שתף קטע נבחר

XPS M1730 - מחשב ניד לגיימרים

למחשב הדגל של דל לגיימרים יש ביצועים טובים שמספקים חווית שימוש טובה והוא מעוצב יפה, אלא שחיי הסוללה קצרים ואין מספיק זכרון פנימי. סקירה

סדרת ה – XPS של דל מיועדת בעיקר לגיימרים, והדגם שבדקנו הפעם - M1730, הוא מחשב הדגל של הסדרה, שמחליף את ה – M1710. כבר מהמבט הראשון ניתן להסיק כי מדובר במחשב גיימרים, שעיצובו הותאם במיוחד לכל אלה, שדווקא רוצים להבליט את העובדה שהם עובדים (כנראה משחקים) על מחשב שהוא חיית ביצועים.

 

המחשב שוקל מעט יותר מ – 4.8 ק"ג ועוביו המקסימלי הוא 50.7 מ"מ – מפלצת. הגרפיקה על צידו האחורי של המסך נראית כמו שילוב של גלי מים עדינים וסיבי פחמן. מצידי המסך יש פאנלים כחולים (קיימים צבעים נוספים), שמתוכם בוקעת תאורת LED הנשלטת על ידי המשתמש.

 

הלוגו של דל במרכז המסך מואר גם הוא, וכך גם הרמקולים בקדמת המחשב ומשטח המגע. המשתמש יכול לשנות את צבע תאורת הרקע של רוב האלמנטים ולבחור גוון מתוך אוסף מרשים מאוד, המכסה כמעט את כל גווני הקשת.

 

איכות הבנייה של המחשב מצוינת. כמעט כל המשטחים במחשב מרגישים קשיחים ועמידים. המסך (העבה) כמעט ולא ניתן לעיקום, והתמונה המוצגת אינה מתעוותת כלל. חלקו התחתון של המחשב עשוי מסגסוגת מגנזיום, אשר מקנה למחשב חוזק מבני נוסף, וגם מסייעת לא מעט בפיזור החום הרב המצטבר בחלקו הפנימי.

 

 

מסך

המחשב מגיע עם מסך 17 אינטש בפורמט רחב בעל רזולוציה גבוהה מאוד של 1920X1200 עם ציפוי מבריק, הנקרא על ידי דל בשם TrueLife. המסך זהה למסך של ה–M1710 וניתן להבין מדוע לא היה צורך לשנות אותו בדגם החדש.

 

מסך זה הוא אחד הטובים שראינו במחשבים ניידים, ובגלל הרזולוציה הגבוהה הוא מתאים להרצת משחקים באיכות תמונה מקסימלית, לעבודה מול מסמכים גדולים במיוחד וכן לצפייה בסרטי DVD. תאורת הרקע של המסך חזקה ואחידה, וזויות הצפייה רחבות מאוד.

 

ביצועים

 

PCMark05: 4778

המחשב שבדקנו הגיע בתצורה החלשה ביותר לדגם זה, ועדיין המערכת הפגינה ביצועים מרשימים עם דירוג די גבוה, אולי לא גבוה כמו של הטושיבה Qosimo X300 אך יש לזכור את ההבדלים המשמעותיים בין המעבדים והזכרון.


  

3DMark06: 4661

יכולות המולטימדיה של המחשב מעט חלשות משציפינו. תצורה עם מעבד מהיר יותר ותוספת זכרון פנימי היו משפרים את הביצועים משמעותית, אך הם עדיין לא רעים.


 

HDTune 2.55:

הדיסק הקשיח הוא אחת החוליות החלשות במחשב, וחבל. תצורות מתקדמות יותר מצוידות בשני דיסקים קשיחים בתצורת RAID המשפרת את הביצועים (והאמינות) בצורה משמעותית. זמן הגישה של 17.7 מילי- שניות נחשב מהיר, אך העברת המידע מגיעה ל – 36.5 מגה-בייט לשנייה, ונראה שזו החולשה העיקרית של המחשב מבחינת ביצועים.


  

מקלדת, משטח מגע וכפתורים

ה – M1730 מגיע עם מקלדת בגודל מלא ומקשים נומרים נפרדים, כפי שמקובל במקלדות שולחניות. תאורת הרקע של המקלדת,  היא אחת התכונות הטובות של המחשב, שכן היא מעניקה חווית שימוש נהדרת במקומות חשוכים ובמקרים שלא בהכרח רוצים להדליק עוד אור כדי לראות את המקלדת טוב יותר. ביחס לרמת הבניה של המחשב, המקלדת מעט פחות איכותית. המקשים אומנם נוחים אבל דקים במקצת, ויש להם נטייה לזוז מעט הצידה בזמן ההקלדה.

