שתף קטע נבחר

דרישה: להכניס את עליית אתיופיה לספרי הלימוד

קהילת עולי אתיופיה פנתה לשר החינוך בדרישה להכניס את סיפור עלייתם הקשה לארץ לתוכנית הלימודים: "המסע לישראל רווי בכאב ואסור שיישכח"

כ-30 שנה לאחר תחילת עליית יהודי אתיופיה לישראל, דורשת הקהילה להיכנס לספרי ההיסטוריה של המדינה: העולים פנו למשרד החינוך בדרישה להכניס את סיפור עלייתם לספרי הלימוד של מערכת החינוך. "יהודי אתיופיה שילמו מחיר כבד בשם הציונות: נרצחו, נשדדו, היו במחנות מעצר בדרך לישראל, וגם לאחר 30 שנות עלייה הנושא אינו חלק מתוכניות הלימוד", טענו במכתב ששלחו לשר החינוך, גדעון סער.

 

ב-21 למאי ייערך יום הזיכרון הממלכתי ל-4,000 עולי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל, ולרגל היום פנתה עמותת "טבקה - משפט וצדק לעולי אתיופיה" לשר החינוך בדרישה כי סיפור העולים ייכנס לתוכנית הלימוד.

 

"העמותה דורשת להחיל את סיפור העליה מאתיופיה ומורשתה כחלק מתוכניות הלימוד של בתי הספר ביום זה בפרט וכחלק ממערך הלימודים בכלל, ולהעלות את הנושא באתר הכנסת תחת 'מועד וזיכרון'", צוין במכתב.

 

לטענת העמותה, סיפור עלייתם של העולים רווי כאב ודורש כי לא יישכח. "למסע לדרך הלא נודעת יצאו צעירים, מבוגרים, הורים, ילדים וקשישים. הדרך הקשה גבתה קורבנות רבים בשוד וגזל,

אונס, רצח, מוות ממחלות וטרף לחיות. מאוחר יותר, בהמתנה ממושכת לעלייה ארצה, במחנות המעבר בסודן, מתו רבים ממחלות זיהומיות שנגרמו ממזון מקולקל. מספר הנספים המדויק אינו ידוע עד היום", נטען.

 

לדברי איציק דסה, יושב ראש עמותת "טבקה", כמעט כל משפחה אתיופית שכלה קרוב משפחה בדרכה לישראל. "יום זה הוא יום זיכרון וכאב לקהילה כולה. אני מחזק את ידה של משלת ישראל ומודה לעוסקים במלאכה על קיום הטקס לזכרם של הנספים בדרכם לישראל, אך מביע צער כי מדינת ישראל לא השכילה לעשות את המעט - לכלול בתוכנית הלימודים את מורשת יהדות אתיופיה בכלל את סיפור העליה וההקרבה לציון בפרט", אמר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרך קשה ורוויית כאב
צילום: חגי אהרון
מומלצים