שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    הטיפ היומי: הכירו שתי דרכים להכנת צ'יפס בריא

    השרייה במים או חימום במיקרוגל לפני הטיגון הורידו את רמת החומר המסרטן אקרילאמיד באופן ניכר

    בתפוחי אדמה שהושרו במים יש פחות חומר מסרטן. השריית תפוחי אדמה במים לפני הטיגון מקטינה את היווצרותו של החומר אקרילאמיד, שחשוד כמסרטן. כך עולה ממחקר בריטי. האקרילאמיד הוא חומר המשמש בתעשיית הנפט ולייצור חומרי פלסטיק שונים. הוא נוצר במזון מעובד, כשמאכלים עשירים בעמילן מבושלים בטמפרטורות גבוהות, למשל בטיגון, באפייה ובצלייה.

     

    החוקרים ניסו שלוש גישות: לפני הכנת צ'יפס הם שטפו במים את חתיכות תפוחי האדמה, או השרו אותן במים לחצי שעה, או השרו אותן לשעתיים. רמות האקרילאמיד פחתו ב־‭38% ,23%‬ ו־‭48%‬ בהתאמה. הצ'יפס טוגן לצבע בהיר, ולדברי החוקרים לא ברור אם אותה הפחתה תושג כשהצ'יפס יטוגן לצבע חום כהה.

     

    המחקר פורסם ב־‭.Journal of the Science of Food and Agriculture ‬ 

     

    דרך נוספת להורדת שיעור האקרילאמיד בצ'יפס עוברת דרך המיקרוגל. מחקרים נוספים בנושא מצאו כי חימום חתיכות תפוחי האדמה במיקרוגל לפני הטיגון מוריד את שיעור החומר הרעיל באופן ניכר. הסיבה לכך היא שהחימום במיקרוגל מקצר את משך העיבוד, ועל כן אין צורך בטיגון ממושך.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: סי די בנק
    מומלץ: להשרות לפני הטיגון. צ'יפס
    צילום: סי די בנק
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים