שתף קטע נבחר

עודף מנטבוק: אביזרים מעניינים לנייד

אף אחד לא זוכר מתי בדיוק הפך המחשב הנייד למשהו שצריך לפנק אותו באביזרים ייעודיים, כאלה שכתוב על האריזה שלהם בפירוש: "For Notebooks", אבל זה קורה, ובגדול. אז במה אפשר לפנק את הנייד החדש?

בואו נודה בזה: במשך שנים רובנו תפסנו את אביזרי המחשב כשוק מיותר, בלתי חשוב, או לא רלוונטי עבור רובנו. כזה שמורכב ממוצרי פלסטיק פריקים בעשרה שקלים לצד שכיות חמדה מעוצבות עם לוגו של לוג'יטק ותג מחיר של טלוויזיה. לא משהו שצריך באמת להעסיק אותנו, אלא אם יש לנו כסף מיותר.

 

כן, תמיד היו תיקי הנשיאה המיוחדים, הכוננים החיצוניים היקרים להחריד ותחנות העגינה המעוצבות. מי שהיה לו כסף קנה. אבל בינינו - מקלדת אלחוטית ייעודית לנייד ב-1600 שקלים, זה נשמע לכם הגיוני?

 

בכל אופן, במציאות שבה נמכרים כבר ברוב מדינות העולם יותר ניידים משולחניים, אי אפשר להתעלם מכך שלמשתמש הנייד יש צרכים מיוחדים. במיוחד אם לא רכשתם אולטרה-ניד ב-10,000 שקלים, אלא נייד זעיר ("Netbook") ב-300 דולר, כך שנשאר לכם כסף לבזבז. קטגוריית הניידים הזעירים, ספציפית, היא הצומחת ביותר בעולם היום, ושם, אביזרים הם ללא ספק שם המשחק.

 

ועכשיו כשמיקרוסופט בפנים

מי שצריך עדיין הוכחה לכך ששוק האביזרים מתחמם, יכול למצוא אותה בהכרזה של מיקרוסופט מלפני שבועיים על כניסתה לתחום. כשהענקית מרדמונד נכנסת לתחום כלשהו זהו

סימן טוב לכך שיש שם כסף.

 

זהו המשך לחדירה העקבית של מיקרוסופט לשווקים המסורתיים של לוג'יטק (ופחות מזה של קריאייטיב), שכבר לפני שנים הבינה את הפוטנציאל. היום היא מציעה לא רק עשרות מוצרים משל עצמה אלא גם משמשת כיצרנית OEM עבור כמה מיצרני המחשבים הגדולים.

 

להברקה הגדולה הראשונה של מיקרוסופט, שנחתה כאן בשנה שעברה, קראו Microsoft ARC. זהו עכבר מתקפל שמלבד העיצוב האלגנטי והעובדה שהוא מצליח להיכנס לפאוץ' הקטן של התיק, גם הצליח - במפתיע - להיות מאד נוח.

 

ההימור הבא שלה הוא ה-Cooling Base, אביזר פשוט שעתיד לעלות החל מ-30 דולר, ולצנן את המחשב הנייד שלכם בשעת העבודה ה"נייחת". בסך-הכל מוצר די דומה ל"מעמדים" עבור מחשבים ניידים שנמכרים כבר בכל רשתות השיווק תמורת החל מ-30 שקלים לערך. אלו ווריאציות פשוטות על מוצרים שלוג'יטק, IBM ובהמשך גם HP, מכרו עד לא מזמן במחירים גבוהים פי עשרה לפחות.

 

שוק האביזרים, מודל 2009

הבאנדלים לא עברו לגמרי מהעולם, אבל רוב היצרנים מציעים היום את הניידים שלהם בחבילה בסיסית, ערומה מכל תוספת, ומאפשרים ללקוח להחליט בעצמו מה ייקח. רבים, בארה"ב ועוד יותר מזה בישראל, יעדיפו להשקיע את הכסף במוצרי צד-שלישי.

 

תיקים, סוללות ועכברים קומפקטיים הם עדיין האביזרים הכי נרכשים עם מחשבים ניידים בארה"ב. ה-Cooling Bases ומעמדים פשוטים ללא צינון, יצטרפו כנראה השנה לרשימת
האביזרים הנמכרים - ולו בגלל ההצטרפות של מיקרוסופט למשחק.

 

אבל היום שוק האביזרים מציע הרבה יותר מזה: ישנן תחנות עגינה מתוחכמות ומעוצבות, מצלמות רשת, רמקולים קומפקטיים, אמצעי אבטחה זעירים מכל מיני סוגים, ערכות ניקוי, וכל - אבל כל - מה שמסוגל להתחבר ל-USB.

