שתף קטע נבחר

גורם ישראלי: הדיונים על הנסיגה מרג'ר הוקפאו

בעקבות החשש שחיזבאללה ישתלט על חלקו הצפוני של הכפר הנמצא בגבול ישראל-לבנון, החליטו ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל - לפי מקור אנונימי בירושלים - להקפיא הדיונים בנושא. גורם לבנוני: זה תכסיס

ישראל מקפיאה את הדיונים בנוגע לאפשרות שתיסוג מחלקו הצפוני של הכפר רג'ר - כך אמר בצהריים (יום ד') גורם ישראלי, בשיחה עם סוכנות הידיעות AP. לדבריו, ההחלטה התקבלה השבוע בהתייעצות בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק, והרמטכ"ל רב-אלוף גבי אשכנזי, מחשש שחיזבאללה ישתלט על הכפר.

 

הדיונים בישראל בנוגע לנסיגה אפשרית עלו על-רקע רצונה של ישראל לחזק את הגורמים המתונים בלבנון לקראת הבחירות במדינה בחודש הבא. ישראל חוששת כי חיזבאללה יגדיל את כוחו בפרלמנט הלבנוני ומעוניינת בערבויות לכך שממשלת לבנון תהיה זו ששולטת בחלקו הצפוני של הכפר. לדברי הגורם, ישראל תמתין כעת עד אחרי הבחירות ב-7 ביוני ואז תבחן את הנושא מחדש.

  

במקביל, הטיל גורם לבנוני ספק בדיווחים לפיהם ישראל שוקלת לסגת מרג'ר וכינה את הדיונים בישראל "תכסיס פוליטי" המבקש לסכסך בין האוכלוסיות השונות בלבנון. לפני כעשרה ימים התייחס ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, לדיווחים בסוגיית רג'ר ואמר כי מדובר ב"ביטוי לכעס ולבלבול של ישראל" בכל הקשור לגל המעצרים האחרון של חשודים בריגול לטובתה בלבנון.

 

הכפר רג'ר נמצא במשולש הגבולות ההיסטורי בין ישראל, לבנון וסוריה. מדובר באזור שהריבונות בו שנויה במחלוקת מאז נכבש הכפר על-ידי ישראל מסוריה במלחמת ששת הימים.

 עם נסיגת ישראל מדרום לבנון ב-2000 קבע האו"ם כי גבול ישראל-לבנון עובר בלב הכפר.

 

במהלך מלחמת לבנון השנייה כבשה ישראל את חלקו הצפוני של הכפר. ישראל התחייבה לסגת ממנו אולם לא הציבה לוח זמנים לכך. תושבי רג'ר, השייכים לעדה העלוואית השולטת בסוריה, מעדיפים לעת עתה להישאר תחת ריבונות ישראלית, אולם שהאזור יוחזר לסוריה במסגרת הסדר שלום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רג'ר. הגבול נקבע בלב הכפר
צילום: אביהו שפירא
מומלצים