שתף קטע נבחר

שקשוקת השקשוקות

שקשוקת פלפלים ועגבניות גדולה, שמחה ומיטיבה - תודו שקשה לכם לחשוב על ארוחת בוקר (או כל ארוחה אחרת, בעצם) שעושה כל כך כיף על הנשמה

 

הפלפלים יכולים להיות מתוקים או חריפים או שניהם, וגם פלפלוני צ'יפוטלה משומרים שאפשר להשיג בארץ. אלו הם פלפלים מקסיקניים, שטעמם מעושן-מתקתק ומעניק למנה טעם חמקמק מסוג "וואו, מה אמרת ששמת בפנים?". אני גם אוהבת לסחוט מעל השקשוקה שלי לימונים. זה טעים וממתן את החריפות לפעמים.

 

שקשוקת פלפלים ועגבניות

המרכיבים

2 פלפלים חריפים

8 פלפלים אדומים או צהובים או משני הסוגים

2 בצלים, קלופים וקצוצים דק

4 כפות שמן זית

1/2-1 כפית סוכר חום

פפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס עגבניות שרי תמר חצויות

כמה טיפות רוטב טבסקו, או לפי הטעם

מלח

8 ביצים, או לפי מספר הסועדים

להגשה

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

חלה או לחם

אפשרות: פלחי לימון, יוגורט

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

2. הפלפלים: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הפלפלים בתבנית. אופים כ-40 דקות, במהלכן מסובבים את הפלפלים, כדי שישחימו מכל צד. מצננים קצת. קולפים את הפלפלים ונפטרים מהגרעינים. חותכים לפרוסות. אם רוצים חותכים לרצועות גם את פלפלוני הצ'יפוטלה.

3. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ואת הסוכר החום, מערבבים ומטגנים כמה דקות, עד הזהבה. מוסיפים את הפפריקה, הפלפלים, העגבניות ורוטב הטבסקו, ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך. מתבלים במלח. יוצרים גומות ברוטב ושוברים לתוכן את הביצים. מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית 5-10 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את מידת העשייה של הביצים. מפזרים מלמעלה את הפטרוזיליה או הכוסברה.

4. מגישים עם הלחם או החלה, ואם רוצים גם עם הלימונים, ואפשר גם לצד יוגורט טרי.


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"וואו, מה אמרת ששמת בפנים?". השקשוקה מהבילה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת המגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים