שתף קטע נבחר

HOT: ערוכים לספק שירותי סלולר - בתוך שנה

וועדת הכלכלה אישרה היום (א') את הסעיף בחוק ההסדרים העוסק במפעיל וירטואלי בשוק הסלולר. סמנכ"ל האסטרטגיה של הוט: אם יינתן רשיון, אנו ערוכים לספק שירותי סלולר בתוך שנה

האם יקום מפעיל סלולרי וירטואלי? בשאלה זו דנה היום (א') וועדת הכלכלה, בנוגע לסעיף 250 (1)-(2) בחוק ההסדרים (חוק ההייעלות הכלכלית). הסעיף בחוק מורה על מתן רשיונות למפעילים סלולרים נוספים בצורה של "מפעילים וירטואליים".

 

מפעיל וירטואלי הוא חברה שתוכל לספק שירותי סלולר וטלפוניה על גבי הרשתות הקיימות כיום. החברות יוכלו לרכוש מחברות הסלולר הקיימות את האפשרות להשתמש בתשתיות שלהן (בצורה של דקות שימוש, רוחב פס ועוד), וכך "למכור מחדש" ללקוחותיהן שירותים סלולריים.

 

"אנחנו עוסקים כעת בתחום מרכזי בשוק התקשורת" , פתח יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד). אקוניס פירט את ההיסטוריה של חברות הסלולר בארץ, וציין שהתחום ידע תחרות, במיוחד אם משווים את המצב בתחילת שנות ה-90 (מפעיל סלולרי אחד) לעומת היום. "כיום יש יותר מכשירים סלולרים בישראל מאשר אזרחים," הוא סיכם: "אנחנו מעונינים בהגדלת התחרות".

 

הוט: ערוכים לספק שירותי סלולר בתוך שנה

חברה שמעונינת להיכנס לתחום הסלולר כמפעילה וירטואלית היא חברת התקשורת והטלוויזיה הרב-ערוצית, HOT. יורם מוקדי, סמנכ"ל האסטרטגיה והרגולציה של החברה, שנכח בישיבה, טען שאם החקיקה תסדיר מתן רשיונות, היא תוכל לספק שירותי סלולר בתוך שנה - בצורה מלאה ללקוח: אספקת המכשירים, כרטיסי ה-SIM והתשלום יהיה דרך HOT, על גבי תשתית קיימת של אחת מחברות הסלולר הקיימות.

 

"היסטורית, כשמדינת ישראל רצתה תחרות בשוק היא נתנה לחברת HOT להיכנס" אמר מוקדי, וציין ש"חלק מתחרות היא הורדת תעריפים".

 

משרד התקשורת: אין כשל שוק בסלולר

משרד התקשורת ממליץ לתת רשיונות לספקים סלולרים, זאת למרות שהוא קובע כי לא קיים כשל שוק בתחום הסלולרי כיום. המשרד קבע כי תעריפי הסלולר בארץ זולים לעומת אירופה, אך יקרים לעומת ארצות הברית ואסיה. בנוגע לרמת השירות והטכנולגיה, קבע המשרד שרמת חברות הסלולר גבוהה.

 

"מודל המפעילים הווירטואלים נפוץ ביותר ברחבי העולם, מספר רב של מפעילים (כ-400 מהם), מגבירים את רמת התחרות בדרכים שונות", ציין ד"ר אסף כהן, מבכירי המשרד, במצגת שהציג.

 

"המשרד הציב כיעד מרכזי לשנים 2009-2010 את הגברת התחרות במגזר הסלולר ובפרט במגזר הפרטי", ציין מנכ"ל המשרד חיים גירון, "יש לזה מספר נושאים שהמשרד יטפל בהם, הנושא של הגברת התחרות באמצעות מפעילים וירטואלים, נשוא הדיון של היום, הוא אחד האמצעים, הוא לא היחידי, יש גם אמצעים נוספים.

 

"מזה כשנתיים יש פניות מצד גופים רצינים במשק, חלקם שחקנים משמעותיים בענף התקשורת בכלל אבל שאין להם את הזרוע הסלולרית. לנו אין את הסעיף בחקיקה שמאפשרת את הסעיף הזה, ומכאן הפניה שלנו היום".

 

חברות הסלולר מתנגדות

נציגי חברות הסלולר התנגדו להצעה, וטענו שהיא לאו דווקא תוביל להורדה במחירים. "חשוב לדעת שבהרבה מקומות בעולם נכנסו מפעילים וירטואלים וזה לא גרם להורדת המחירים. במקומות אחרים מפעילים נכנסו, והמחירים הם מהיקרים בעולם", ציין נציג סלקום.

 

נציג חברת פרטנר הוסיף: "כשל שוק אין. בדיקת משרד התקשורת הוכיחה שהשוק תחרותי, יש תעריפים ראויים, הטכנולוגיה מתקדמת, קיבלנו שבחים על השירות... אין שום סיבה מדוע צריך להתערב בשוק".

 

המשרד להגנת הסביבה בעד וירטואליה

"מועצת הצרכנות רואה חשיבות בהכנסת שחקנים חדשים לשוק," אמרה נציגת מועצת הצרכנות, "היום אנחנו רואים היעדר תחרות, צרכנים שעוברים מחברה לחברה לא עוברים בגלל המחירים, אלא בגלל בעיות של שירות או הטבות, אך לא בגלל המחירים. "חשוב שיכנסו מפעילים חדשים. לדעתי זה מה שיוריד את המחירים", היא סיכמה את דבריה.

 

גם המשרד להגנת הסביבה בעד המפעילים הווירטואלים. "מטעם של מיצוי נכון ומיטבי של התשתיות הקיימות. יש בארץ פריסה רחבה של ארבע חברות, לא קיים דבר כזה בתשתיות אחרות, כדוגמת חשמל וכבישים", אמר הממונה על הקרינה במשרד.

 

"הטכנולוגיה היא אותה טכנולוגיה", הוא הוסיף, "אין שום סיבה שלא תהיה תשתית אחידה שכולם, גם האלה שהקימו את התשית וגם אלה שרוצים לרכב עליה ישתמשו בה, אחרת המצב הוא שכל מפעיל סלולרי צריך שתהיה לו התשתית המתאימה לקלוט את כל מליוני המשתמשים".

 

בתום הדיון הצביעה הוועדה ואישרה את הסעיף, שיכנס לחוק ההסדרים במשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים