שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מחקר: כימיקלים שבעטיפות המזון חודרים לגוף

כימיקלים המשמשים כחומרים דוחי לחות ושומן בעטיפות מזון חודרים באמצעות המזון לתוך מחזור הדם. השפעתם על הבריאות טרם התבררה לגמרי, אבל בתוך הגוף הם מתפרקים לחומרים החשודים כמסרטנים

כשלא מתחשק לטרוח ולהכין משהו לאכול - הפיתרון הוא מזון מהיר - שקונים מוכן או מחממים בבית בזריזות. המחיר, מתברר, אינו נמדד רק בהיקף המתניים.

 

מחקר שבוצע באוניברסיטת טורונטו מגלה כי כימיקלים שנמצאים במוצרים לעטיפת מזון נודדים לתוך המזון וחודרים לגוף ולמחזור הדם. המחקר התמקד בכימיקלים הדוחים לחות ושומן הנקראים diPAP. מדובר בחומרים שהמדע טרם בדק לעומק האם הם מסוכנים לבריאות, אך כבר עתה ידוע שהם נוטים להתפרק בגוף לחומר כימי אחר הקרוי PFOA(perfuorooctanoic acid), שנחשד כמסרטן.

 

"המסר הפשוט הוא שכימיקלים שונים שהופכים את החיים שלנו לקלים יותר, חודרים בסופו של דבר לתוך מחזור הדם שלנו וההשלכות הבריאותיות שלהם אינן ידועות עדיין", אמר אחד ממחברי המחקר, סקוט מייבורי ל-"דיסקברי". "אנו צריכים להיות נבונים מספיק כדי לפתח כימיקלים שעושים מה שאנו רוצים שיעשו, מבלי ליצור בעיות של זיהום כימי".

 

PFOA הוא חומר שדוחה לחות ושומן, מה שהופך אותו מצויין לעטיפת מזון - לשמור מפני חדירת לחות ולמנוע ספיגת השמן שבמוצר החוצה. הוא משמש בין היתר בשקיות של פופקורן להכנה מהירה ובקופסאות פיצה. אך החומר הזה נמצא גם בשימוש במחבתות (בדומה למחבתות טפלון), במוצרי פלסטיק שונים בתעשיית האלקטרוניקה, וכן בשטיחים ובבגדים - כחומר דוחה כתמים ורטיבות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא המזון - העטיפה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים