שתף קטע נבחר

מסר סמלי לאחמדי-נג'אד

הסטודנטיות לעיצוב גרפי ב"אמונה" יצרו סמלים בהשראת האיום האיראני והכחשת השואה בידי אחמדי-נג'אד. בואו לראות את יצירותיהן, וגם איך נראות גלויות "בעזרת ה'" שעיצבו

באיראן נערכות הפגנות, עצרות וצעדות נוכח תוצאות הבחירות השנויות במחלקות, שקבעו כי מחמוד אחמדי-נג'אד יכהן קדנציה נוספת כנשיא המדינה האיסלאמית. למרות שלא סביר להניח שהמנהיג הקיצוני יתעניין בכך, זהו זמן מצוין להראות לו מה חושבות עליו הסטודנטיות לעיצוב גרפי במכללת "אמונה" בירושלים.

 

במסגרת קורס "מסרים בעיצוב גרפי" התבקשו סטודנטיות משנה ב' לעצב פיקטוגרמות (סמלים פשוטים שמתמצתים אינפורמציה) בהשראת האיום האיראני או הכחשת השואה על-ידי מנהיגה הנבחר של המדינה. התוצאות המעניינות לפניכם.  

 

עיצוב: טלי טבת

 

המנחה בקורס, מאיר אשל, מסביר כי במסגרת העבודה שלו עם הסטודנטיות הוא נוהג ליזום פרויקטים עם השלכות והקשרים חברתיים ופוליטיים. "מעצב גרפי צריך להיות מעורב בנעשה סביבו, כמו עיתונאי", הוא אומר. "אני משתדל לתעל את העבודות לכיוונים שיכולים לעזור לסביבה או לעורר מחשבה. הלא ידוע שתמונה שווה אלף מילים".

 

לדברי המנחה, המחשבה הראשונית היתה להציג את העבודות של הסטודנטיות באחד החללים במשכן הכנסת. ואולם, פניותיו של ראש המחלקה לעיצוב במכללה, יגאל גרוס, אל האחראים על כך בכנסת נדחו פעמיים. "אני משער שלא רצו שם לעורר גלים, כפי שעשתה למשל הקריקטורה של מוחמד בדנמרק", אומר אשל.

 

השבוע הוגשו לאשל עבודות נוספות של סטודנטיות, פרי משימה אחרת שהטיל עליהן. הסוטדנטיות התבקשו לעצב גלויות על בסיס האמירה "בעזרת השם", כפי שהן חשות אותו ביום-יום. הנה מבחר מהן.

 

עיצוב: אורלי בן-דוד

 

המנחה מספר כי ההשראה למשימה הזו היתה העובדה שבכל פנייה או בקשה שלו מהבנות נענית בתשובה המיידית - בעזרת השם.  "אמרתי לעצמי, למה לא לתת לזה ביטוי יותר אישי", מספר אשל, "הצבתי את המשימה לבנות ואמרתי 'תתפרעו על הגלויות, תשתמשו במושג הזה כראות עיניכן, ולאו דווקא בהקשר דתי".

 

נחוצה נועזוּת

אשל הוא בוגר בצלאל, בן 62. במשך שנים לימד בבית הספר בו סיים את חוק לימודיו, ובתקופה מסוימת לימד במקביל גם במכללת "אמונה". מלבד עבודתו בהוראה הוא בעל סטודיו פרטי לעיצוב גרפי

ועובד עם חברות ממשלתיות. אשל עיצב את השטרות שבהן אנו משתמשים מדי יום, וגם עשרות בולים ומדליות.

 

האם יש הבדל בין סטודנטיות דתיות לסטודנטים חילונים?

 

"ההבדל העיקרי הוא הפתיחות למה שקורה בעולם, וההעזה בהתאם לכך. הסטודנטיות באמונה לעתים לא יפתחו ספר זה או אחר בשל תמונות לא ראויות בעיניהן, והדבר עלול קצת להצר את צעדיהן. סטודנט שפתוח ליותר דברים, שהולך לתיאטרון, למוזיאונים ותצוגות, עשוי להיות נועז ופורץ דרך יותר.

 

"מצד שני, אין חולק על כך שמדובר בסטודנטיות מאוד מוכשרות - לא פחות מאלה שלימדתי בבצלאל - ובעלות מוטיבציה רבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רואים לו בעיניים
באדיבות מכללת אמונה
ותודה לאל
נעמה חדד
מומלצים