שתף קטע נבחר

ברק ניצח, והתקדם צעד נוסף בדרך להדחת כבל

לשכת מפלגת העבודה אישרה ברוב גדול לכנס את ועידת המפלגה ולדון בדרישת ברק להדיח את המזכ"ל, אך כבל - שאמר כי "לא אאחז בקרנות המזבח" - הציג החלטה של המוסד לבירור עתירות שמבטלת את כינס הוועידה. בן-אליעזר: מתנגד להנהגה דו-ראשית. תמיר: ברק מוליך שולל המפלגה

הדרך להדחת המזכ"ל ולהגברת כוחו של היו"ר הולכת ומתפתלת. לשכת מפלגת העבודה אישרה הערב (יום א') ברוב גדול את דרישת יו"ר המפלגה, אהוד ברק, לכנס את ועידת המפלגה לדיון בכוונתו להדיח את המזכ"ל, איתן כבל. לאחר ההחלטה, התפתח ויכוח בין אנשי ברק לאנשי כבל, שטענו כי לא ניתן לכנס את הוועידה בעקבות החלטת המוסד לבירור עתירות של המפלגה.

 

לשכת המפלגה התכנסה כשברקע הקרע העמוק בין יו"ר המפלגה לחמישה מחברי סיעתו, שהתנגדו להצטרפות לממשלה. ברק אמר בפתח הישיבה, כי "אנחנו יכולים להחזיר את מפלגת העבודה למקומה הטבעי בהנהגת המדינה, אם נדע לעבוד בתוכנו, גם אם יש חילוקי דעות בינינו". הוא האשים את כבל ואמר, כי "לא היה תקדים במפלגת העבודה שבו מזכ"ל אינו ממלא אחרי החלטות מוסדות המפלגה".

 

המזכ"ל כבל ביקש לדחות את ההצעה של ברק ולא להביא אותה לסדר היום של הוועידה, אך אמר כי "לא אאחז בתפקיד המזכ"ל כבקרנות המזבח". השר בנימין בן-אליעזר התייצב לימינו של היו"ר ואמר, כי "אני נגד הנהגה דו ראשית במפלגה. למרות כל הוויכוחים, בסוף היום כולם ימצאו עצמם באותו מקום. דיונים מותרים. אין היום שום מפלגה בישראל או בעולם שיש לה מזכיר כללי. במפלגה דו ראשית העסק קשה". השר בן-אליעזר אמר עוד, כי "חשוב לעשות הכל בהסכמה. מותר הוויכוח, אך בסופו של יום צריכה אחדות". למרות זאת, לא התקיים דיון בהצעה מעבר לדברי ברק וכבל.

 

לאחר ההצבעה האשימו ח"כ אופיר פינס ויולי תמיר את ברק בבריונות. לדברי פינס, "ברק עשה פארסה מכל האירוע. הוא לא עשה דיון ולא נתן לאף אחד לדבר. בושה וחרפה". פינס, שטען כי זכותו להביע את עמדתו נשללה ממנו, איים לפנות לבית המשפט. תמיר אמרה, כי "ברק מוליך שולל המפלגה. הוא החליט מזמן לבטל תפקיד המזכ"ל ואמר לי לפני חצי שנה כי הוא רוצה לבטל המוסדות כדי שיוכל לשלוט במפלגה כמו בישראל ביתנו. זה לא קשור לכבל".

 

"לא סימפטי. כל-כך נכון"

אחרי הדיון בלשכת המפלגה, הציג כבל החלטה של המוסד לבירור עתירות של העבודה, שקובע כי אין לכנס את הוועידה או למנות מנכ"ל למפלגה, כפי שדורש ברק. "בשלב זה אין ליצור תפקיד יש מאין", קבע עו"ד גד כרמי בהחלטה שלטענת אנשי כבל מבטלת את ההחלטות הקודמות. החלטת המוסד לבירור עתירות התקבלה בעקבות עתירה בנושא שהגישו צעירי המפלגה בשבוע שעבר.

 

כבל ואנשיו מחזיקים בהחלטת המוסד, אך אנשי לשכת ברק אומרים כי פרשנות אנשי כבל אינה נכונה. לדבריהם, הוועידה תכונס, תדון בצירוף החברים החדשים, תהפוך עצמה למרכז המפלגה ותדון בהדחת כבל.

 

ח"כ פרץ תקף את יו"ר המפלגה. לדבריו, "אין בעיה לקבוע תאריך לבחירת מזכ"ל. כבל רוצה לסיים תפקידו, אך צריך לקבוע מועד לבחירת יושב ראש. ברק מנע דיון ולא איפשר לאיש להציג עמדה הנוגדת את עמדתו. אני לא מסוגל לתפוס בחושים הדמוקרטיים התנהלות כמו של ברק". פרץ גם "עקץ" את ברק והתייחס לתעמולת הבחירות: "אני חושב שכבל, שהיה בצוות האסטרטגי של הבחירות, לא תיאר לעצמו שהמשפט 'ברק. לא סימפטי' כל-כך נכון".

 

בשבוע שעבר הודיע ברק לכבל על כוונתו למנות במקום כבל את ח"כ לשעבר ויצמן שירי לתפקיד מנכ"ל העבודה.

בין ברק וכבל שורר מתח מאז שמזכ"ל העבודה סירב ליישר קו עם החלטת ועידת המפלגה להצטרף לממשלת נתניהו. כבל היה אחד מהבולטים שבמבקרי הצטרפות העבודה לקואליציה, יחד עם חברי הכנסת שלי יחימוביץ', אופיר פינס, יולי תמיר ועמיר פרץ.

 

ברק מעוניין באמצעות הדחת כבל להעביר לחברי סיעתו כי שולט בנעשה בעבודה ובמקביל להקטין את המאבק הפנימי בינו לבין המחזיק באחד התפקידים המרכזיים במפלגה. הכוונה להדיח את כבל התקבלה בזעם רב ובאיומים בפילוג בעבודה. כבל עצמו אמר שברק "צריך להדיח את עצמו בעקבות הכישלון בבחירות".


פורסם לראשונה 26/04/2009 19:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק. רוצה להדיח
צילום: רויטרס
כבל. לא נאחז
צילום: דודי ועקנין
מומלצים