שתף קטע נבחר

הטיפ היומי: מה בתפריט יפחית הסיכון לסוכרת?

טוב לחיות כאן: מחקר מקיף מגלה כי אנשים שהקפידו על דיאטה ים-תיכונית הפחיתו את סיכוייהם לפתח סוכרת בעשרות אחוזים. אז מה יש בה, בעצם?

מחקר ספרדי מקיף, שבדק את הרגלי התזונה של 13,380 בוגרי אוניברסיטה במשך ארבע שנים, גילה כי תפריט ים תיכוני - העשיר בשמן זית, ירקות, פירות, אגוזים, דגנים, קטניות ודגים - עשוי להפחית משמעותית את הסיכוי לפתח סוכרת.

 

החוקרים, שעקבו אחר הבוגרים במשך ארבע שנים במטרה לבדוק מי מהם פיתח סוכרת, גילו כי אלה שהקפידו על תפריט ים-תיכוני הפחיתו את סיכוייהם לפתח סוכרת ב-83%. נראה כי מאכלים בסגנון ים-תיכוני מונעים התנגדות לאינסולין ודלקות. ההשפעה הזו ניכרה גם בקרב אנשים שנמצאים בקבוצות סיכון לסוכרת, כגון היסטוריה משפחתית של המחלה, לחץ דם גבוה, מבוגרים, בעלי מסת גוף גבוהה והיסטוריה של עישון. 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ים תיכון חדש. שמן זית
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים