שתף קטע נבחר
צילום: דרור כץ

היכונו לנפנף: מתכונים לפיקניק יום העצמאות

פסקל פרץ-רובין מגישה שני מתכוני קבב ושני מתכונים לסלטים נהדרים שמתאימים למנגל יום העצמאות. הדליקו את הפחמים והתחילו לנפנף

הפיקניקים שנערכים ביום העצמאות הפכו כבר לעניין של מסורת. עונת המנגלים הוכרזה כבר בחג הפסח ולקראת יום העצמאות היא מקבלת תאוצה. מי שיוצא לחיק הטבע לא יכול להימנע מהריח ומהעשן הנישאים באוויר ומבשרים: הנפנוף בעיצומו. אפשר לצלות בשרים שהושרו קודם לכן במרינדה, אפשר כאלה ששתובלו ברגע האחרון. אפשר לשלב מיני ירקות על האש, ולהכין תוספות מסוגים שונים שילוו את הארוחה במקום סלט הירקות הסטנדרטי או הסלטים הרגילים שקונים בשווקים. בחרתי להגיש שני סוגי קבבים שמתאימים לצלייה האש ולצידם שני סוגי סלטים שילכו מצוין ליד.

 

טיפסקל

  • אם משתמשים בשיפודי עץ רצוי להשרות אותם במים כעשרים דקות על מנת למנוע את חריכתם.
  • מומלץ מאוד לרפד את תחתית הגריל ברדיד אלומיניום עבה, כשהצד המבריק פונה כלפי מעלה. בצורה כזאת החום יופמה מעלה לכיוון הבשר ובתום השימוש יהיה קל יותר לנקות את המתקן. במתקן שבו יש נקבים יש לחורר גם את הרדיד.
  • הבשר המונח על האש יקבל ניחוחות וטעמים מיוחדים אם תניחו על הגחלים מספר ענפים טריים של רוזמרין ו/או טימין.
  • כדאי לחתוך קוביות מירקות שונים, כמו בצלים, עגבניות, פטריות וכדומה ולשלבן בין קוביות הבשר או הקבבים.

 

קבב רומני

הקבב הרומני המפורסם נקרא "מטיטי" ברומנית, יש המכינים אותן בתוספת אבקת סודה לשתייה בלבד או בשילוב של מי סודה וסודה לשתיה דבר המקנה לקבב אוריריות ורכות נפלאה.

 

המרכיבים (ל-8-10 מנות):

1 ק"ג בשר בקר או כבש (כתף או צוואר) מעורב עם שומן

1 ראש שום

1 כפית מלח

1 כף אבקת סודה לשתייה

1 כוס מי סודה

מעט פלפל שחור


(צילום: שאול גולן)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הבשר במטחנת בשר שלוש פעמים יחד עם שיני השום, המלח ואבקת הסודה לשתייה.
  2. מעבירים את תערובת הבשר לקערה ומוסיפים את מי הסודה ופלפל השחור לפי הטעם. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
  3. יוצרים מהעיסה קציצות מארכות. מסדרים אותן על מגש, בשכבה אחידה ומשהים במקרר כשעה.
  4. צולים על גחלים לוחשות ומגישים חם.

 

קבב מצרי על שיפודים

קציצות מאורכות ומתובלות מהמטבח המצרי שמושחלות על שיפודים ונצלות על גחלים

 

המרכיבים (ל-10-8 מנות):

1 ק"ג בשר בקר שמן מעט, טחון

8 גבעולי כוסברה קצוצים דק

3 בצלים גדולים קצוצים

2 ביצים

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים דק

להגשה:

6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק

2 בצלים בינוניים, פרוסים דק מאוד ומופרדים לטבעות

4 גבעולי סלרי עלים קצוצים דק

 

שמן זית לשימון הקציצות


(צילום: יוסי צבקר)

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במטחנת בשר את הבשר יחד עם עלי הכוסברה והבצלים שלוש פעמים.
  2. מעבירים את תערובת הבשר לקערה, מוסיפים  ביצים, פלפל שחור, מלח, קינמון, כמון וכוסברה ומערבבים היטב עד שהעיסה אחידה.
  3. צרים מן התערובת קציצות מאורכות - כעין אצבעות עבות  ומשחילים אותן על שיפודים. משמנים היטב את השיפודים בשמן זית  וצולים על גחלים.
  4. להגשה, מפזרים סביב השיפודים את הפטרוזיליה והכרפס הקצוצים ואת טבעות הבצלים ומגישים מיד.

 

סלט בצל ירוק ופטרוזיליה

סלט פשוט קל ונפלא מהמטבח התוניסאי שנקרא "סל'טה בסל ומעדנוש".  הסלט פיקנטי מעט בגרסת המקור אולם ניתן בהחלט למתן את חריפותו על ידי הוספה של בצל סגול ועלי בייבי. אני מעדיפה את טעמו החריף המתקבל בגרסה המקור ומשתלבת נפלא עם הבשר.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

10 בצלים ירוקים או 4 בצלים יבשים

צרור גדול של פטרוזיליה, שטופה היטב ומיובשת

3 כפות הריסה (או פלפלת חריפה)

1/2 כפית מלח

5-8 כפות מיץ לימון טרי

גיוון:

עלי בייבי

בצל סגול קצוץ דק

נבטי צנונית

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק מאוד את הבצלים ואת הפטרוזיליה ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים את ההריסה, המלח ומיץ הלימון ומערבבים היטב. מגישים קר כתוספת למנת בשר.
  3. במידה ומגוונים באחת או יותר מהתוספות, טועמים ומתקנים תיבול לפני הצורך.

 

סלט עדשים חומות

לסט מהיר ופשוט להכנה מוכר מהמטבח המרוקני מוכר בשם "סלדה דלעדס". ניתן להעשירו ולגוונו עם מספר פלפלי גמבה קלויים שיקנו לסלט טעם מיוחד ומרקם מעניין.

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

3 כוסות עדשים חומות

1 כפית מלח

4 גבעולי סלרי עלים

10 גבעולי כוסברה

5 שיני שום כתושות

3/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס שמן זית

3/4 כפית כמון טחון

1/2 כפית פלפל שחור


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. שמים עדשים ומלח בסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי העדשים ומניחים על להבה בינונית.  מבשלים עד לריכוך העדשים.
  2. מסננים את העדשים ומעבירים לקערה.
  3. קוצצים דק את עלי הסלרי והכוסברה ומוסיפים לעדשים המצוננות. מוסיפים את השום ושאר התבלינים, מערבבים ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים קר.

 

לאתר הבית של פסקל לחצו כאן

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים