שתף קטע נבחר

האו"ם לישראל: שתפו פעולה עם ועדת החקירה

צוות האו"ם המיוחד בראשות השופט היהודי ריצ'רד גולדסטון נפגש בז'נבה לקראת ביקורו המתוכנן בישראל ובעזה. החוקרים, שיבדקו חשדות לפשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה", קראו לישראל לא לממש את איומיה שלא לשתף עימם פעולה

מומחים לזכויות אדם, החוקרים חשדות לפשעי מלחמה במהלך מבצע "עופרת יצוקה" ברצועת עזה, הודיעו הערב (יום ו') כי בכוונתם להגיע לישראל בהקדם האפשרי. החוקרים ניצלו את ההזדמנות כדי לבקש מישראל לשתף עימם פעולה.

 

בראש הוועדה, שתבדוק גם את פעולות חמאס בעת המבצע, עומד ריצ'רד גולדסטון, שהיה התובע הראשי של האו"ם לענייני פשעי מלחמה בבית הדין הבילנאומי בהאג - וטיפל בין היתר במשפטים שעסקו ביוגוסלביה לשעבר וברואנדה. גורם ישראלי אמר בחודש שעבר כי "מאוד לא סביר" שירושלים תשתף פעולה עם חקירת האו"ם.

 

גולדסטון וצוות המומחים נפגשו השבוע בדלתיים סגורות בז'נבה שבשוויץ. בתום הפגישה הם פרסמו הודעה קצרה שבה נאמר: "במסגרת עבודתה המשלחת מתכוונת לבקר באזורים שנפגעו בדרום ישראל וכן בשטחים הפלסטיניים, בהם עזה. הצוות ביקש מישראל לשתף פעולה בהקשר זה".

 

עם מינויו לתפקיד אמר גולדסטון כי הצוות בראשותו לא יתמקד רק בפעולות צה"ל, אלא יחקור את "כל ההפרות של החוק הבינלאומי והחוקים ההומניטריים" לפני ואחרי המבצע. "זה האינטרס של הקורבנות, מכיוון שכך הם יזכו להכרה על מה שנעשה להם. אני מקווה שזה גם האינטרסים של שני הצדדים", הוסיף.

 

החקירה נפתחה בעקבות בקשתה של נציבת זכויות האדם של האו"ם, נבנתם

פיליי, שטענה כי ייתכן שצה"ל וחמאס ביצעו פשעי מלחמה בעזה בזמן המבצע שהסתיים לפני ארבעה חודשים. היא שמה דגש רב על התקרית שבה נהרגו כ-30 פלסטינים מפגיעת פגז בבית בעזה.

 

ועדת חקירת אחרת של האו"ם שהוקמה כדי לבדוק את הפגיעה במתקני סוכנות הסעד אונר"א במהלך המבצע הגישה השבוע את מסקנותיה למזכ"ל באן קי-מון, לצד המלצות חריפות ביחס לישראל. באן דחה את כל ההמלצות וטען כי הוועדה חרגה מסמכויותיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך לישראל. גולדסטון
צילום: AP
עזה ב"עופרת יצוקה"
צילום: AP
מומלצים