שתף קטע נבחר

הזמן של הגרועות ב-NBA: הלילה הגרלת הלוטרי

רגע לפני פתיחת הגמרים האיזוריים בפלייאוף, ייקבע סדר הבחירה בדראפט 2009. הזוכה שתשובץ ראשונה, תבחר בבלייק גריפין, הכוכב מס' 1 במכללות

מי יבחר את בלייק גריפין ראשון בדראפט ה-NBA בחודש הבא? 14 הקבוצות שלא העפילו לפלייאוף יקוו הלילה (3:00 לפנות בוקר, שעה לפני משחק הפתיחה בגמר המערב, ל.א לייקרס - דנבר) לזכות בלוטרי ולקבל את הבחירה הראשונה בדראפט 2009, או להתנחם בבחירה השנייה או השלישית.

 

על-פי חוקי הדראפט, לקבוצות עם המאזן הכי פחות טוב יש יתרון, אך זה לא תמיד עוזר. אשתקד זכתה בבחירה הראשונה שיקגו - למרות שהיה לה רק 1.7% סיכוי לזכות במקום הזה. מאז הונהגה השיטה ב-1994 רק שתי קבוצות שהיו הגרועות בליגה זכו במקום הראשון. ב-2003 זו היתה קליבלנד, שזכתה בלברון ג'יימס, ושנה לאחר מכן אורלנדו, שבחרה בדווייט הווארד.


מי תוגרל ראשונה ותוכל לבחור את בלייק גריפין? הלילה נדע (צילום: AP)

 

בלוטרי יוגרלו שלושת המקומות הראשונים בדראפט, על-ידי קומבינציות של 14 מספרים, מתוכם יוגרלו ארבעה. כל קבוצה קיבלה מספר קומבינציות, מתוך ה-1,000, האפשריות, לפי המיקום בליגה.

 

לסקרמנטו, הקבוצה עם המאזן הגרוע בליגה, יהיה סיכוי של 25% לזכות בבחירה הראשונה, ובכל מקרה יכולים הקינגס ליפול במקרה הכי גרוע עד המקום הרביעי. אחריה, לוושינגטון סיכוי של 19.3% לזכות בבחירה הראשונה, לל.א. קליפרס 17.7%, לאוקלהומה 11.9%, למינסוטה 7.6%, לממפיס 7.5% ולגולדן סטייט 4.3%.


פיניקס. חצי אחוז סיכוי לבחור ראשונה בדראפט (צילום: רויטרס)

 

הקבוצות הבאות יצטרכו לקוות לנס: ניו יורק ניקס 2.8%, טורונטו 1.7%, מילווקי 1%, ניו ג'רזי 0.9%, שארלוט 0.7%, אינדיאנה 0.6% וחותמת את הרשימה פיניקס, עם 0.5% בלבד. לאחר שתוגרל הקבוצה שתבחר ראשונה, תתקיים הגרלה נוספת לקביעת הקבוצות שתבחר שנייה ושלישית - וכמובן, קבוצה שכבר נבחרה, לא תשתתף עוד באותה הגרלה.

 

משיטת הקל"ב דרך הטלת המטבע ועד לאחוזים

עם השנים, הלוטרי התפתח. בשני העשורים הראשונים ל-NBA היתה מקובלת שיטת הקל"ב. שחקנים נבחרו על-פי אזור מגוריהם, כך שלשחקן שגדל בניו-יורק, היה סיכוי גדול יותר לשחק בניקס מאשר בבוסטון סלטיקס, למשל.


יואינג והווארד. שניים שנבחרו ראשונים בדראפטים בעבר (צילום: AFP)

 

מ-1966 ועד 1984 הונהגה שיטת הטלת המטבע כדי לקבוע את הקבוצה שתבחר ראשונה בדראפט, בין הקבוצה הגרועה במערב לגרועה במזרח. הקבוצה המפסידה בחרה שנייה. לאחר מכן נקבעו הקבוצות שבחרו על-פי הדירוגים בעונה הסדירה. ב-1983 יוסטון רשמה רצפים של תשעה משחקים ללא ניצחון, שבעה וגם חמישה. רבים טענו כי הקבוצה הפסידה בכוונה בכדי לבחור את האקים אולאג'ואן.

 

ב-1985 שונו החוקים. שמותיהן של שבע הקבוצות שלא עלו לפליאוף הוכנסו לתוך מעטפות והקומישינר של הליגה, דייויד שטרן, שלף אותן מתוך מיכל שקוף גדול, הציב את השמות ליד מספרים – ואז חשף את שמות הקבוצות. הקבוצה שזכתה בבחירה הראשונה היתה ניו יורק ניקס, שבחרה את פטריק יואינג. גם לגבי ההגרלה הזו היו תיאוריות קונספירציה. לכל קבוצה שלא עלתה לפליאוף היה אז סיכוי שווה לזכות בבחירה הראשונה.


דייויד שטרן והנבחר מס' 2 אשתקד, מייקל ביזלי (צילום: AP)

 

מאז ועד לשיטה הנהוגה כיום, שוכללה השיטה פעם נוספת,

 כדי לתת סיכוי טוב יותר לקבוצת עם המאזן הגרוע. בעבר היתה שיטת ביניים בה ניתן כדור אחד לקבוצה עם המאזן הטוב ביותר שלא העפילה לפליאוף, שני כדורים לקבוצה שאחריה, ומספר הכדורים הרב ביותר לקבוצה הגרועה. אם הגרלה כזו היתה נערכת כיום - סקרמנטו היתה מקבלת 14 כדורים, וושינגטון 13 ופיניקס רק 1.

 

לפי שיטה זו בחרה אורלנדו ב-1992 את שאקיל אוניל ראשון בדראפט. שנה לאחר מכן פספסה הקבוצה את הפלייאוף בחצי משחק, אך למרות שהסיכוי שלה לבחור ראשונה היה 1 ל-66, הראה הכדור המנצח - "אורלנדו מג'יק". הקבוצה בחרה את כריס וובר ומיד שלחה אותו בטרייד לגולדן סטייט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים