שתף קטע נבחר

זירת הקניות

חידוש במאבק נגד שינוי האקלים: פרות "מנומסות"

שיהוקי הפרות פולטים לאוויר גז מתאן - גז חממה עוצמתי שמאיץ את התחממות כדור הארץ חוקר קנדי טוען שהצליח לבודד את הגן שאחראי על ייצור המתאן בבטן הפרה, והוא מקווה לפתח גזע מיוחד של פרות שישהקו פחות

מדענים בקנדה סבורים שהשיגו פריצת דרך במאבק בשינוי האקלים: הם פיתחו והחלו להרבות מין מיוחד של פרות שמשהקות פחות מחברותיהן לרפת. המשמעות היא פליטה מופחתת של גזי מתאן - גז חממה שמאיץ את תהליך התחממות כדור הארץ.

 

על פי הנתונים המקובלים על המדענים, פרות אחריות לכשלושה רבעים מפליטות גז המתאן בעולם. עוצמתו של המתאן כגז חממה - שלוכד את החום באטמוספירה - גדולה פי 20 מזו של גז החממה הנפוץ ביותר - פחמן דו-חמצני.

 

סטיבן מור, פרופסור באוניברסיטת אדמונטון בקנדה בוחן בימים אלה את הגן שאחראי להפקת המתאן בכל אחת מארבע הקיבות של הפרה. מטרת המחקר היא להצליח ולהרבות פרות שייצרו פחות מתאן, ישהקו פחות ויזיקו פחות לסביבה.

 

שיטה זו היא רק אחת מהשיטות להפחתת פליטות המתאן של פרות. לדברי מור, ניתן לעשות זאת גם על ידי הרבעה של בקר שגדל בקצב מהיר יותר, כך שהוא מבלה פחות זמן במרעה ונמכר לשחיטה מוקדם יותר בחייו. כמו כן, ניתן להפחית את פליטות הגזים של הפרות על ידי שינוי בדיאטה שלהם. במקום עשב שתוסס בקיבה ומייצר גז, ניתן להאכיל אותן במזון עשיר באנרגיה ובשומנים שאינם תוססים.

 

חישובים שבוצעו במסגרת המחקר מצאו שחוואים שיצליחו להביא את הבקר לשוק מוקדם יותר, לאחר שהאכילו אותם במזון יעיל יותר, יצליחו לחסוך פליטות בשווי של עד 10 דולר קנדי לראש.

 

"אם משק החלב האמריקני יצליח להפחית 12 אחוז מפליטות הגז של הפרות יהיה הדבר שקול להורדת כחצי מיליון מכוניות מהכביש", אמרה ננסי הירשברג, סגנית נשיא המחלבה האורגנית האמריקנית "סטוניפילד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבריאות מותק
צילום: רויטרס
מומלצים