שתף קטע נבחר

נאמן על הביקורת של מזוז: דבר שהשתיקה יפה לו

שר המשפטים תקף את היועץ המשפטי לממשלה בגלל הביקורת שמתח על מינוי ליברמן לשר החוץ, למרות החשדות הפליליים. "זה לא ראוי", אמר נאמן בכנס עורכי הדין - שבו גם הגן על "חוק הנכבה": אין מדינה בעולם שבה מיעוט מתאבל ביום העצמאות

יום אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, מתח ביקורת על מינויו של שר החוץ החשוד בפלילים, אביגדור ליברמן, הוא מוצא עצמו תחת מתקפה של השר הממונה עליו. "אין זה ראוי שהיועץ המשפטי לממשלה יתבטא בפומבי ויאמר מה דעתו בנושא", אמר נאמן בצהריים (יום ג') שר המשפטים יעקב נאמן, בהתייחסות ישירה לדבריו של מזוז.

 

מזוז אמר אתמול כי "מדינה מתוקנת לא צריכה להגיע למצב כזה". הוא גם אמר כי "המערכת השלטונית בישראל לא ממלאת את תפקידה כיאות. חשודים בפלילים מתמנים

לשרים ושר שהורשע חוזר לכהן כשר, אלו מחדלים של המערכת הציבורית".

 

בתגובה, אמר היום השר נאמן, בכנס לשכת עורכי הדין באילת, כי "זה דבר שחז"ל אמרו עליו שהשתיקה יפה לו. מזוז היה צריך להתבטא רק בגמר ההחלטות בנושא החקירה". הוא הוסיף כי הוא עצמו אינו מצוי בפרטי החקירה, ולכן "לא אביע דעה במה שאינני מתמצא". נאמן הדגיש כי לא דיבר עם מזוז בנושא.

 

השר דיבר גם על הצעת "חוק הנכבה", האוסר על ציון יום העצמאות כיום אבל, שבה הוא תמך בהצבעה בוועדת השרים. "אין מדינה בעולם, ובדקתי זאת, שיש בה קבוצת מיעוטים שביום העצמאות של חוגגת ומייחלת שמדינה תיפול ושישליכו לים את כל תושביה. עברנו שואה נוראית,

למעלה משישה מיליון יהודים נרצחו, חזרנו לארץ מולדתנו אחרי 2,000 שנה. לא יעלה על הדעת שקבוצה תעשה יום זה ליום אבל".

 

"הצעת החוק העלתה את הנושא על סדר היום", הוסיף. "אם מישהו ביום הקמת המדינה יערוך הפגנות ויקרא נגד קיומנו כמדינת ישראל, צריך לנקוט נגדו באמצעים. הצבעה בוועדת השרים היתה להעמיד את הנושא על סדר היום. השאלה היא מה האמצעים שצריך לנקוט נגד זה, וזה צריך בדיקה.

 יש כל מיני רעיונות איך למנוע את התופעה הנוראית. אני מקווה שהפתרונות יהיו סבירים כדי להימנע מכך".

 

יש לציין שבשבוע האחרון עלתה יוזמה לריכוך משמעותי של החוק.

 

אחד מבאי הכנס, עו"ד חסן ג'בארין המשמש יועץ משפטי לעמותת עדאלה, אמר ל-ynet בתגובה לדברי השר: "מה שנאמן אומר, שצריך להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי, בעצם תורם להסתה נגד האוכלוסיה הערבית ואף דה-לגיטימציה עושה למאבק שלהם המתבצע בדרכי שלום".

 

במהלך הכנס דיבר גם פרקליט המדינה, משה לדור, ואמר: "השופטים חשופים לתקשורת כמו הפרקליטים והתקשורת משפיעה על עדים בפוטנציה". לדברי לדור נחקר יוצא מחדר חקירות וישר מדבר עם כולם, דבר שיכול להשפיע על עדים אחרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נאמן. כמו שאמרו חז"ל
צילום: יריב כץ
מזוז. במדינה מתוקנת
צילום: יניב כהן
מומלצים