שתף קטע נבחר

בדקנו: Olympus SP-565UZ, מצלמת זום x20

SP-565UZ היא ווריאציה נוספת על עיצוב הסופר-זום הפופולרי של אולימפוס. קצת יותר קטנה, קלה וזולה, קצת פחות מהירה, ומצלמת תמונות מצויינות. לקחנו לבדיקה

SP-565UZ היא אחותה הקטנה, בכל המובנים, של SP-570UZ שהצגנו כאן בשנה שעברה: קטנה יותר בנפח, במשקל, בהיקף התכונות וגם במחיר.

 

היא נראית כמו גירסה מוקטנת של קודמתה (ושוקלת 373 גרם במקום 445 גרם) אבל בסך-הכל דומה לה ברוב תכונותיה, כולל הרזולוציה (10 מגה-פיקסל), הזום האופטי (x20), הצג הגדול (במקרה זה 2.5 במקום 2.7 אינטש), השימוש בארבע סוללות AA ובכרטיס הזיכרון בפורמט xD.

 

גם כאן תמצאו מנגנון ייצוב תמונה אופטי+דיגיטלי (Dual IS), את תכונת זיהוי הפנים (ששופרה מעט בדגם הזה), ומבחר גדול של תוכניות צילום מוכנות לצד אפשרות לצילום ידני מלא לפורמט RAW, כמו במצלמות מקצועיות. ממשק הכפתורים מעט יותר קטן, אבל לא בצורה שפוגעת בנוחות. ממשק התפריטים נותר כמעט ללא שינוי והוא בסך-הכל די נוח.

 

ההבדל הכי בולט בדגם הזה בהשוואה לקודמו הוא במנגנון הזום. ב-570UZ הוא היה ידני והזכיר מצלמת SLR; בדגם 565UZ השליטה היא באמצעות טבעת זום רגילה שעושה את העבודה - אבל בהרבה פחות חן. עוד משהו שאולימפוס "גילחה" מהדגם הוא המתאם לפלאש ("נעל"), אם כי - יש להוסיף - הפלאש הנשלף הוא מצויין.

 

כמעט כל מה שתרצו

עם 33 מצבי צילום, מהם תשעה על חוגת מצבים גדולה ונוחה, SP-565UZ היא מצלמה שיודעת לעשות פחות או יותר הכל ומתאימה לסוגים שונים של צלמים. המצב האוטומטי עושה עבודה מצויינת כמעט תמיד, וכשצריך אז אפשר לכוון ידנית, לבחור באחד ה-Scenes או להיעזר במצב ה-Guide הנוח. יש גם מצב מותאם אישית שמאפשר לשמור הגדרות ו"להפעיל" אותן ברגע.

 

המצלמה עצמה, לא ממש מופעלת ברגע - תחשבו יותר בכיוון של ארבע שניות, פלוס מינוס, מרגע הלחיצה ועד לתמונה הראשונה. תחשבו גם על המרווח של כ-2.5 שניות בין תמונה לתמונה (Shot-to-shot) - זה לא רק יותר מאשר 570UZ אלא גם יותר מהרבה מצלמות ברמת המחיר הזו.

 

מפצים קצת חמישה מצבי הרצף (Continuous), שמגיעים עם הגדרות שונות של רזולוציה ופוקוס וביצועים שנעים בין 1.2fps ל-15fps (ברזולוציה של 3MP עם פוקוס קבוע). גם שהיית הצמצם (Shutter lag) קצרה מאד, כך שרוב הזמן היא לא מרגישה איטית (אלא רק כשצריך לרוקן את ה-Buffer לתוך כרטיס ה-xD).

 

מה גם שתוצאות הצילום כמעט תמיד מצדיקות את הפשרות הקטנות. היינו מרוצים מאד מהאיכויות שקיבלנו, בצילומי חוץ ופנים, נוף ומאקרו, עם או בלי פלאש, בסטילס ובוידאו. מינון הרעש בערכי ISO גבוהים הוא נמוך, אין עיוותים גיאומטריים מורגשים, הצבעים חיים ומדוייקים.

 

וגם זמן הסוללה מרגיש אינסופי - הצלחנו לסחוט ממנה קרוב ל-400 תמונות מרביעיית AA, לפני שהנורה האדומה התחילה להבהב. עם סוללות NiMH נטענות היא אמורה להגיע קרוב ל-600 תמונות לטעינה.

 

האם ולמי היא מתאימה

מלבד השימוש בכרטיס xD שפוגע קצת בביצועים שלה, Olympus SP-565UZ היא מצלמה שקשה לומר עליה דברים רעים. אנחנו אוהבים אותה פחות מאחותה הגדולה 570UZ, שעולה קצת יותר ושוקלת יותר, אבל גם הרבה יותר מהירה ומציעה חוויה קרובה יותר לדבר האמיתי (מצלמת SLR).

 

ההבדל בגודל ובמשקל בין שני הדגמים הוא בדיוק מה שהופך את 565UZ מתאימה יותר לתפעול על ידי נשים, ילדים ובעלי ידיים קטנות. אם לא חשוב לכם לשלוט ידנית בעדשת הזום או להוסיף פלאש חיצוני, אז אולי אין גם סיבה שתשלמו יותר.

 

ציון:

 

מחיר מומלץ לצרכן: 1900 ש"ח כולל מע"מ ואחריות לשנתיים

מחיר השוק: החל מ-1200 ש"ח

יבואן/משווק: אלודה

 

בעד: זום אופטי x20, איכויות תמונה טובות, זמן סוללה ארוך, נוחה וידידותית

נגד: ביצועים בינוניים

השורה התחתונה: דמויית-SLR קומפקטית, מתוחכמת, ידידותית ומהנה.

 

מידות / משקל: 118x84x87.5 מ"מ / 373 גרם

תכונות עיקריות: CCD 1/2.33", 10.1 מגה-פיקסל, f2.8-f4.5, מהירות תריס 1/2000-15 שניות, זום אופטי 20x

תכונות נוספות: 33 מצבי צילום, 8 מצבי פלאש, 7 מצבי איזון לבן, צילומי רצף בקצב של עד 15fps. צילום סופר-מאקרו החל מ-1 ס"מ, ISO 50-6400

תצוגה: LCD 2.5", עינית אלקטרונית (EVF)

אחסון: 48MB זיכרון פנימי + חריץ xD

סטילס: 7 רזולוציות, כולל מצבי 3:2 ו-16:9

וידאו: עד 30fps ב-VGA

אספקת חשמל: 4 סוללות AA

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים