שתף קטע נבחר

זירת הקניות

העולם משקיע באנרגיה מתחדשת יותר מבנפט

נתונים של האו"ם מלמדים כי אשתקד השקיעו מדינות העולם 140 מיליארד דולר בפרוייקטים של אנרגיה מתחדשת (בעיקר טורבינות רוח וחוות סולאריות) - לעומת 110 מיליארד שהושקעו במקורות אנרגיה מסורתיים - נפט, גז ופחם

הטכנולוגיות הירוקות שוות יותר "ירוקים": סכומי ההשקעות באנרגיות "ירוקות" עברו אשתקד, לראשונה, את סכומי ההשקעות בתחומי האנרגיה המסורתיים - כך עולה מנתונים של האו"ם. השקעות בפרויקטים של אנרגיה מתחדשת כמו אנרגיה סולארית, טורבינות רוח ואנרגיה הידרותרמית הסתכמו אשתקד בסכום של 140 מיליארד דולר - לעומת 110 מיליארד השקעות בפרויקטים הקשורים לגז, נפט ואנרגיה משריפת פחם.

 

רוב ההשקעות אמנם הופנו לפרויקטים באירופה, אך המדינה שרשמה את הגידול הניכר ביותר בפיתוח אנרגיה מתחדשת היא גם המדינה שפולטת הכי הרבה גזי חממה בעולם - סין. אחריה ברשימה נמצאת הודו ועוד מדינות מתפתחות, שמגדילות לאחרונה את "החלק הירוק" בסל האנרגיה שלהן, כדי להפחית פליטה של גזי חממה, להפחית תלות במקורות אנרגיה זרים ולהגביר את ביטחון משק האנרגיה שלהן.

 

אירופה השקיעה את הסכום הגדול ביותר - 50 מיליארד דולר - עלייה של 2 אחוזים לעומת השנה הקודמת. ארצות הברית השקיעה 30 מיליארד - ירידה של 8 אחוזים לעומת השנה הקודמת. אך סך ההשקעות במערב ירד בשני אחוזים, לעומת עלייה של 27 אחוז במדינות מתפתחות, שהשקיעו 36 מיליארד דולר בפרויקטים שונים.

 

כך למשל הכפילה סין את תפוקת טורבינות הרוח המותקנות שלה ל-11 ג'יגהוואט; הודו הגדילה את ההשקעות שלה באנרגית רוח ב-17 אחוז, ואת ההשקעות שלה בטכנולוגיות ירוקות בכלל ב-12 אחוז לעומת 2007.

 

"היו הרבה נקודות ציון בשנים האחרונות אך הנתונים הללו מעידים שהשימוש באנרגיה מתחדשת הגיע לנקודת מפנה והפך לחשוב בסל האנרגיה האולמי - אם לא חשוב מתמיד", אמר אכים שטיינר, ראש תוכנית שמירת הסביבה של האו"ם.

 

על פי הערכות האו"ם, יש צורך בהשקעה של 750 מיליארד דולר בין 2009 ל-2011. ברבעון הנוכחי של השנה הנוכחית ההשקעה הסתכמה ב-13.3 מיליארד דולר בלבד - ירידה מעוררת דאגה של 53 אחוז מהממוצע.

 

התחום שמשך את סכומי ההשקעה הגבוהים ביותר אשתקד היה טורבינות רוח (בהובלה ניכרת של ארצות הברית) - 51.8 מיליארד דולר. בפרויקטים של אנרגיה סולארית הושקעו 33.5 מיליארד דולר. התחום הבא ברשימה הוא ביודלק, עם השקעות של 16.9 מיליארד דולר. מדובר בירידה של 9 אחוזים לעומת 2007, בין היתר בגלל הצפה בשוק והתנגדות פוליטית על רקע האשמות לפיהן אתנול אחראי לעליית העולמית במחירי המזון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טורבינות רוח בסמסו, דנמרק. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים