שתף קטע נבחר

שר החוץ המצרי: נתניהו הציג עמדותיו 'באור חיובי'

לדברי אחמד אבו אל-רייט, עמדותיו של ראש הממשלה "ידועות ומוכרות", אך נראה שבפגישה עם מובארק - אופן הצגתן עשה את ההבדל. ומה עם האמנה למניעת הפצת נשק כימי? קודם שישראל תחתום על האמנה הגרעינית

כנראה הכל עניין של בחירת מילים. עמדותיו של בנימין נתניהו "ידועות ומוכרות", אבל בביקורו האחרון במצרים, הוא הציג אותן ב"אור חיובי" - כך סבור שר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט. ראש הממשלה ביקר במצרים שלשום בקהיר ונפגש עם הנשיא חוסני מובארק, ששפע גם הוא מחמאות לגבי "ההתייעצויות הקונסטרוקטיביות" שניהל עם נתניהו, ולגבי "מחויבות ממשלתו להתקדמות לשלום".

 

בראיון לרשת "אל-ערבייה", הוסיף אבו אל-רייט כי בפגישה בין המנהיגים, הבטיח נתניהו למובארק כי בתוך כמה ימים הוא יפעל למינויו של אדם שירכז את הטיפול בסוגיית גלעד שליט, כדי לחדש את המו"מ בעניינו. תפקיד זה אינו מאויש מאז פרישתו של עופר דקל בחודש שעבר, ולמרות שפורסמו שמותיהם של מספר מועמדים לתפקיד, נתניהו טרם הכריע בעניין.

 

כמו מובארק, גם אבו אל-רייט שם דגש בדבריו על הדרישה התקיפה שהנשיא המצרי הציג לראש הממשלה, להפסיק את הבנייה בהתנחלויות. "המשך הפעילות הזאת תביא לאובדן אדמתם של הפלסטינים", אמר.

 

הפגישה עם מובארק היתה הפגישה הרשמית הראשונה של נתניהו בתפקיד, שבוע לפני פגישתו המתוכננת עם נשיא ארצות הברית, ברק אובמה. ראש הממשלה

דיבר בתום הפגישה על המאבק המשותף בקיצונים, והדגיש כי "מדינת ישראל שואפת להשיג שלום עם שכניה הפלסטינים ועם כל מדינות ערב. כולנו גרים באזור הזה וכולנו בני אברהם".

 

אתמול ניתחו עיתוני מצרים את הביקור, ותהו גם הם אם נתניהו אכן שינה את עמדותיו. "ראש הממשלה הישראלי נודע בתמרונים, בהונאה, בדחייה ובסחבת שלו", כתב עורך "אל-גומהוריה", והוסיף: "עבר זמנן של הסחבת וההתחמקויות". עורך "אל-אהראם" הוסיף: "השאלה היא אם נתניהו ייכנס להיסטוריה כמו בגין ורבין, או שיהיה כמו מורו ורבו יצחק שמיר".

 

בראיון נוסף, לעיתון "רוז אל-יוסף", שב שר החוץ על עמדתה המסורתית של ארצו, המתנה את הצטרפותה לאמנה לאי-הפצת נשק ביולוגי וכימי, בכך שישראל תצטרף לאמנה לאי-הפצת נשק גרעיני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קודם שישראל תחתום: אבו אל-רייט
צילום: AFP
עמדות מוכרות, אור חדש: נתניהו
צילום: רויטרס
מומלצים