתערב בהחלטת רשויות ההגירה שפסקו כי אין לאפשר לגאלווי לבקר במדינה בנימוק שביקורו יהווה סכנה לבטחון המדינה. גאלוויי עצמו הודיע כי ינסה לשנות את רוע הגזירה באמצעות פניה לערכאות משפטיות.

 

גאלוויי הורחק ב-2003 משורות מפלגת הלייבור הבריטית, לאחר שקרא לחיילים הבריטים לסרב לשרת בעירק. בעבר גם הביע תמיכה בחיזבאללה וצוטט מרעיף שבחים על מנהיג הארגון, חסן נסראללה. פקידים בממשלת קנדה טוענים כי בעבר תמך לא אחת בארגון הטליבן האפגני האחראי, בין היתר, לקטילתם של חיילים קנדיים רבים.

 

דוברו של השר ג'ייסון, אליקן ולשי, אמר כי גאלוויי תמך בפומבי בחמאס המוגדר בקנדה כאירגון טרור והביע סימפטיה לתנועת הטליבן. בכינוס בקלגרי התייחס השר ג'ייסון למקרה ואמר כי "במקרים מעין אלו, מי שתומך, מקדם או עוזר לארגוני טרור אינו צריך להיכנס לתחומי המדינה". ארגונים איסלאמיים בקנדה טוענים כי ההחלטה מהווה "סתימת פה" ופוגעת בחופש הביטוי של מי שדעתו שונה מדעת הממשלה השמרנית בקנדה.

 

להחלטת שר ההגירה הקנדי בדבר גאלוויי קדמה החלטה לבטל את תקציבי התמיכה הממשלתיים בארגון ה"פדרציה הערבית קנדית" בשל הטענות שהארגון מפיץ אנטישמיות ושנאה. נשיא הפדרציה כינה את השר "זונה מקצועית" והצהיר שההחלטה תפגע דווקא במהגרים תמימים המקבלים מהארגון סיוע בקליטתם במדינה.

 

גאלוויי הצהיר מצדו: "אביע את דעותיי בפני העם הקנדי גם אם איאלץ להשתמש במגאפון בגשר הגבול שבין ארה"ב וקנדה". ארגונים היהודיים בקנדה הביעו סיפוק מן ההחלטה וארגון "בני ברית" קנדה אף פרסם הודעת תמיכה בה הוא משבח את ממשלת קנדה על החלטתה למנוע כניסה למדינה מכל מי שמפיץ שנאה והתומך בארגוני טרור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים