שתף קטע נבחר

שוחרר מביה"ח למרות הכאבים - ומת בביתו

בני משפחתו של גבר שנפטר ימים ספורים לאחר ששוחרר מאיכילוב, טוענים כי שוחרר מוקדם מדי, כשהוא עוד סובל מדימום בבית החזה. כעת תובעת המשפחה את בית החולים בסכום של כ-5 מיליון שקלים. איכילוב בתגובה: מדובר במקרה נדיר וטרגי

האם בית החולים איכילוב שיחרר חולה לב לביתו מוקדם מדי? בני משפחתו של גבר שנפטר זמן קצר לאחר ששוחרר מאיכילוב, טוענים כי רשלנות רפואית של צוות בית החולים היא שהביאה למותו. לדברי אשתו וילדיו, התובעים בימים אלה את איכילוב, האב שוחרר מבית החולים עם דמם בבית החזה וכך נסע עד ביתו שבאילת. לדברי מומחה בניתוחי חזה ולב המצוטט בכתב התביעה, לו היה מבוצעות בדיקות טרם שחרורו, היו מבחינים בדמם העז והקטלני שפרץ בבית החזה. המשפחה תובעת מבית המשפט לפסוק לה פיצויים בסכום המוערך בחמישה מיליון שקלים.

 

המנוח בן ה-55, אזרח עובד צה"ל, אושפז בדצמבר 2006 באיכילוב לצורך השתלת דפיברילטור (מכשיר השולח פולסים חשמליים ללב בעת הפרעות קצב). במהלך הניתוח הושתל קוצב בקיר החיצוני השמאלי של בית החזה והאלקטרודות של המכשיר הוחדרו לחדר הימני של הלב.

 

ביומיים שלאחר הניתוח, התלונן החולה כמה פעמים על כאבים בצדו השמאלי של חזהו ועל קוצר נשימה. ביום השלישי שלאחר הניתוח שוחרר החולה לביתו על אף שלטענת בני משפחתו, הם פנו אל הרופאים המטפלים וציינו בפניהם כי הוא עדיין סובל מכאבים בחזה וכי עליו לעבור נסיעה ארוכה עד לביתו שבאילת. לדבריהם, הם נענו כי מצבו של המנוח תקין ואין כל מניעה לביצוע נסיעה ארוכה.

 

"בין ליטר לליטר וחצי דם - בבית החזה"

כעולה מכתב התביעה, שהוגש על-ידי עו"ד ענת מולסון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, החולה התלונן בנסיעה לאילת על כאבים בחזה, קוצר נשימה וחולשה רבה. מצבו הלך והתדרדר ככל שנקפו השעות. למחרת, לאחר שהתעלף ואיבד שליטה על סוגריו, הזעיקו בני המשפחה ניידת לטיפול נמרץ, והוא הובהל לבית החולים יוספטל שבעיר. צוות מד"א מצא אותו כשהוא שוכב על הרצפה ומתלונן על חולשה קיצונית, סחרחורות ובחילות.

 

צוות מד"א ביצע בו הנשמה מלאכותית והעביר אותו מייד להמשך טיפול דחוף בבית החולים סורוקה. תוך כדי ההכנות להעברתו לבית החולים, סבל החולה מנפילה בלחץ הדם. הצוות החל בהחייאה מלאה הכוללת הנשמות, עיסוי לב, מתן נוזלים ודם בלחץ וכן תרופות, אולם דבר לא הועיל. לפנות בוקר נקבע מותו של האיש.

 

בני משפחתו של המנוח הסכימו לביצוע נתיחה לאחר המוות, במסגרתה נקבע כי האיש סבל מנקב של החדר הימני של הלב ומדימום חזה מאסיבי. מומחה שנשכר על-ידי המשפחה לבדוק את הממצאים הרפואיים קבע כי לדעתו, הצוות הרפואי של בית החולים איכילוב התרשל בטיפול הרפואי אשר ניתן לאיש ובכך גרם באופן ישיר למותו, פחות מיומיים לאחר שחרורו מבית החולים.

 

איכילוב: מדובר במקרה טרגי ונדיר

"החדרת אלקטרודות של קוצב לתוך הלב הנה תופעה שכיחה ובדרך כלל נטולת סיבוכים", כתב המומחה בכתב התביעה. "אולם, מאחר וישנם מקרים בהם מופיע חזה אויר בבית החזה משמאל או נקב של הורידים דרכם הוחדר הקוצב ללב המביא לדימום לתוך חלל בית החזה, נהוג לבצע צילום חזה באופן שגרתי למחרת החדרת הקוצב".

 

דימום של וריד אל תוך בית החזה, הוא ממשיך ומסביר, הוא דימום איטי וזאת בשל לחץ נמוך של הדם בוורידים. על כן, מהשעה בה נוקב הווריד - עת הוחדרו דרכו אלקטרודות הקוצב ועד לביצוע צילום החזה - עברו 19 שעות בהם דימם המנוח בין 500 ל-800 סמ"ק דם לבית החזה. כמות דם שכזאת אינה ניתנת לאבחון בצילום שמבוצע בישיבה ולכן הצילום הראשון שבוצע לו פורש כתקין. עם זאת, כאשר המנוח המשיך והתלונן שוב ושוב על כאבים בבית החזה משמאל וקוצר נשימה, עת הצטברה כבר כמות משמעותית של דם בבית החזה שגרמה ללחץ והקטנת נפח הריאה, לא נעשה שום ניסיון לבדיקת גורמים אחרים לתלונותיו. גם ביום שחרורו, טוען המומחה, לא בוצעו בדיקות נוספות מלבד האזנה לריאותיו.

 

המומחה מטעם המשפחה סיכם וקבע כי לו היה הצוות הרפואי חוזר על ביצוע צילום למנוח ביום שחרורו מבית החולים, היה ניתן כבר אז להבחין בתפליט משמעותי בבית החזה משמאל שכן עד אז הצטבר בבית החזה בין ליטר לליטר וחצי דם. אבחנה בשלב זה הייתה מונעת את מותו של המנוח מדמם, וניתן היה אז להחזיר לו את נפח הדם שאיבד בקלות יחסית.

 

מבית החולים איכילוב בתל אביב נמסר בתגובה: "מדובר במקרה טרגי ונדיר. פרטי התביעה נלמדים בימים אלה על ידי הנהלת בית החולים אשר תגיב בהתאם בבית המשפט. המרכז הרפואי תל-אביב משתתף בצער המשפחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התלונן על כאבים אחרי הניתוח, אולם בכל זאת שוחרר
ויז'ואל פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים