שתף קטע נבחר

מלזיה: כך חולצו שני אורנג-אוטן מטביעה בשיטפון

קופי האורנג-אוטן, מין הנמצא בסכנת הכחדה במלזיה ואינדונזיה, מבלים כמעט את כל זמנם על העצים וממעיטים לרדת אל הקרקע - אלא אם כן מדובר במקרה חירום. אבל קופה אחת לא תיכננה ודאי להישאר במשך שבוע על עץ.

 

לאחר גשמים עזים שירדו בחודש האחרון, הוצפו אזורים מישוריים רבים במלזיה. נקבת אורנג-אוטן אחת טיפסה על עץ כדי להימלט מהמים הגואים - ולא יכולה הייתה לרדת במשך שבוע. היא נותרה כך, אוחזת בכל כוחה בגור קטן, עד שתושבים מקומיים הבחינו בה והזעיקו מחלצים לסייע לה.

 

יחידת חילוץ של רשות הטבע באזור סבה (Sabah) הוזעקה למקום והבחינה בקופה ובגור שהיו במצוקה. המחלצים השליכו לעבר האם חבל, בתקווה שתבין שהם מנסים לסייע לה ושתפקידה הוא לתפוס את החבל. מדובר בפעולה לא פשוטה, במיוחד לחיית בר החוששת מבני אדם. המחלצים הקפידו לשמור כל העת על מרחק ביטחון, כדי שהקופה תפעל ללא חשש וללא מתח.

 


צילום: WWF-Malaysia 


האם אוחזת בחבל. הגור נצמד אליה (צילומים: WWF-Malaysia)

 

בין הקופה והגור הפרידו ארבעה מטרים של מים, שלאחריהם הייתה קרקע מוצקה. אך המים העמוקים אינם חביבים, בלשון המעטה, על הקופים ממין זה. מתיעודים מוקדמים יותר ניתן ללמוד שהאורנג-אוטן אינם שחיינים טובים וחוששים מאוד מהמים. אנשי קרן הטבע העולמית (WWF) במלזיה שצפו בנעשה, משערים שבנוסף לפחד של האם מהמים, היא לא רצתה לסכן את הגור, ולכן לא קפצה עימו למים במשך שבוע ימים.

 

בסופו של דבר תפסה האם את החבל והחלה לרדת באיטיות מהעץ, כשהגור אוחז בה בכל כוחו. היא שחתה עימו לעבר היבשה, תוך שהיא מקפידה לשמור שראשו יהיה מעל המים.

 


האם יורדת מהעץ כשהיא אוחזת בחבל. הגור נצמד אליה בכל כוחו

 


האם שוחה אל היבשה ומקפידה לשמור על ראש מעל פני המים

 

התגלית החדשה הוכיחה שהאורנג-אוטן מסוגלים לשחות במים כשמדובר בסכנת החיים ובמצבים קיצוניים, כל עוד הם זוכים לעזרה חיצונית. הפעם היה זה החבל ששיכנע את הקופה להתגבר על החשש ולרדת למים.

 

לאחר שהגיעו אל קרקע מוצקה זכו הקופה והגור למזון ומים. במשך כחצי שעה אכלו ושתו עד שנעלמו שוב ביער.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הגור והאם חולצו בשלום. צילום ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים