שתף קטע נבחר

פיוטרקובסקי חויב להעביר לארנון 34 מיליון שקל

בקשה שהגיש פיוטרקובסקי לעיכוב ביצוע פסק הדין לפיו עליו להעביר לארנון 1% ממניות סלקום ודיבידנד התקבלה חלקית: המניות יוחזקו בנאמנות עד שיוכרע הערעור, אך מחצית מהדיבידנד תשולם כבר עכשיו; השופט ציין כי סיכויי הערעור לא נראים גבוהים

שלמה פיוטרקובסקי יעביר בימים הקרובים לעו"ד יגאל ארנון 34.5 מיליון שקל, מחצית מסכום הדיבידנד בגין מניות סלקום שמוחזקות אצל פיוטרקובסקי ולפי פסיקת בית המשפט המחוזי מחציתן שייכת לארנון.  

 

בהחלטה שמסר לפני זמן קצר שופט בית המשפט העליון אליקים רובינשטיין הוא קיבל חלקית את הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין של בית המשפט המחוזי, במובן זה שמניות סלקום יוחזקו בנאמנות עד להכרעה בערעור. באשר לדיבידנד קבע השופט כי מחציתו תוחזק בנאמנות אך המחצית השנייה תשולם לארנון, בכפוף להמצאת ערבות בנקאית שתהיה בתוקף עד להכרעה בערעור.

 

נשיא ביהמ"ש המחוזי בתל אביב בדימוס, אורי גורן, נתן בחודש שעבר פסק דין לפיו קבע כי פיוטרקובסקי החזיק ב-1% ממניות סלקום בנאמנות עבור ארנון.

 

גורן קבע עיכוב ביצוע של 30 יום לצורך ערעור לעליון, ובקשה שהגיש פיוטרקובסקי למחוזי לעיכוב ביצוע עד להכרעה בערעור נדחתה ע"י השופט יהודה זפט.

 

בעקבות זאת הגיש פיוטרקובסקי בקשה לבית המשפט העליון לעיכוב ביצוע. ארנון, המיוצג ע"י עורכי הדין רם כספי וברק טל, הודיע כי הוא מוכן להתחייב ולהצהיר כי לא יעשה כל דיספוזיציה במניות עד שינתן פסק דין בערעור.

 

השופט רובינשטיין קובע בהחלטתו כי באשר לשאלה הבסיסית בזיקה לבעלות על המניות הכף נוטה לטובת ארנון. הוא מציין כי פיוטרקובסקי הכחיש תחילה "בצורה זו או אחרת ובמספר גרסאות שונות" את חתימתו על מסמך הנאמנות משנת 1996 ואת החזקת המניות בנאמנות, שני עניינים עובדתיים שהוכרעו לחובתן. "נושא החתימה למשל", מציין רובינשטיין, "עובר כחוט השני בפסק השני בפסק הדין והנשיא גורן החליט לפתוח בו את פסק הדין כמעט כמעין מניפסט. בכל אלה לא בנקל תתערב ערכאת הערעור".

 

"סיפור עצוב הוא, של 'מאוהב לאויב', בהיפוך שם סיפורו הנודע של ש"י עגנון", כותב רובינשטיין. "אומנם כיום אין המסמך מ-1996 מוכחש עוד, אך המדובר בקרב במעלה ההר". רובינשטיין מציין כי המשוכה העומדת בפני פיוטרקובסקי בערעור היא גבוהה, וזאת גם מהטעם שהטענות בערעור מניחות הנחות שלא בהכרח נקבעו מפורשות בפסק הדין.

 

באשר למועד העברת המניות, קובע השופט כי המניות לא היו בידי ארנון מאז הקצאתן והוא לא נחפז לעסוק בהן במשך שנים רבות עד 2005, וכי בשלב זה הן מעוקלות לטובת ארנון ואין דחיפות יתרה בהעברתן. לכן קבע כי המניות יועברו בתוך 30 יום לנאמנות בידי עורכי הדין של הצדדים יחדיו.

 

שאלה מורכבת יותר, לדברי השופט היא שאלת הדיבידנדים בסך 69 מיליון שקל שעל פיוטרקובסקי לשלם לארנון. ארנון העיד בהקשר זה כי "אני כבר העברתי לבנותי 90% מרכושי מזמן כדי שלא יחכו שאני אמות". לדברי השופט בנסיבות אלה ובהתחשב בסיכויי הערעור לא יגרם נזק של ממש אם מחצית מהסכום תופקד בנאמנות בידי עורכי הדין של הצדדים, ואילו המחצית השנייה תשולם לארנון כנגד ערבות בנקאית אוטונומית בגובה הסכום המשולם.

 

פיוטרקובסקי מיוצג ע"י עורכי הדין חגי שלו ואיזי הולדשטיין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
שלמה פיוטרקובסקי
צילום: מיכאל קרמר
צילום: מוטי קמחי
יגאל ארנון
צילום: מוטי קמחי
מומלצים