 

בניגוד למקלדת, משטח המגע של המחשב מצויין והוא, למעשה, הטוב ביותר שנתקלנו בו עד כה. תחושת המשטח נעימה וחלקה בדיוק במידה הנכונה, והתגובה שלו מאוד מהירה ומדויקת, מה שמאפשר שימוש אינטואיטיבי כבר מהרגע הראשון ללא צורך בהסתגלות. כפתורי המשטח קשיחים, אך התנועה שלהם רכה, והם לא "קופצים" ממצב למצב (snap). הטענה היחידה שלנו בנוגע למשטח המגע היא שהוא מעט קטן, ואם היה נשאר בגודל שהיה מקובל ב – M1710 היינו שמחים.

 

בהתאם למסורת של סדרת ה – XPS, יש למחשב מקשי מולטימדיה בחלקו הקדמי, המאפשרים גישה מהירה לנגן המדיה ושליטה בווליום. אחת הבעיות ב – M1710 הישן היו חוסר הנוחות של המקשים וחוסר היכולת ללחוץ עליהם בלי להסיר את המבט מהמסך. בדגם החדש בעיה זו נפתרה, ועכשיו המקשים גדולים דיים ואין צורך להסיט את תשומת הלב מהמסך.

 

בפינתו הימנית של המחשב קיים מסך LCD קטן, המציג פיסות מידע שונות לגבי ניצול משאבי המערכת או מספר נתונים אחרים שהמשתמש יכול להגדיר על ידי תוכנה של דל. המסך הוא תוספת חביבה, על תקן הגאדג'ט והוא אינו מוסיף יכולות אמיתיות למחשב.

 

 

רמקולים

רובנו התרגלנו לרמקולים הצווחניים שבדרך כלל מותקנים במחשב. בדל M1730 ישנו זוג רמקולים איכותיים מאוד בחלקו הקדמי אשר ראויים לאזכור. הרמקולים מפיקים סאונד חזק מאוד וברור, אשר נהנה מטווח תדרים רחב ביחס לרמקולים המקובלים.

 

מערכת הסאונד בטושיבה Qosimo X300 היא עדיין הטובה ביותר ששמענו, אבל הרמקולים של הדל M1730 לא נמצאים רחוק מאחור.

 

יכולות אלחוטיות

כרטיס הרשת האלחוטי של דל רגיש יותר מכרטיסים אחרים שבדקנו עד כה, ואף גילינו רשתות אלחוטיות חדשות בסביבתנו שלא נקלטו על ידי אף כרטיס אחר (למרות שאין בטחון כי ניתן היה להתחבר אליהן כאשר עוצמת האות נמוכה כל כך).

 

ראוי לציין שהכרטיס תומך ב Draft-N שהופך להיות יותר ויותר פופלרי, ועתיד להחליף את תקן ה – G שהוא הנפוץ ביותר כיום. אם יש לכם ראוטר שתומך בתקן, תוכלו להקים רשת ביתית מהירה במיוחד.

 

חום ורעש

מערכת הקירור במחשב ענקית. כמחצית מחלקו התחתון של המחשב מהווה חלק מהמערכת המזרימה אוויר מהחדר לתוך המחשב, כדי לפזר את החום הרב המצטבר בו בזמן השימוש. ניתן לזהות שני מאווררים גדולים במיוחד המסתובבים בקצב איטי יחסית, אך מסוגלים להזרים נפחים גדולים של אוויר. המאווררים שקטים כל כך עד שלמעשה לא שמענו אותם גם בחדר שקט, והיה צורך לבדוק האם הם באמת פועלים.

 

בזמן עבודה רגילה המאווררים מגבירים את המהירות אחת לכמה דקות לפרק זמן קצר, ואז מאטים שוב. בזמן פעולה מאומצת של המחשב המאווררים פועלים באופן מתמיד, אך הם שקטים ביותר. בנוסף, ראוי לציין את הדיסק הקשיח, שגם הוא שקט מאוד בזמן השימוש.

