שתף קטע נבחר

לבני יוצאת לוושינגטון: צריך שתי מדינות

יו"ר האופוזיציה תציג בפני ועידת השדולה הפרו-ישראלית בקונגרס את האיומים העומדים בפני ישראל: איראן, חמאס וחיזבאללה. בנושא הפלסטיני, תציג לבני את הצורך בשתי מדינות לאום אך היא "לא מתכוונת להציג ממשלת נתניהו כלא לגיטימית". גם הנשיא פרס בדרכו לפגישות בוושינגטון

"אציג בפני ועידת איפא"ק ובכירי הממשל בוושינגטון את אמונתי ב'שתי מדינות לשני עמים', אך איני מתכוונת להתנגח בחו"ל עם ממשלת נתניהו" - כך הבהירה אמש (שבת) יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי לבני, בראיון ל-ynet, זמן קצר לפני המראתה לארה"ב. בין היתר, צפויה לבני להיפגש בוועידה עם מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון, ועם סגן הנשיא ג'ו ביידן.

 

"במרכז הנאום שלי מול צירי השדולה הפרו-ישראלית בקונגרס האמריקני יעמוד האיום האיראני, לצד איום הטרור, חיזבאללה וחמאס. בעניין הזה, אין מחלוקת ביני לבין ממשלת נתניהו. המחלוקת בינינו היא בעניין הפלסטיני. אציג את עמדתי, שיש צורך בשתי מדינות לשני עמים ונדרש הסדר לשתי מדינות לאום כי האופציות האחרות רעות לישראל, אבל אני לא מתכוונת להציג את ממשלת נתניהו כלא לגיטימית", הבהירה.

 

בהתייחס לסוגיית הגרעין האיראני, הבהירה יו"ר האופוזיציה כי בדומה לשר הביטחון, אהוד ברק, היא סבורה שיש לקצוב את הדיאלוג האמריקני עם טהרן. "אין ספק שצריך לעשות זאת, ואז להפעיל סנקציות אפקטיביות. איראן היא בסדר העדיפות העליון של ישראל", אמרה לבני. "צריך לטפל באיומים על המדינה אבל, למרות זאת, צריך להמשיך ולדבר עם הגורמים הפרגמטיים ובתוכם הפלסטינים המתונים. לא מדובר בהתנייה שמחייבת טיפול בנושא הפלסטיני, כדי לקדם את הטיפול של העולם בסוגית איראן".

 

במהלך ביקורה בוושינגטון תיוועד לבני עם בכירים בממשל אובמה ובהם היועץ לביטחון לאומי, ג'ים ג'ונס, והשליח המיוחד למזרח התיכון, ג'ורג' מיטשל. כמו כן, תיפגש לבני עם בכירים בקונגרס ולאחר שהייה קצרה בניו-יורק - תשוב לישראל.

 

מי שעוד יוצא הלילה לארה"ב הוא נשיא המדינה, שמעון פרס. הנשיא ייפגש עם הנשיא, ברק אובמה, ועם צמרת הממשל האמריקני למה שהוגדר בישראל כ"פגישת ריכוך" לקראת הגעתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לבית הלבן ב-18 בחודש. כמו כן, ייוועד פרס עם סגן הנשיא ביידן, מזכירת המדינה קלינטון, יו"ר ועדת החוץ של הסנאט, ג'ון קארי, ועם יו"ר בית הנבחרים, ננסי פלוסי. פרס צפוי גם להיפגש עם מזכ"ל האו"ם באן קי-מון, ועם מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר.

 

מלשכת פרס נמסר כי במהלך פגישתו עם אובמה ביום שלישי, צפוי הנשיא להעלות את הערכת מצב בדבר האפשרויות העומדות בפני ישראל בנוגע לקידום תהליך השלום עם הפלסטינים. פרס צפוי גם לדון עם אובמה במאמץ העולמי לסיכול פרויקט הגרעין האיראני, במשבר הכלכלי העולמי וסוגיית החייל החטוף גלעד שליט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. לקצוב הדיאלוג עם איראן
צילום: אלי מנדלבאום
פגישת ריכוך. פרס
צילום: מרק ניימן, לע"מ
מומלצים