שתף קטע נבחר

"נילחם באנטי-ישראליות במועצת זכויות האדם"

שגרירת ארה"ב באו"ם, סוזן רייס, אמרה כי ההחלטה האמריקנית לשוב למועצת זכויות האדם של הארגון אחרי שנים של היעדרות נבעה בין השאר מהרצון להפחית את עיסוקה האובססיבי בבידוד ישראל. על השיפור בנוסח ההחלטה של ועידת "דרבן 2" אמרה: יש עדיין בעיות משמעותיות

בת ברית נאמנה. שגרירת ארצות הברית באו"ם, סוזן רייס, אמרה כי מוטב לארה"ב להצטרף למועצת זכויות האדם, בין השאר כדי שתוכל "להילחם נגד הזבל האנטי-ישראלי".

 

רייס, החברה בקבינט של ממשל אובמה, הגנה בראיון לאתר "פוליטיקו" על החלטת הנשיא האמריקני, ברק אובמה, להשיב את ארה"ב למועצת זכויות האדם בז'נבה, אחרי שנים של היעדרות בתקופת כהונתו של הנשיא לשעבר, ג'ורג' וו' בוש. זאת, כדי לשנות את סדר היום של המועצה, להפחית את העיסוק האובססיבי שלה בבידוד ישראל, ולטפל בהפרות אמיתיות של זכויות אדם באזורים שונים בעולם, כגון זימבבווה, סודן ומיאנמר.

 

רייס גם הגיבה על ההאשמה שהשמיע ג'ון בולטון, ששימש כשגריר ארה"ב באו"ם בתקופת ממשלו של בוש, לפיה ההצטרפות האמריקנית למועצה היא "כריעת ברך", ושקיעה באשליה שעצם הנוכחות האמריקנית תביא לשינוי.

 

בעיות מהותיות בנוסח ההחלטה של "דרבן 2"

"יש לנו רקורד מחפיר של כישלון משום שנשארנו מחוץ למועצה", הסבירה רייס. "היינו בחוץ יותר מדי זמן, והמצב לא משתפר. אנחנו במצב הרבה יותר טוב כשאנחנו נלחמים על העקרונות שלנו והאמונות שלנו - הגנה על זכויות האדם האוניברסליות", ציינה רייס, והזכירה את הצורך להגן על ישראל.

 

רייס התייחסה גם לוועידה נגד הגזענות של האו"ם שתיערך ב-20 בחודש בז'נבה, שוויץ, ממנה פרשה ארה"ב, אחרי שבטיוטת ההחלטה שנוסחה לקראתה הופיעה ביקורת קשה על ישראל. רייס הזכירה את הדיונים שבהם השתתפו האמריקנים במאמץ לשנות את נוסח ההחלטה, ואמרה כי "קיבלנו הרבה אהבה", אבל לא נעשה שיפור משמעותי מספיק של המסמך.

 

השגרירה הבהירה כי נוסח ההחלטה "זרוע בתכנים אנטי-ישראליים ונושאים בעייתיים אחרים". אחרי שארה"ב ומדינות נוספות הודיעו כי לא ישתתפו בוועידה גובש נוסח חדש שממנו הושמטו האזכורים של ישראל. עם זאת, נותר בו אשרור של הוועידה נגד הגזענות שנערכה בעיר דרבן שבדרום-אפריקה בשנת 2001, והפכה במה להצהרות אנטי-ישראליות קשות. הנציגים הישראלים והאמריקנים נטשו את הוועידה ההיא במחאה על אותן אמירות.

 

רייס אמרה, אף שנותרו עוד קצת יותר משבועיים עד לכינוס, כי "טרם קיבלנו החלטה אם להשתתף או להיות מעורבים במשא ומתן. אנחנו מרוצים מכך שהמסמך שופר בצורה משמעותית, אבל נותרו בו בעיות מהותיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רייס. לשים קץ לאנטי ישראליות
צילום: רויטרס
מומלצים