 

חלקו העליון של המחשב מתחמם מעט מאוד, גם לאחר שימוש ארוך ואינטנסיבי. החלק היחיד שמתחמם הוא חלקו האחורי של המחשב, היכן שהאוויר נפלט החוצה, אך גם אזור זה לא מתחמם לדרגות, שיכולות לגרום לאי נעימות בזמן מגע.

  

חיי סוללה וספק כוח

ספק הכוח של המחשב ענק וכבד מאוד. ברור לכל שמחשב כזה זקוק לספק כוח גדול, אך זה מספק מעל 200 וואט של כוח. ספק הכוח מזכיר בגודלו נטבוק קטן, ויש לזכור זאת כאשר מצפים להתנייד עם המחשב. כבל החשמל שלו עבה מאוד ומקשה על אחסונו בתא קטן. למרות כל אלא רצוי לציין, שספק הכוח נראה איכותי מאוד ונורת המצב הכחולה (ולא ירוקה כמו בדרך כלל) מוסיפה לו תחושת יוקרה.

 

בדקנו את משך חיי הסוללה (9 תאים 85Whr) תחת עומס מרבי – אינטרנט אלחוטי מופעל, מסך עם בהירות מקסימלית ותוכנה המדמה עבודה על המחשב, המערבת את המעבד, כרטיס המסך והדיסק הקשיח. מדדנו זמן של 1:20 (שעה ועשרים דקות) לפני כיבוי עצמי של המחשב. תחת עומס מינימאלי – ללא חיבור אלחוטי ובהירות מסך בינונית מדדנו זמן 1:50 (שעה וחמישים דקות). חשוב להבין, שבמחשב מסוג זה אין ציפייה מהסוללה לתפעל את המחשב לאורך זמן אלא לתפקד כמעין אל-פסק.

 

סיכום

דל הצליחה לשפר את ה–M1710 הישן בצורת ה–M1730 החדש. מדובר במחשב הדגל של סדרת ה – XPS המעניק חווית שימוש טובה לגיימרים, המחפשים מחשב חזק עם מראה מאיים כדי להשוויץ בו במסיבות LAN. אין לנו ספק, שכל מי שימצא את עצמו משתמש במחשב כזה לאורך זמן ילמד להעריך את תשומת הלב שדל השקיעו בפרטים הקטנים, שהופכים אותו למהנה כל כך לשימוש. תצורות חזקות יותר של המחשב קיימות, והן מהוות את פלטפורמות המשחקים החזקות ביותר כיום.

 

Dell XPS M1730

 

ציון:


מחיר: 11,000

 

בעד: עיצוב מרהיב, נוחות שימוש, מסך, תאורת רקע למקלדת, פעולה שקטה מאוד, רמקולים מוצלחים, ביצועים טובים .

נגד: יש מקום לשיפור במקלדת, גדול וכבד, דיסק קשיח הפוגע בביצועי המחשב, אין מספיק זכרון פנימי, זמן סוללה קצר.

שורה תחתונה: השקיעו בפרטים הקטנים.

 

מפרט טכני

• מסך 17 אינטש WUXGA בעל רזולוציה מקסימלית של 1920 x 1200 בטכנולוגית Ultrasharp TrueLife

• מעבד Intel Core2Duo T8100 2.1Ghz

• זיכרון 2GB DDR2 SDRAM Dual Channel 667Mhz

• דיסק-קשיח 160GB, 7200RPM עם גלאי נפילה (Free Fall Sensor)

• צורב 8X CD / DVD±RW

• כרטיס מסך Nvidia SLI Dual GeForce 8700M GT 512MB GDDR3

• כרטיס רשת אלחוטי Dell Wireless 1505 Draft 802.11n ותמיכה ב - Bluetooth

• מצלמת רשת 2 מגה-פיקסל

 

חיבורים (כניסות ויציאות)

קדימה: רמקולים, כפתורי מולטימדיה, חיישן אינפרא-אדום.

צד ימין: ExpressCard-54, מתג Wireless, מתג WIFI Catcher, שתי כניסות USB וחיבור בטחון Kensington.

צד שמאל: חיבור מסך DVI, חיבור מסך S-Video, כניסת USB, כניסת FireWire, קורא כרטיסים 5 ב- 1, צורב DVD, כניסת מיקרופון ושתי יציאות לאוזניות.

צד אחורי: כניסת חשמל, כניסת USB, חיבור רשת RJ45.

 

לסקירה המלאה: Dell XPS M1730

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים