שתף קטע נבחר

המחלוקת בעבודה: ג'ומס מחכה למורדים

ח"כ יחימוביץ' הביעה התנגדות חריפה לאישור החוקה החדשה של העבודה, כפי שהציע אהוד ברק. בקרב המורדים ובמרצ אמרו גורמים בכירים ל-ynet כי בשלב הראשון, אם אכן יהיה פילוג, הרי שקודם תוקם סיעה עצמאית ולאחר מכן הם יבחנו את דרכם

המתח במפלגת העבודה לקראת אישור החוקה החדשה שמבקש היו"ר, אהוד ברק לקבוע בוועידת המפלגה ב-11 ביוני, גואה. אתמול (ד'), לראשונה מאז הפיצול בפועל בתוך המפלגה, שוחחה ח"כ שלי יחימוביץ' עם יו"ר מרצ , ח"כ חיים אורון. יחימוביץ' התנגדה באופן נחרץ עד כה לפרישה מן המפלגה, כפי שמעוניינים לעשות ארבעה חברי כנסת אחרים - יולי תמיר, איתן כבל, אופיר פינס ועמיר פרץ.

 

יחימוביץ' הביעה התנגדות חריפה לאישור החוקה כפי שהציע ברק. על פי טיוטת החוקה סמכויות רבות יינתנו ליו"ר המפלגה, ויחימוביץ' הגדירה את ההצעות כ"דיקטטוריות" ו"אנטי דמוקרטיות". בשיחה עם ynet אמרה כי היא מתכוונת להילחם לשנות את ההצעה של ברק, אולם אם לא תצליח תצטרך לשקול את צעדיה. ארבעת המורדים האחרים בעבודה כבר מקיימים שיחות ארוכות ורבות עם יו"ר מרצ בשבועות האחרונים על האפשרות להקים גוף סוציאל-דמוקרטי חדש.

 

אורון אמר בשיחות סגורות כי הוא לא לגמרי משוכנע שארבעת המורדים האחרים בעבודה מעוניינים להתפלג מן המפלגה, אולם הם הבהירו לו כי הם בשלים לכך. לפי שעה, בשל החוק, לא ניתן לארבעת המורדים להתפלג ולהקים סיעה חדשה, שכן דרוש שליש מחברי הסיעה כדי לעשות כן. מפני שיחימוביץ' התנגדה למהלך עד כה, הרי שלא ניתן היה לבצע את הפילוג. בקרב המורדים, וכן במרצ אמרו גורמים בכירים ל-ynet כי בשלב הראשון, אם אכן יהיה פילוג, הרי שהמתפלגים יקימו קודם סיעה נפרדת ועצמאית, ורק אז יבחנו את דרכם במערכת הפוליטית.

 

יו"ר העבודה ברק אמר אתמול בשיחות סגורות כי הוא לא מבין את הביקורת על טיוטת החוקה החדשה וכי השינויים שהוכנסו נדרשים על מנת לייצר סדר במפלגה. "באף מפלגה אין מוסד לבירור עתירות", אמר ברק למקורבים. "לא בקדימה, לא בליכוד ולא בישראל ביתנו. אני לא מבין על מה התרעומת".

 

במקביל, לשכת ברק הודיעה הלילה כי טיוטת החוקה החדשה תפורסם באינטרנט. הטיוטה תפורסם כדי שחברי המפלגה יוכל להעביר את הערותיהם ואת הסתייגויותיהם מן ההצעות המוצעות.

 

ביום שלישי פירסמה חברת הכנסת שלי יחימוביץ' באתר האינטרנט שלה את טיוטת החוקה החדשה, שהגיעה לידיה והביעה עליה ביקורת חריפה. גם השרים אבישי ברוורמן ויצחק הרצוג אמרו כי הם חרדים לדמוקרטיה הפנימית בעבודה וכי הם לא מתכוונים לתמוך בהצעות של ברק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק ויחימוביץ' בימים טובים יותר
צילום: ירון ברנר
אורון. לא משוכנע שהמורדים יצטרפו
צילום: דנה קופל
מומלצים