שתף קטע נבחר

מאובנים של גמל פרה-היסטורי נמצאו ב...אירופה

במחצבה במזרח ספרד מצאו חוקרי מאובנים עקבות של להקה בת עשרה פריטים. העקבות מציגים מבנה כף רגל שטרם נראה, אך הוא מזכיר מאוד את מבנה הפרסה של הגמל בן ימינו, החיה המזוהה ביותר עם המדבר. מה עשה יצור כזה באירופה?

חוקרים מספרד מדווחים כי הם מצאו עדויות לקיומו של מין נכחד הדומה לגמל של ימינו, שחי לפני כ-6 מיליון שנה באירופה. העדויות נתגלו באתר הויה דה-לה-סימה שבמזרח ספרד.

 

צוות החוקרים, מאוניברסיטת לה-ריוחה, מצא באתר 191 מאובנים של עקבות מהן ניתן להסיק כי אורחה של 10 עד 15 פרטים ממין זה, שנקרא Paracamelichnum Jumillensis, הסתובבה במחוז מורסיה שבמזרח ספרד בעידן המיוקן העליון.

 

קישור למאמר

 

העקבות נתגלו במחצבה, שבה נמצאו מאובנים של עקבות שהשאירו מינים נכחדים שונים. החוקרים ניתחו את מבנה כף הרגל, המזכיר מאוד את זה של גמל אך מציג קווי מתאר המעידים כי מדובר במין אחר שנכחד מאז מן העולם.

 

הגמל בן ימינו הוא יונק החי במדבריות אפריקה, המזרח התיכון ומרכז אסיה. מבנה גופו נחשב כמותאם במיוחד לתנאי המדבר, שכן רגליו הארוכות מרחיקות אותו מפני הקרקע הלוהטים ופרוותו העבה מבודדת אותו ועוזרת לו לשמור על טמפרטורת גוף נמוכה יחסית. בנוסף, יכול הגמל להחדיר לגופו בהזדמנות אחת כמות מים שתאפשר לשרוד כשבועיים מבלי לשתות.

 

לא ברור עדיין אם היצור הקדום שהשאיר את העקבות במזרח ספרד היה מצויד בתכונות הללו של הגמל, אותן הביא איתו מצפון אפריקה, או שמא מדובר בגרסה מוקדמת יותר של ספינת המדבר, שהייתה מצוידת בתכונות אחרות המתאימות לחיים ביבשת אירופה. עתה יחפשו החוקרים מאובנים נוספים של הגמל האירופאי, שיעזרו להשלים את הפזל. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האם היו לגמל קרובים באירופה?
צילום: ברוך פייגנבאום
מומלצים