 

זה כולל, בין השאר, מגוון גדול של אמצעי אחסון - זיכרונות ניידים, כוננים אופטיים, דיסקים קשיחים. אבל גם אלפי אביזרי נוחות אלקטרוניים שמקבלים את אספקת החשמל שלהם ישירות משקע ה-USB, ונמצאים על כל הדרך שבין השימושי-להפליא למיותר-לחלוטין (עשו סיבוב באתר הזה כדי להבין).

 

במקרים רבים האביזרים מציעים בעצם תחליף לתכונות שקיימות במחשבים יקרים ולא בזולים. לדוגמא, המדבקות הזוהרות למקלדת - המצאה ישראלית ("מרי הפצה") שהופיעה בשוק לפני כשלוש שנים - הן תחליף זול לרכישת נייד מתקדם עם מקלדת בעלת תאורה אחורית.

 

פתרון מוקדם יותר שנוצר לאותה מטרה (אפשרות להקליד גם בחדר חשוך) והופיע בניידים עסקיים יוקרתיים, היה לשלב נורת LED במסגרת המסך. מי שמשתמש בנטבוק יכול תמיד לרכוש נורת LED מעוצבת שמתחברת ליציאת ה-USB ועושה אותו הדבר (בישראל משווקים מוצרים כאלה במחירים של החל מ-20 שקלים).

 

מאחסון ועד אביזרי ניקוי

הזיכרונות הניידים, שמטפסים לנפחים חדשים (16GB) וצוללים בכיוון המחירים הדו-ספרתיים, הם כבר Commodity. לעומתם יש היום גל ראשון של דיסקים קשיחים זעירים במיוחד (מבוססים על כונני 1.8 אינץ'), שאמנם עולים מאות שקלים אבל מציעים נפח "בלתי מוגבל" שנפח שמתאים לכיס החולצה (בישראל משווקים מוצרים של סמסונג וטרקסטור).

 

המשתמשים הנייחים-למחצה יכולים היום לרכוש במחירים של מאות שקלים בודדות, גם מכשירי אל-פסק (UPS) ייעודיים; רמקולים חיצוניים; וכיוצא באלו מוצרי נוחות. למשתמשים הניידים יותר ישנו שפע הולך וגדל של אבזרים בסיסיים כמו ערכות הטענה משקע מצת הרכב, מתאמי Bluetooth, מטענים ומתאמים למכשירים סלולריים ועוד כהנה וכהנה. הכל, כפי שניתן להבין, במבחר גדול שמגיע ממגוון יצרנים ומתומחר על קשת רחבה של מחירים.

 

אבל לא, בהחלט לא מדובר רק במוצרים סופר-זולים של יצרנים סיניים אנונימיים. כן, תמיד תוכלו לרכוש את ערכת הניקוי הפשוטה שעולה 20 שקלים. אבל לידה, על מדף רשת השיווק, אתם עשויים לפגוש גם את ערכת הניקוי הירוקה והיוקרתית של 3M, עם תרסיס גז ה-Novac (הידידותי לסביבה).

 

צרכנות בעידן האביזרים

את המחשבה על האבזור כדאי להתחיל כבר בשלב השוואת המחירים. את התיק, הסוללה הנוספת, ושלל המתאמים והתוספות שיהפכו את הנייד שלכם לתצוגת תכלית של מחשוב מודולרית ("לוקחים רק מה שצריכים"), כדאי להביא בחשבון בשלב חישובי העלויות. זה לא בגלל שאתם "חייבים" - זה בגלל שתרצו.

 

גם המשקל הוא דבר שכדאי לשים אליו לב. ה"בסך-הכל עוד 200 גרם" עלולים להפוך לקש שישבור את גב הגמל, תרתי משמע. כמובן, אם הדרך היחידה שהנייד שלכם עובר היא מהסלון אל חדר העבודה ובחזרה, אתם רוצים אבזור שיעניק לכם מקסימום נוחות ומשקלו פחות חשוב. במקרה כזה, האביזרים החשובים מבחינתכם יכולים להיות צג גדול, עכבר ומקלדת נוחים ומערכת רמקולים טובה.

 

ככלל, נכון לומר שלא משנה מה הצורך שלכם - כבר קיים האביזר שימלא אותו, אם לא ברשתות השיווק אז ברשת. עליכם פשוט להגדיר טוב יותר למה אתם זקוקים, להשאיר קצת כסף בצד, ולנסות להיות חזקים - כדי לא להוציא על האבזור יותר מאשר על המחשב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים