שתף קטע נבחר

סנאטורים: על הפלסטינים לעמוד בהתחייבויות

ראש הממשלה מסיים סדרת פגישות עם בכירי הממשל וזוכה לרוח גבית מ-76 סנאטורים ששלחו לנשיא אובמה מכתב שבו הדגישו את הידידות עם ירושלים: "עלינו לקחת בחשבון את הסיכונים שישראל תיקח על עצמה בכל הסכם שלום"

רגע לפני שראש הממשלה, בנימין נתניהו, עוזב את וושינגטון ועולה על המטוס חזרה לישראל, שלחו אמש (יום ג') סנאטורים אמריקנים מכתב לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה, שבו הביעו את תמיכתם בתהליך השלום, תוך עמידה על התמיכה בישראל ודרישה מהפלסטינים למלא את המחויבות שלהם.

 

ביקור בוושינגטון - עדכונים אחרונים ב-ynet

  

נתניהו קיים אתמול סדרת פגישות בגבעת הקפיטול. בין היתר נועד עם יו"ר בית

הנבחרים, ננסי פלוסי, ועם יו"ר ועדת החוץ בסנאט, ג'ון קרי. מועד שליחת המכתב, יממה לאחר פגישתם של נתניהו ואובמה בבית הלבן, אינו מקרי. המכתב שעליו חתומים הסנאטורים אינו מדבר על מחלוקות בין אובמה לנתניהו, אבל מזכיר את העקרונות שעליהם עמדה ארה"ב בעבר בכל הקשור לתהליך השלום.


ראש הממשלה וחברי ועדת החוץ של הסנאט (צילום: משה מילנר, לע"מ) 

 

למרות הדיבורים על מתיחות בפמליית ראש הממשלה, נתניהו יכול להיות מרוצה מהיוזמה של המחוקקים האמריקנים. 76 סנאטורים דמוקרטים ורפובליקנים חתמו על המכתב והשדולה למען ישראל איפא"ק, שעם ראשיה נפגש נתניהו ביום ראשון, מיד עם בואו לוושינגטון, הביעה תמיכה בקידומו. מכתב דומה הועבר בין חברי בית הנבחרים ועליו חתמו בינתיים כ-200 צירים.

 

"ארה"ב ידידה מסורה של ישראל"

הסנאטורים מבקשים מהנשיא אובמה להקפיד על העקרון של מו"מ ישיר בין הצדדים, תוך שארה"ב ממשיכה לשמש "ידידה מסורה של ישראל" וכמתאמת בין הצדדים, תוך דרישה מהפלסטינית להפסיק את ההסתה ואת האלימות נגד ישראל. הסנאטורים מביעים במכתבם רצון עז לעשות מאמץ לכינון שלום בין ישראל לפלסטינים.

 

"אנחנו מאמינים שהשגת שלום בין ישראל והפלסטינים מחייבת לדבוק בכמה עקרונות בסיסיים. זה כולל הבנה שבעוד שעל ארה"ב למלא תפקיד חשוב, הצדדים עצמם הם אלה שיצטרכו לשאת ולתת ולחיות עם כל הסכם שיושג", כתבו הסנאטורים והדגישו, כי "בעוד אנחנו עובדים בקרבה לבת הברית הדמוקרטית שלנו ישראל, אנחנו חייבים לקחת בחשבון את הסיכונים שהיא תיקח על עצמה בכל הסכם שלום".

 

הסנאטורים הזכירו לאובמה כי באופן טבעי ייתכן שיהיו אי הסכמות בין ארה"ב לבין ישראל,

"אך הידידות בינינו מחייבת לעבוד בשיתוף פעולה הדוק". הם עמדו על כך שתהיה "מחויבות פלסטינית מוחלטת לסיום הטרור והאלימות, בניית המוסדות ההכרחיים לקיום מדינה פלסטינית בת קיימא שתחיה בשלום לצד מדינת ישראל היהודית".

 

בנוסף, הם הביעו חשש מדחיפת תהליך שבו הפלסטינים אינם מסוגלים להיות אחראים לניהול מדינה, לשליטה בשטח ולהבטיח את הביטחון. הם הדגישו כי הם תומכים בקידום התוכנית הקיימת תחת ניהולו של הגנרל האמריקני קית דייטון, לאמן שוטרים פלסטינים על מנת להגביר את הביטחון ואת התשתית האזרחית - וכן האיצו בנשיא אובמה לפעול למעורבות של מדינות ערב האחרות בתהליך השלום ובנורמליזציה עם ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו ושר ההגנה האמריקני
צילום: משה מילנר, לע"מ
נתניהו עם אובמה
צילום: רויטרס
ועם ננסי פלוסי
צילום: רויטרס
מומלצים