שתף קטע נבחר

פרס על נטישת האיראנים: "כשלו ונותרו לבד"

נשיא המדינה התייחס לכך שחברי המשלחת האיראנית יצאו מהאולם בקזחסטן כשהחל לנאום. "זו הפעם הראשונה שאני רואה במו עיניי שמוסלמי עוזב את המקום ואנחנו נשארים עם כל היתר", הוא אמר

לאחר נאומו הפייסני, בו קרא למלך סעודיה עבדאללה להיפגש איתו, התייחס נשיא המדינה, שמעון פרס, ליציאת חברי המשלחת האיראנית מהאולם - כאשר נאם הבוקר (יום ד') בכנס הבין-דתי באסטנה, קזחסטן.

 

בארוחת צהריים חגיגית למשלחת הישראלית, אמר פרס: "לביקור קדם מאמץ איראני גדול מאד כדי לבטל אותו. ראש הממשלה צלצל אליי פעמיים ואמר לי לשקול את הביקור שוב. זו הפעם הראשונה שאני רואה במו עיניי שמוסלמי עוזב את המקום ואנחנו נשארים עם כל היתר. היום איראן חשה מהו כישלון והיא נותרה לבדה".

 

את סיורו עד כה בקזחסטן, סיכם הנשיא פרס בסיפוק: "זו הפעם הראשונה שנחתמו הסכמים עם מדינה מוסלמית כמעט לחלוטין - אזרבייג'ן, ועם מדינה מוסלמית ברובה, קזחסטן. שני הנשיאים לא נכנעו לאיומי איראן".

 

במקביל, התייחס גם נציג מהמשלחת הדתית של דובאי לנטישת המשלחת האיראנית בעת נאומו של הנשיא פרס.

"אני חושב שפה זה לא היה הדבר הנכון לעשות, מפני שהכנס הזה כולו מיועד לדו שיח ולדיאלוג בין דתי ולהושטת יד לדתות אחרות. אם זה היה קורה במקום אחר, אולי הייתי מקבל את זה".

 

"אין לנו בעיה עם יהודים. ישבנו והשתתפנו במושב בו היו נציגים יהודים, אולם יש לנו בעיה עם פוליטיקאים בישראל, איתם אנחנו לא יכולים לשבת", אמר ל-ynet נציג במשלחת האיראנית בכנס.

 

נשיא הקונגרס היהודי האירו-אסייתי, ד"ר אכסנדר משקביץ, אמר אחר הצהריים כי "לא רק איראן אלא אף כמה מדינות ערביות לחצו על קזחסטן למנוע את ביקורו של הנשיא פרס". משקביץ, הידוע בקשרים הקרובים עם נשיא קזחסטן, הוסיף כי "הביקור היה מוצלח ואני בטוח שהוא ישדרג את היחסים, במיוחד הכלכליים, בין שתי המדינות". 

 

משקביץ, האחראי על 25 קהילות יהודיות באסיה במסגרת הקונגרס היהודי העולמי ובכללן קהילת יהודי איראן הוסיף ואמר כי בתקופה האחרונה מבקרים יהודים מאיראן בישראל דרך מדינה שלישית. "הם יכולים לנסוע לישראל ולחזור ללא כל בעיות, זה דבר חדש", סיפר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרס נואם בקזחסטן
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים