שתף קטע נבחר

אינטל מציגה: כמו-נטבוקים לשולחן העבודה

אינטל מאשרת את השמועות וחושפת טפח - מעבדי Pineview שיגיעו לשוק לקראת סוף השנה, ינסו לעשות למחשוב השולחני מה שעשה Atom בפלח הניידים הזעירים. תהיה גם גירסה כפולת ליבה

יצרנית המעבדים אינטל ניצלה את אירועי Computex 2009 המתקיימים בימים אלה בעיר טאיפיי שבטיוואן, כדי לרענן את קווי המעבדים שלה ולהתייחס ליעדים הטכנולוגיים שהציבה לעצמה להמשך השנה.

 

הבולטת בין ההכרזות היא זו של Pineview, ממשיכו של Atom המככב היום בניידים הזעירים ("נטבוקס"). המעבד החדש והפלטפורמה שתקיף אותו, Pine Trail, יגיעו לשוק במהלך הרבעון האחרון של השנה הנוכחית. הם יציעו, בין השאר, את הבסיס לדור חדש של מחשבים שולחניים עליו אינטל מדברת מאז ראשית השנה שעברה: Nettops.

 

כמו נטבוק, רק שולחני

טכנולוגיית Core i7 החזקה והיקרה, שומרת על יתרונה של אינטל מול AMD ומעבדי ה-Phenom שלה, אבל הקלף החזק של אינטל הוא דווקא במעבדים ה"מוחלשים"; בניידים הם מאפשרים זמן סוללה ארוך יותר ולארגונים הגדולים הם מאפשרים חיסכון בהוצאות החשמל - מה שמתאים מאד לימי מיתון.

 

שלא במפתיע, כל דוברי אינטל ב-Computex הדגישו את החשיבות של מעבדי ה-ULV (ר"ת של Ultra Low Voltage. מעבדים בעלי צריכת חשמל נמוכה במיוחד). לטענת אינטל, עד סוף 2009 יתבססו כ-20 אחוזים מהניידים על מעבדי ULV, והמגמה רק תלך ותתחזק.

 

אינטל ממשיכה להציע גירסאות ULV של מעבדי Core לדורותיהם, והכריזה ב-Computex בין השאר על Pentium SU2700, בעל מהירות השעון של 1.3GHz והספק של 10 וואט בלבד.

 

אבל המגמה האמיתית ברורה, והיא אחרת: השוק הכי צומח בשנה הקרובה יהיה זה של הניידים הזעירים מבוססי Atom/Pineview. מחשבים כמו Eee PC, MSI Wind, Aces One וכולי. אינטל מעריכה שיותר ויותר אנשים וארגונים יעדיפו לראות מחשבים דומים גם על שולחנות העבודה שלהם.

 

Pineview: הגרפיקה כבר בפנים

אינטל אישרה באירוע את המידע שדלף על Pineview מוקדם יותר השנה: זה יהיה המעבד הראשון שלה שיכלול לא רק בקר זיכרון מובנה (כמו Core i7) אלא גם את ההאצה הגרפית.

 

Pine Trail, הפלטפורמה שתקיף את את Pineview, תיושם הפעם באמצעות שני שבבים בלבד (בניגוד לשלושה או יותר בפלטפורמות קודמות): Pineview עצמו ו-Tiger Point, שהוא מעין "גשר דרומי" משודרג (מאפשר למעבד לתקשר עם רכיבי האחסון והתקשורת). היישום הזה יאפשר לאינטל, מן הסתם, להגדיל את מתח הרווחים שלה מהחבילה - אבל גם יצמצם את צריכת החשמל של הפלטפורמה באופן משמעותי.

 

בניידים, אומרת אינטל, זה יאפשר לבנות דגמים בעובי של פחות מאינץ', ובמשקל של החל מ-900 גרם, עם Wi-Fi, 3G ו-WiMax, בעלות של פחות מ-500 דולר לצרכן.

 

בשולחניים, תהיה גירסה ייעודית של הפלטפורמה (Pine Trail-D), במסגרתה ניתן יהיה לקבל גירסאות כפולות-ליבה של המעבד, סביבם יורכבו מחשבים זעירים וזולים ובעלי צריכת חשמל נמוכה במיוחד. הקהלים האופייניים של מחשבים כאלה יהיו: תושבי המדינות המתפתחות, עובדי שירות בארגונים גדולים, סטודנטים ומשקי בית שיקנו אותם כ"מחשב נוסף". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים