שתף קטע נבחר

טירמיסו. גרסת השוקולד

זה לא שטירמיסו, בפני עצמו, זה משהו שאפשר לעמוד בפניו. אבל כאן, בגרסה שכוללת גם קרם שוקולד משובח, הוא כבר הופך לעונג מושחת כל כך, שזה פשוט נפלא

 

 

טירמיסו, גרסת השוקולד

8-10 מנות, בכלי בנפח 2 ליטר

המרכיבים

לשוקולד

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס סוכר

1/2 כוס (100 מ"ל) כוס יין שרי או יין מרסלה או ברנדי

6 חלמונים

 

לגבינה

3/4 מכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר

2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה (להשיג ברשתות השיווק, לפעמים גם באריזות וגם לפי משקל, ובחלק מהמחלבות)

2 חבילות בישקוטים (כ-200 גרם)

כ-2 כוסות (500 מ"ל) קפה אספרסו קצר או קפה נמס מרוכז מאוד (2 וחצי כפיות לכוס מים)

 

לזרייה

כ-1/2 כוס אבקת קקאו

 

ההכנה

1. השוקולד: שמים את השמנת בקערה המתאימה למיקרוגל, ומחממים כמה דקות, או שהיא מגיעה לסף רתיחה. מוסיפים לשמנת החמה את השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים לטמפרטורת החדר. מרתיחים מים בסיר, מניחים עליו את קערת המערבל ושמים בה את הסוכר, יין השרי (או יין המרסלה או הברנדי) והחלמונים. טורפים קלות במטרפה ידנית ומעבירים מיד למערבל. מקציפים כ-4 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח. מסירים מהכיריים. מוסיפים פנימה את השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול, עד שמתקבל קרם אחיד.

2. השמנת והגבינה: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והסוכר, ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים פנימה את גבינת המסקרפונה, מערבבים ומקציפים עוד קצת. מוסיפים את קרם השוקולד ומערבבים ידנית, בתנועות קיפול רחבות.

3. ההרכבה: מכינים את הקפה בקערה רחבה, טובלים את הבישקוטים בזריזות, טבילה קצרה, ומסדרים בתחתית הכלי זורים מלמעלה מעט אבקת קקאו, מכסים בשכבה ממוס השוקולד-גבינה, טובלים עוד בישקוטים ומניחים גם אותם, זורים שוב מעט אבקת קקאו, מניחים עוד שכבת מוס ומסדרים עוד בישקוטים ועליהם אבקת קקאו. מסיימים בשכבת מוס. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעתיים לפחות (עד 6 שעות) במקרר.

4. ההגשה: זורים מלמעלה עוד מאבקת הקקאו ומגישים מיד.  


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טירמיסו. תענוגות החיים
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן היא עורכת מגזין האוכל "שף" של לאשה
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים